Hayretler içerisindeyim(yorumsuz)


kst_tuningÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2009
İl: Konya
Mesaj: 696
kst_tuningÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2009 00:32
[QUOTE=Rammsteinfans]
O akvaryumda balıklar niye ölmedi?
O akvaryumda balıklar o boya nasıl ulaştı?
O akvaryumda o kadar su değişiminde balıklar niye ölmedi?
O akvaryumda o balıklar şahane renklere nasıl ulaştı?


Beslenilen türler oldukça dayanıklı ve çok hızlı büyüyen türlerdir. Yanık olma durumu sadece akvaryum boyu ile alakalı değildir ve yunus, sp, melek gibi balıklarda görülme ihtimali daha fazladır heç yanık venüstüs görmedim zaten.
Su değişimi kullanılan çeşme suyuna bağlıdır, geçen sene haftada %50 su değişimi yaparak çok kısa bir sürede melek balıklarını damızlık hale getirdim ve suyu dinlendirmiyordum ama kullandığım su akvaryum değerlerini sarsmadığı gibi balıklarıda bu duruma alıştırmıştım.

Genel anlamda bizim akvaryumlarımızda neden olmuyor gibi sorularada şunu diyebiliyorum;
Evinize 100litrelik 2 akvaryum koyun yan yana birine 1e3d sp, 1e1d zebra, 1e 3d venüstüs koyun ve kayalar kavuklar koyun, diğerine ise aynı sayıda ful dişi yada ful erkek koyun! İlk akvaryumda balıklar ne gereken boyu ne rengi alır nede canlı kalırlar çünki tüm balıkların derdi kavga etmek bölgelerini korumak olacaktır ancak diğer show akvaryumunda pek bir sorun olmayacaktır. Ve show akvaryumları tamamen akvaristliği bitirir niteliktedir çoğu iş yerinde vs yada bazı veterinerlerde show akvaryumlarında şöyle bir manzara görüyorum; Melek, Sp, Pengasus, Papağan, Venüstus, Koi... Bunlar karışık!!! Siz koloni halinde bu balıkları aynı akvaryuma koyduğunuzda Melek? Pengasus? bunların canlı kalma ihtimali dahi yok!!!

Hızlı büyüme olayı da tamamen türsel ve show akvaryumu olmasından kaynaklanıyor. Acemilik dönemimde eminönünden Tilpia almıştım tam 70litre akvaryumda 2tilpia, 3-4 prenses auratos falan besliyordum ve inanırmısınız o tilpialar nasıl güzel renktelerdi ve her gün büyümelerini gözlemliyebiliyordum çünki bu o balığın özelliği ve kısmen bir show akvaryumu olmuştu beslediğim tankta.
[/QUOTE] Teşekkür ediyorum,baştan beri bu yorumu bekliyordum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bydelikurtÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Antalya
Mesaj: 65
bydelikurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 20:30
Arkadaslar ben de bu kural olayına karsıyım tanıdıgım bir üretimci var suyu direk çeşmeden basıyor su degişimlerini %80 gibi bir oranda yapıyor.
Hem de bu dediklerimi hassas diye bildigimiz calvus ve demasonilerede uyguluyor hiç bi şekilde sorun yok.
Aksine saglıklılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 20:42
[QUOTE=bydelikurt]Arkadaslar ben de bu kural olayına karsıyım tanıdıgım bir üretimci var suyu direk çeşmeden basıyor su degişimlerini %80 gibi bir oranda yapıyor.
Hem de bu dediklerimi hassas diye bildigimiz calvus ve demasonilerede uyguluyor hiç bi şekilde sorun yok.
Aksine saglıklılar
[/QUOTE]

Su değişimi balık için yararlı bir faktördür. Direk çeşmeden verildiğinde bir şey olur yada olmaz diyemeyiz çünki balıkları (hepsini değil) çeşme suyuna alıştırmak mümkündür tabi belli bir oranda. Bende direk çeşmeden koyuyorum (%10-20 oranında) ama tabi ki dinlenmiş su koymak daha risksiz bir yöntem su değerlerinizi sürekli takip etmezseniz hangi hareketiniz ne sonuç doğurur bilemezsiniz zaten

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

botkurÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 374
botkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2009 00:32
[QUOTE=fuatdeniz]Ben bu konuya soyle yaklasiyorum.Ornegin,40 m2 lik bir odada bir insan rahatlikla yasiyabilir.Ve psikolijisinde pek degisme olmaz. Nefes alip verme problemin de de .Ama o insani 200 m2 lik bir eve koydugunuzda yasam alani daha da buyudugunde o insan daha verimli,daha caliskan ve daha saglikli bir pisikolijiye sahip olur.Hemen ilk basa geri donelim.O 40 m2 lik odaya 10 veya 15 insan koyarsaniz,insanlar yine yasar ama yasanilan kargasa,verimsizlik ve psikolijik dengesizlik ust seviyeye ulasir.Nefes alma payi insan basina cok daha duser.Bu sadece insan pisikolisine etkileri hayvanlarda bu durum guclu,gucsuz olarak cikan sonucu etkiler.
 
Yani demek istedigim mesele,o hayvanlari, daha genis bir yerde yasatmak,canliya saygi duymak ve canliyi mutlu ve huzurlu kilmak.Yoksa cok daha kucuk akvaryumdada 20 balik yasar.Ama ne sartlarda nasil.!!!
 
Ornek: Kendinizi,kucuk bir alana yerlestirin.Bir yatak dolabi olabilir mesala.O kucuk ve dar alanda hareket etmeye calisin ve nefes almaya.Nefes alisinizida soyle ayarlayinki kendinizi tam olarak o baliklarin yerine koymus olun.Nefesi yarim alip hizli verin.Yani yasam alnindaki oksijen miktarini kendinizce biraz daha kisin.Tabi fazla zorlamayin durum kotu bir hastalanmaya kadar gidebilir.Sonra dusunun ve karar verin.
[/QUOTE]
 
Tamamen katılıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RevengeÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 218
RevengeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2009 00:44
[QUOTE=sssnake]İstisnalar kaideyi bozmaz.[/QUOTE]
Hiçte istisna değil istisna 1 yada 2 kere olur ama bu kurallara uymayan bir çok kişi balıklarında memnun aynı benim gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir