Hobiye başlangıç ve bugün


patrolÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 68
patrolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 09:42
Arkadaşlar şu an yaşım 35, ilk akvaryum hobisine başladığım zamanları düşünüyorum bazen nereden nereye gelmişim. İlk akvaryumumu babam bana aldığında 12 yaşındaydım. İlk akvaryumum etrafı demir çerçeveli ve macunla camları yapıştırılmış olan bir modeldi. O zamanlar silikon yoktu herhalde o yüzden macun kullanılıyordu ve ilk balığım lepistesti. Hele filtre sistemini hiç sormayın şimdi düşündükçe o zaman beslediğim balıklara acıyorum. Kutu şeklinde hava motorunun suyu yukarı taşımasıyla çalışan küçük basit bir filtre.  O zamanlar dip çekimi, haftalık su tazeleme vs nerde. Suyu bir doldururdum 6 ay elimi değmezdim suya. Sonra ne olduğu malum balıklar birer birer ölürdü. Meğer amonyak yükselirmiş. Ama nereden biliyim ben amonyağı felan o zamanlar. 
Tabi yaş ilerledikçe kendimce deneyim edindikçe (yani akvaryumcu kazığı yiye yiye deneyimden bahsediyorum), akvaryumu değiştirdim. Sekizgen akvaryumlar çok modaydı o zamanlar ve dış filtre yeni yeni çıkmıştı. Ama almak ne mümkün. Fiyatları o zamanlar uçuk düzeylerde. Neyse lepisteslerimin hepsi ölmüştü ve bende japon balığı besleme hevesi gelişti. Yine yeterince deneyim olmadığı için japon balıklarımın en uzun yaşayanı 1 sene yaşadı. 
Uzatmayayım bugün son nokta 23 yılın verdiği deneyim, özellikle akvaryum.com sitesinden elde ettiğim bilgilerle 150cm sump sistemli bir akvaryum, F0 red rainbow balıklar ve sıfır balık kaybı. Hem teknolojinin ilerlemesi hem internette bilgi paylaşımının artması bu hobiye sağladığı faydalar saymakla bitmez. 
Unutmadan şimdi aklımda deniz akvaryumu kurmak var. Hobide son nokta deniz deniliyor ama bence son nokta diye bir şey yok, çünkü şu anki kullandığım akvaryumun siparişini verdiğimde işte bu benim için son  nokta diyordum ama değilmiş. 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

subwooferÇevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2042
subwooferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 11:02
Keşke bizim peder de başlatsaydı erkenden.
Yaşım 31, başlayalı 1 sene oldu ama şimdiden beslediğim tür sayısı 15i geçti ve bendede balık kaybı daha sıfır.
Bu işi bilerek yapmak gerçekten çok önemli.
Hergün okuyup kendimizi geliştirmek zorundayız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir