Hobicilikle Ticareti Karıştırmamak


JoseÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 480
JoseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 15:28
Cüce vatoz veya sump vs... gibi kelimeleri söyleyince şaşkınlıkla bakan akvaryumcunun bu işten çok para kazanıp ticari hayatta başarılı olması ile balık türleri ve akvaryumculuk konusunda profesyonelleşmiş kişilerin açtığı üretimhane,hobihane akvaryumcu vs.. gibi yerlerden zarar etmesini neye bağlıyorsunuz ?
İstisnalar elbette vardır ama genelde benim gördüklerim böyleydi...ya da benim söylediğim istisnadır genel bunun tersidir her neyse sonuçta böyle bir durum var..

Akvaryumcu açmak ticarete atılmak olduğu için temelde ticareti iyi bilmeniz gerekmektedir,ticaretin ne olduğunu bilmezseniz veyahut kişiliğiniz ticaret yapmaya müsait değilse,belli bir çevreniz yoksa,zamanınız yoksa vs..  akvaryumculukla ilgili ne kadar çok şey bilirseniz bilin zarar etmek işten bile değildir.

Diğer yandan ticari zekaya ve donanımlara sahipseniz akvaryumculukla ilgili temel kaideleri bilmeniz yetiyor zaten zaman içerisinde bu donanımlar dahada artacaktır...

Burdan şu noktaya gelmek istiyorum,hobiciliğin son noktasını bu işin ticaretine atılmak olarak görüpte çok para kazanmak isteyen arkadaşlar kendilerinde ticaret yapabilecek potansiyel varmıdır evvela buna bakmalıdırlar...

Jose2013-11-10 15:49:40[EDIT]Jose,2022-09-01 00:02:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir