Herkese Merhaba. Küçuk Akvaryumda Su Sorunsali.


KaanKurtulanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 7
KaanKurtulanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2017 10:49
Merhaba arkadaşlar. İsmim Kaan. Ben aranıza bu gün katıldım, lakin kısa bir süredir forumunuzu takip ediyodum.
Akvaryum merakım küçük yaşlardan beri var ve canlı doğuranlardan (lepistes, moli, kılıç kuyruk vb.) pek çok balık besledim. Hatta 60 ltlik birtankta 120 -150 arası balık ürettim geçmişte. Lakin sonrasında dikkat etmeden aldığım bir canlı doğuran sebebiyle hepsi rahatsızlandı ve öldüler.[:((]

Nitekim uzun bir ara verdim ve şimdilerde 25 lt ve 10 lt 2adet tankım var. 25 lt olanda yaklaşik 12 canlı doğuran var. 4 moli, 1 lepistes 4 kılıç kuyruk 2 çopcü ve 2 vatoz. Birsüre evvelinde akvaryumu büyütme kararı aldım. Yaklaşık 120 - 150 lt arası bir akvaryum almak için hazırlık yapmayabaşladım. Başta fluval 106 model bir filtre aldım (çok memnunum[:iyi:]) ve bazı akvaryum bitkilerini yetiştirmek icin çinden çeşitli tohumlar getirttim. Bu arada 2. Küçük akvaryumu ayarladım. Amaç bunda bitkileri uygun Co2, sıcaklik ve gübrelemeyle büyütmek ve çogaltmak tabi. Neyse konuyu çok dağıtmadan.
Dün bazı balıklarımın gebe olduğunu farkettim [:)] ve küçuk akvaryumu bitkilerden once onlara açmaya karar verdim. [:)]

Lakin bu sabah büyük bir sorunla karşilastim kuçuk akvaryuma aldığım balıkların suyu bem beyazdı [x(] tabi bunun görünce şok oldum akşam suya civit mavisi ve akvaryum hazırlayıci bakteri solüsyonu damlattim. Ama su sabaha bembeyaz olmus ve baliklarim suda deli gibi bi yukari bi assagi yuzdugunu gordum ve hemen baliklarimi eski tankina alarak sudam 1 - 2 lt kadarini diger tanktaki ile degisim yaptim baliklarim rahatladı ve sakin sakin yuzmeye basladilar. Lakin su bembeyaz kaldi aksam test kitiyle kontrol yapmam lazim suyu bitkilere ve baliklara uygun hale getirmeye calisicam.

Bir ihtimal suyun nitrik asidi artmis ve buda baliklarimin dis mukozasina zarara vermis olabilir diye dusunuyorum. Bunun icin nitrivec çözüm olabilir belki diye düşünüyorum. Bir diger ihtimalse suda bakteri patlamasi olmus olabilir. Bunun icinde galiba akvaryumu tuzla ovup sifirdan kurmam gerekli. Aksam attiğim hazırlayıci sorun yaratmis olabilir. Simdilik dusuncem bu yanda.

Birde eski akvaryumumda yakin zamanda elektrik kesilmesi sebebi ile meydan gelen su soğuması sebebi ile soka girerek olen baliklatrim oldu son olarakta renkte hafif bir sararma var bu hosuma gitmiyor. Sanirim bunuda akvaryum bacteri topaklayici veya su berraklastirici kullanarak gerisini filtremin halletmesini bekleyerek duzenini saglayabilirim diye dusunmekteyim.

Forumda benden cok daha usta kisiler var ve bu konuda bu ustalarımızında bfikirlerinimalmak isterim. Birde kristal berrakliga ulasabilmek icin ne yapmaliyim bu konuda fikri olan varsa ve tecrubelerini paylasirsa mutlu olurum.

Buarda fluval 106 filtre dizilimim asagidan yukari dogru

İlk akısta Biyolojik süngerler

Fluval Biomax ( ustune biraz elyaf koyup amonyak yok edici koymayi dusunuyorum fuluval amonia remover)
Filtre kartusu
Sera siporax (yakin zamana kadar fluval zeo karbon vardi kotu bakteri olusumunu engellemek icin 1 ay durduktan sonra cikarttim)
Elyaf (bildiğimiz yorgan elyafı ben disardan alip ekledim [:D] amac son cikista filtre pompasindan berrak bir su cikmasini saglamak)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Va_silÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3441
Va_silÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2017 10:57
Kac litrelik tanka ,Nitrivec ne kadar koydunuz?

Hos geldiniz[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanKurtulanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 7
KaanKurtulanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2017 10:59
Hoşbuldum Va_sil bey. Henüz elimde nitrivec yok bu gun alicam ve aksama koymayi dusunuyorum. 10 lt lik bir tank. Eklemeyi unuttum öncesinde su sorunsalı için test etmem gerekli.


Flod yapmak istemiyorum. Bu yüzden buraya yazacağım. Bu konu hakkında fikirleri olanlar varsa veya ilk akvaryum hakkında fikir yada filtre dizilimi önerileri olanlar varsa lütfen fikirlerinizi belirtin. Belkide ben bişeyleri yanlış yapıyorda olabilirim. Yardım ve fikir önerileriniz bekliyorum. [:)][EDIT]KaanKurtulan,2017-04-26 12:01:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanKurtulanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 7
KaanKurtulanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2017 09:13
Deneyimlerimi aktarayım ; öncelikle çevremde hiçbir yerde test kiti bulamadım. Netten sipariş etmek gerekli ama çok pahalı görünüyordu bu ayki bütçem buna müsayit değil tabi[:$] Dolayısıyla bende 10 lt tankta beyazlayan suya nitrivec ekledim. Yaklasık 5 cc kadar suda bulanıklık az çözüldü lakin yeterli olmadı ve nitrivec in faidesini çok görmedim. Bende bu sabah tankın suyunu bosalttım ve tuzla ovalayarak temizledim. Temizlerken fark ettiğim şey akvaryum camında sümüksü bir mukoza mevcuttu. Tuzla güzelce ovup ekipmenlarımıda tekrar hijyene ettim. 1-2 saat evvelinde yeni su koydum ve arıtıcıyı çalıştırıp beklemeye aldım. Bakalım akşama yine beyazlama olacak mı görücem.


Diğer ana tankımda hafif sararma devam ediyor. Hatta birazdavbkoyulmaya başladı ama kokun yok gibi bişey, buda sanırım amonyak miktarıyla alakalı olabilir. Şayet küçük tankım düzelirse eğer. Balıklarımı oraya alıp suyunu tammen değiştiricem ve akvaryum kumumu oksijenli suyla dezenfekte etmeyi düşünüyorum. Bel ki bio filtre süngerlerime de oksijenli su uygulayarak sonrasında klorlu suya yatırıp amonyak ve sodyum etkisinden arındırabilirim diye düşünüyorum. Herkese güzel akvaryumlu günler dilerim.

Bu arada Vasil hocam konuma yazan ve ilgi gösteren tek sen oldun bilahare tekrar, tekrar teşekkür ederim.[:)]

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir