High Tech Işıklandırma Sorunsalı


UrazUgurogluÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 77
UrazUgurogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2017 19:58
T5 ler 40 cm üzeri kullanım icin öneriliyor diye biliyorum ışığı ulaştırma gücü icin 45 cm varsa gönlünüz de 45 cm yapın. 5 cm in bitkiler icin cok büyük bir eksisi olmayacaktır. Lümen değerlerini hiç hesaplamadım daha önce o yüzden bir bilgim yok o konuda. Filtrenizi bir yüzey emici veya dalga motoru ile beslemeniz akıntı icin iyi olacaktır. Ben size söylediğim uç floransi kullanıyorum tek tek yanarlarsa dediğiniz gibi ışık azmış gibi bi hava oluyor ancak kombine edildiği zaman birbirlerini tamamlıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emredogramaciÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2017
İl: Izmir
Mesaj: 23
emredogramaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2017 22:47
[QUOTE=UrazUguroglu]T5 ler 40 cm üzeri kullanım icin öneriliyor diye biliyorum ışığı ulaştırma gücü icin 45 cm varsa gönlünüz de 45 cm yapın. 5 cm in bitkiler icin cok büyük bir eksisi olmayacaktır. Lümen değerlerini hiç hesaplamadım daha önce o yüzden bir bilgim yok o konuda. Filtrenizi bir yüzey emici veya dalga motoru ile beslemeniz akıntı icin iyi olacaktır. Ben size söylediğim uç floransi kullanıyorum tek tek yanarlarsa dediğiniz gibi ışık azmış gibi bi hava oluyor ancak kombine edildiği zaman birbirlerini tamamlıyorlar.[/QUOTE]
Floresan olayı baya aklımı kurcaladı onun hakkında çok detaylı bir araştırma yapmam lazım sanırım.Dalga motoruna ihtiyacım olduğunu sanmıyorum dış filtrenin debisi biraz yüksek onu kullanarak halledebilirim diye düşnyorum.Yüzey emici şart sanırım çünkü akvaryumun yüzeyinde yağ tabakası oluşuyor.

Arkadaşlar 4x39w t5 armatür ile aydınlatma sorununu çözdüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir