Havuç Haşlama Faydaları


ARDA68Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1763
ARDA68Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2006 16:52

Selamlar,

Sayın Kağan bey,teşekkür ederim.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bybugraÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 58
bybugraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2006 17:40

Haftada 2 öğün tavsiye ediyorum. Akşam öğünlerinden önce veriyorum ben gerçi gözlemlerim yanlışmış ama :) neyse... Her işin bir ehli var... beLki biz daha ehLi olamadık...

 

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2006 17:40
Selam arkadaşlar bu havuc olayını bende deneyecegım, acaba ıspanak olayını nasıl yapıyorsunuz bılgılendırırsenız çok sevinirim.

Saygılarbjkalley2007-04-30 23:21:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bybugraÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 58
bybugraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2006 17:45

Ispanak haşlama diye konu açmıştım , arkadaşlar ilgilenmediği için buraya yazıyorum. Ispanağı haşlamadan önce sinirlerini alın ( yapraktaki damarları ) daha sonra ılık su ile üzerinde ki lekeler gidene kadar yıkayın. Haşlayın , mutfak robotu yada bildiğiniz başka bir yöntemle ufaltın... Haftada 1 verilmesi taraftarıyım çünkü yaklaşık 2,5 saat filan önce verdim...

Saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2006 17:52
Bilgileriniz için teşekkürler.
bjkalley2007-04-30 23:15:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aerkaya1Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 287
aerkaya1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2007 13:11

[QUOTE=SEYİT]selam ark bu havuc olayını bende deneyecegım aceba ıspanak olayını nasıl yapıyorsunuz bılgılendırırsenız cok sevınırım.saygılar[/QUOTE]

Ispanağın bir yaprağını alın. (Yada kaç yaprak isterseniz. 5 tane japonum (6cm boyundalar) bir yaprağı 3-4 saatte bitiriyorlar.) Sapını kısaltmayın, sapı lazım... Bir kapta suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca ıspanağı içine atın 2-3 dakika kaynatın. Sonra sapını bir çatala sarın ve suya sarkıtın. Yaprağı tamamen atmayın, kalanını toplamak zor oluyor.

Balıklar önce ürküyorlar sonra kafalarını vurmaya başlıyorlar. (Yani öyle görünüyor, yiyorlar aslında.) Bir süre sonra sadece damarlarının kaldığını görüyorsunuz ve insana ayrı bir mutluluk veriyor.

Ancak negatif yanı, suyu çok kirletiyor. Filtre temizler bir kısmını ama. Biraz sarartma da yaptı bende. (35lt+iç filtre)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iso979Çevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2005
İl: Izmir
Mesaj: 55
iso979Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2007 17:22

Havuçta karoten adı verilen ve kırmızı renk pigmentlerini canlandırıcı etkisi bulunan bir madde bolca bulunur. Kırmızı renkli balıklara haftada bir defa veya ıspanak, havuç, bezelye karışımı bir yem hazırlanıp gün aşırı, çok fazla olmamak şartıyla verilebilir. (Japon balıklarımı bu şekilde besliyordum, asla turuncu japonum olmadı, hep kıpkırmıı olulardı)

Karoten havuçtan başka, karideste de bolca mevcuttur, bu amaçla protein ve karoten bir arada olsun derseniz, kaplumbağa yemi olarak gayet uygun fiyata satılan krillerden de kullanabilirsiniz.

Bu iki yemi aynı zamanda 1 aydır beslediğim Malawilerimde kullanıyorum. Gayet iyi yiyorlar, henüz de bir zararı olmadı, veya ben daha zararı görmedim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VOLKANERDÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 9
VOLKANERDÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2007 22:50
Arkadaşlar Ege üniversitesi olması lazımdı konuyla ilgili bir araştırma yapmışlar havuç ve kırmızı biberin (çerliston tabiki acı olmayan) balıkların renklerinin canlılıklarını artıdığını ve havucun testesteronu arttırdığını bilimsel olarak kanıtlamışlar. Bilgilerinize

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2007 23:08
Boş yere araştırmışlar çünkü bunlar bilinen gerçekler.Smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2007 23:16
Özellikle beyaz tenliler de çok daha belli olmak üzere havuç bizi bile renklendirir Elma salyangozlarının turunculaşmasına da birebir.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir