Hastalığı ne anlamadım?


ShayenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2011
Mesaj: 13
ShayenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 18:45
Merhaba; forumda yazdığınız gibi ayrı bir kapta doksisilin maddeli antibiyotik ile düzenli olarak 10 gündür uyguluyorum. sabit 33 dereceli ısıtıcılı bir sistem kurdum ve 12 saat ilaçlı suda üstü havlu kapatarak tuttum. Sonraki 12 saat tekrar kendi akvaryumuna diğerinin yanına bıraktım. Diğer akvaryumda yine 33 derecede. Tekrar 12 saat sonra yeni bir ilaçlı su hazırlayıp tekrar aynı şeyleri uyguladım. Toplamda 20 gün oldu birşey yemedi. Kendi akvaryumuna bıraktığımda ise direk kuru alana çıkıp uyumaya devam ediyor. Şuan itibariyle hastalık belirtilerinden sadece kuru alana çıkma mevcut. Herhangi bir hırıltı burun akıntısı vs göremedim. Başka ne yapmalıyım sizce? Elimle suyuna itiyorum , gösleri kapalı yüzüyor biraz, sonra gözlerini açıp esniyor ve sonra tekrar kuru alana çıkıp gözlerini kapatıp uyumaya devam ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShayenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2011
Mesaj: 13
ShayenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 08:51
Arkadaşlar kimseden bir yorum gelmemiş fakat ne yapacağımı şaşırdım inanın. 30 gün oldu hala tık yok hayvanda. Havluyu bazen kaldırıyorum bakıyorum ki ısıtıcının üstüne çıkmış orda uyumaya çalışıyo elimle itiyorum tekrar suya düşüyor. 1 paket antibiyotiği bitirdim bugun itibariyle. Bugun akşam gözlerini yarım olarak açtığını gördüm. ilk defa gözlerini açtı. Bu bir ilerleme sanırım. Bir paket daha ilaç alıp devam etmelimiyim ? yoksa önereceğiniz başka yöntemler varmıdır ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShayenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2011
Mesaj: 13
ShayenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 11:41
Bir rekora mı gidiyorum anlamadım. Havaların ısınmasıyla birlikte ısıtıcıları off durumuna getirdim akvaryumumda.
Buna istinaden hala iki kablumbağamda birbirinden ayrı yaşıyorlar. Ve üzülerek söylüyorumki biri hala hasta. 5 ay bitti ne bişey yiyor ne de hareketli.. öylece suyun içinde duruyor. attığım yemlere de ellemiyor. ara sıra güneşe çıkartıyorum iki dolanıyor ve tekrar uyumaya devam. Fanusta diğerinden ayrı kalıyor şuan. Diğeri 2 katı büyüklüğe ulaştı. Yanına koyduğum zaman hemen hasta olan karaya çıkıyor. Ve sağlıklı olanda onu kuyruk kısmından kekiyor ve suya çekmeye çalışıyor sürekli kuyruk kısmındaki kabuğu biraz kaldırdığını görünce tamamen ayrı tutmaya başladım. Nasıl düzelecek bilmiyorum. Ne yiyor ne içiyor. Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir