hangi yem daha kaliitele


HıcınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
HıcınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2009 16:13
Frontosa besleyen biri olarak genelde hazır yem kullanmıyorum, günde 1 kez akşam 20.00 gibi yemleme yapıyorum, ancak sabah 6.00-7.00 gibi yemleme yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
 
Kan kurdu, karides ve çeşitli balık etleri veriyorum.
 
Balıkları mevsiminde alıyorum, mutfak robotuyla küçülttükten sonra küçük torbalara poşetliyorum, akşamları derin dondurucudan yiyebilecekleri kadar çıkartıp parçalara ayırarak azar azar balıklara veriyorum.
 
Kurutulmuş Kan kurdu akvaryumcularda satılıyor, büyüklerini 20 TL'den aldım, bazı akvaryumcularda 35 TL'ye kadar çıkıyor, bilgilerinize.
 
Karides bunlar arasında en fazla severek yedikleri yemdir, ancak pahalıdır. Sonbahara doğru biraz ucuzlar, ucuz iken alabilirsiniz.
 
Anlattıklarım biraz zahmetlidir ancak balıklar hem sağlıklı oluyor hemde renklerini daha iyi gösteriyor. Yıllık hesaba vurduğunuzda hazır yemden de oldukça ucuzdur. Tek dikkat edilmesi gereken filtrenizin güçlü olması ve yiyemedikleri zaman fazla yemleme yapmamanızdır, özellikle balık etleri suda yağlanma yapabilir.
 
Hazır yem konusunda az da olsa kullandığım tetra Diskus var, bunun yanında kendim kullanmadım ancak Doramin'de tavsiye edilen yemler arasında.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasancan57Çevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 20
hasancan57Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 01:04
Herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir