hareketliliği azaldı


besartÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 6
besartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 16:22
Arkadaşlar ben kaplumbağa beslemeye yeni başladım, daha öncede besleme konusunda da bilgim yoktu. Petshoptaki adam(sanırım satıs yapabilmek için) sadece plastik kabın yeterli oldugunu söylemişti ama benim içim rahat etmedi gidip bir de akvaryum aldım, içine taş buldum sıcak su ile iyice temizleyip akyaryıuma yerleştirdim birde akvaryuma ışık sarkıttım ampul ama 25 wattlık, kaplumbağanın kaç yaşında olduğunu da bilmiyorum ama ilkokuldayken hocamız kabuğundaki kareler yaşını belirtir demişti o hesaba gore benimki 13 yaşında :) uzunluğu da 3-4- cm arası
akvaryuma koyduğum 25 wattlık ampul onu ısıtmaya yeter mi onun dışında filtre almak şart mı, fiyatları ne kadar?
Daha neler yapmam gerekir? Bir de ben plastik kapta besliyordum ama akvaryuma koyunca bir garipleşiyor akvaryuma alışması için ne yapmam gerekir nasıl alıştırabilirim akvaryuma?
murad2008-11-05 16:26:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gevenÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 59
gevenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 16:48

Birincisi, kaplumbağanız henüz yavru sayılır ve doğru bir biçimde ısınmaya ihtiyacı var. Bahsettiğiniz ampul kuru alana, yani çıktığı o taşa tutulmalıdır ve yalnızca sudan çıktıktan sonra kabuğunun kurumasına yardımcı olmak içindir. Ayrıca 25 watt çok düşük. 40-60 watt bir ampul takarsanız daha iyi olur. Ama bundan daha önemlisi tankınızda lamba haricinde ısıtıcı ve filtre almanız şart, bunlar onun için hayati önem taşıyor. Çünkü su sıcaklığı normal şartlarda sürekli 27-28 derecede tutulmalı ve temiz olmalı. Akvaryumunuzun boyutlarını söylerseniz ne tür bir ısıtıcı ve filtre almanız gerektiği konusunda yardımcı oluruz.

geven2008-11-05 16:50:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_1907Çevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 167
onur_1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 21:34
Can beye katılıyorum ve ayrıca akvaryum a geçeli ne kadar oldu belki alışma süresi olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

besartÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 6
besartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2008 23:24
Şimdi benim akvaryumum uzunluk 35 cm yuksekliği 25 cm genişliği ise 14 cm civarlarında..şimdi bu kaplumbagayı akvaryuma ilk koydugumda,hemen sus olarak koydugum ufak korsanın bacakları arasına saklanmaya basladı.sonra da suyun yuzune cıkmaya calıstıgını gordum daha sonrada bir şekilde korsan ve cam arasında tutunarak kafasını dısarı cıkarıp oyle bekledi ki plastik kabındayken de kafası dısarıda cogu zaman ve yuzmuyor yuzmemesi plastik kaptaki suyun azlıgından da olabilir. akvaryumda da surekli suyun dibinde ve kuytu yerlerde içine pısmış (çekilmiş) bir vaziyette bekliyor, sanırım su soguk diye cunku normal cesme suyu koymustum akvaryuma bu arada ozel su felan almam gerekmiyor sanırım değil mi? Çeşme suyu yeterli olur herhalde bir de yem konusunda petshoptaki adam bana yem olarak kup seklinde satılan solucanlı yemlerden verdi onlardan her sabah mercimek kadar bi parcayı kırıp vermemi soyledi yem olarak ama ben son iki gundur daha fazla veriyorum doymadıgını dusunerek...
offf sormak istediğim o kadar cok soru varki daha..şimdiden tesekkur ediyorum cevaplarınız için...bir de su ısıtıcı ve filtre için ne kadar oderim acaba? Çok oder miyim? Ben ogrenciyim. :)
murad2008-11-06 09:28:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihdÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 165
fatihdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2008 00:19
Alper bey akvaryum 8 litre civarında su alır (hacmini söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) biraz ufak daha büyük bir akvaryuma geçme şansınız yoksa burdan devam edelim.

Isıtıcı konusunda 50 watt atman (fiyatını bilmiyorum 15 ytl civarı değişir ama) derecesi 28 da olsun fakat sağladığı ısı değişken olabilir (benimki 100w 28e ayarlı iken su 30-31 derece)

Filtre şart fakat o boyutlardaki bi akvaryuma filtre sokmak biraz zor o yüzden gerek yok suyunu değiştirirsiniz olur biter. Su konusunda çeşme suyu olabilir fakat 1-2 gün ağzı açık şekilde dinlensin yeter.

Yaş konusunda öğretmeninizi sevgi ile anıyorum öyle şey olmaz aldığınız kaplumbağa ufaktır sanıyorum oda 5 aylık filandır.

50 watt civarı bi ampul ile kuru alanı 20-30 cm uzaklıktan ısıtabilirsiniz. Uvb lamba gerekmez zaten o boyutta bir akvaryuma sığmaz artı olark pahalıdır. Güneş çıktımı hep birlikte huraaa balkona kışın devit-3 adlı ilacı verin haftada 2 kez 2-3 damla (3 ytl) bu güneş ışınlarından sağlayacakları d3 vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca kalsiyum içeren besinlerde verinki d3 ün bi yararı olsun.

Vitamin kullanabilirsiniz yine küçük olduğundan haftada 2-3 kez 2-3 damla yeterli.

Yem olarak öncelikle ufak kaplumbağalar protein ağırlıklı beslenir büyüdükçe bitkiye yönelirler. Ben sera raffy ı  ve p kullanmanızı öneririm söylediğiniz yemi anlayamadım ama boşuna gibi. marul havuç kırmızı yağsız çiğ et et mamulleri haşlanmış tuzsuz tavuk eti tarzı gıdalar ile takviye yapın. Küçük oldukları için günde 2 kez besleyin en uygunu kafalarının 2 katına yakın yem verin.

Yüzmeyi severler aklınızda bulunsun. Alışma süreçleri vardır bu durum değişir.

Son olarak kendi nano paludaryumum sizin için bir fikir oluşturur.
http://www.akvaryum.com/forum/en_sonunda_nano_paludaryumum_k219668.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir