Herkese Merhaba!


ByRaptiyeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2012
İl: Konya
Mesaj: 439
ByRaptiyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 00:45
Merhaba arkadaşlar.
İsmim Mücahit. Konya'da ikamet ediyorum. 19 yaşındayım. Web-Grafik ve Yazılım üzerine özel bir firmada çalışıyorum. Pazar günlerimi şenlendirmek ve odamın görüntüsünü güzelleştirip yeni dostlar edinmek amacıyla akvaryum hobisine merak sardım. daha önceleri -ben çok küçükken- babamın çok güzel akvaryumları vardı. karşısında saatlerimin geçtiğini bilirim :) Şimdi siz değerli büyüklerim, abilerim, ablalarımdan çok değerli görüş ve öneriler almak istiyorum. Öncelikle şu sıralar yeni bir araç edindiğimden dolayı sıfır bir akvaryuma maddi olarak gücüm yetmiyor. daha önce kendim hiç akvaryum işine girmedim. Eskilerden kalma yaklaşık 100lt'lik altıgen ve dikine uzun bir akvaryumum var. Su sızdırmadığını anlayınca içindeki su ile boş boş birbirimize bakakaldık :) Şimdi sizden birkaç öneri istiyorum. Bu tarz bir akvaryuma nasıl bir ısıtıcı ve dış ünite kullanmalıyım? Ürünleri tedarik edebileceğim yerler ve fiyat hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Besleyeceğim balık ile ilgili olarak, amcam yıllardır hobi olarak akvaryum işine devam ediyor ve yaklaşık 900 civarında 5-6 cm arası sarı prensesi var. Ondan alıp prenseslerimle başlamak istedim :) Bu cinse hangi tür kum ve nasıl ürünler kullanmalı? Su, ilaç ve yemlerle ilgili bilgide verirseniz oldukça memnun olurum. Ve tabiki en önemlisi bu aşamadan sonra hangi adımları izlemeliyim ki sorunsuzca yoluma devam edebileyim? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum :) Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhansaracÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 409
emirhansaracÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 02:14
Mucahit kardeşim Hayırlı Geceler

Sarı Prenses başlangıç için cok dogru bir seçim. 

Altıgen akvaryum için eger 100 litre civarıysa guzel bir iç filtre alabilirsin. Şelale filtrede uygundur. Dış filtreye gerek yok diye dusunuyorum. Isıtıcı cok onemli bir husus. Isıtıcı için paraya kıy derim. Eheim Jager su an piyasadaki en kral ısıtıcılardan birisi. Dibe Midye kırıgı yada silis kum diye adlandırılan ince kumlar kullanabilirsin. Hagen alman kumuda işini rahatlıkal gorur. Kayalarla dekor yapman senin lehine olacaktır. Ilaç kullanmaya karısıyım. Sadece akvaryumu kurdugunda içine dezenfektan kullanman ve bir avuç tursu kaya tuzu atman yeterlidir diye dusunuyorum. SP otcul balıklardır deselerde haftada bir gun etçil beslenmeleri yararlarına olacaktır.Sera Granugreen Granumeat veya tetra pro vegatable i severek tuketirler. Sera Florada olabilir. Renk vermez. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 

Saglıklı balıklar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByRaptiyeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2012
İl: Konya
Mesaj: 439
ByRaptiyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 09:52
İlginize çok çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz. Akvaryum 80-120 lt arası birşey tam net bilmiyorum ancak yakın bir zamanda size resmini paylaşmayı düşünüyorum. Ben iç filtre olarak düşünmüştüm silis kum zaten sarı prensesler için uygun diye okudum sizde aynısını söyleyince seçimim silisten yana olacak. Isıtıcıya gelince sorum su olacak evde 2 tane 200W ısıtıcı buldum Eheim Jager yerine akvaryuma 2 tane ısıtıcı taksam aynı işlevi görürmü? Bide akvaryumuma seçeceğim kayanın herhangi bir özelliği olmalımı? Yemler konusunda ayrıca teşekkür ediyorum önerilerinizi dikkate alıp tek tek uygulayacağım. İyi günler hayırlı çalışmalar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 13:18
Mücahit Bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Sarı prensesler bence sizin akvaryumunuz için uygun değil. Çünkü bu balıklar uzunluğu ortalama 1m. olan akvaryumlarda beslenirlerse daha iyi olur. Anladığım kadarıyla sizin akvaryumunuzun yüksekliği (yani dikine) boyundan daha fazla. Aslına bakarsanız sizin akvaryumunuz melek beslemek için uygun gözüküyor. Yani hacminiz çok fazla değil ama yavru melekler alırsanız güzel olur diye düşünüyorum.

http://www.akvaryum.com/pterophyllum_scalare_%28melek%29_tatlisur_4_330.asp#b

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByRaptiyeÇevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2012
İl: Konya
Mesaj: 439
ByRaptiyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 20:24
Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.onerinizi dikkate alacagim.ben,oncelikle 5 yavru olarak dusundum ama bu sayi azmi cokmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir