Hydra 30 nitrit amonyak ve ph duzenliyici filtre duydunuzmu?


teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2013 19:46
Bu ürün her filtre gibi 24 saat çalışma si gerek bence. 
Arkadaslar ben bu filtreyi canpet den siparis verdim ama pazar gününden beri gelmedi bu canpete ne oldu ürün aliyorsun yollamiyor lar. 100 lira kargo dahil alabileceğim yer varmi bildiğiniz.  Not. Mesaj telefon ile yazıldi.

17/05/2013
Arkadaşlar bu gün 104 TL ye kargo dahil.
bu linkten ürünü sipariş verdim, canpet için ayrıca şikayet konusu açtım, neydi ne olmuş bu canpet ya forumda arkadaşlar bu firmanın linkini veriyor lütfen vermesinler yazık insanları çok uğraştırıyorlar, ürünü göndermiyorlar siparişi iptal edilen ürün bedellerini aylarca oyalıyorlar geri ödemiyorlar.
teknoart2013-05-17 10:50:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harunutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 179
harunutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2013 04:49
Herkese merhabalar,

     Bugün ürünü bir ilanda görünce dikkatimi çekti ve tanıtımlarından ve internetten cihaz ve çalışma prensibi hakkında biraz bilgi edindim. Cihazın "mucizevi" nitrit ve amonyak düşürme özelliği, kullandığı TiO2 (titanyumdioksit) katalizöründen geliyor. Titanyum bazlı bir katalizör kullanılmasının nedeni, yüzeyin kendi kendini temezleyebilmesini ve bakteri tutmamasını sağlamak için. Çalışma prensibi ise, titanyum bazlı yüzeye, düşük akım ile enerji yollayarak, hidroksit radikalleri oluşturmak ve son derece kararsız olan bu radikallere amonyak (NH3) ve nitriti (NO2) oksitletmek. Cihaz ilk bakışta son derece verimli ve etkili bir oksitleme aracı olarak görünüyor.

     Ancak üzerinde dikkatle durulması gereken bir nokta var. Ben şahsen bu cihazın çalışma prensibini, "fotodinamik terapi" metoduna çok benzettim. Kısaca bahsetmek gerekirse, fotodinamik terapi, kanserli dokuları bir oksitleme ajanı vasıtasıyla (ajanı dışarıdan ışık veya benzeri bir enerji formuyla uyararak) oksitleyerek yok etmeyi amaçlar. İşleyiş, tanıtılan cihazın çalışma prensibiyle çok derin benzerlikler arz etmektedir. Cihazın aktif oksitleyici malzemesi olarak kullanılan titanyumdioksit, fotodinamik terapi ilacına, cihazın kullandığı düşük akımlı enerji kaynağı, fotodinamik terpide kullanılan ışık kaynağına, cihaz tarafından üretilen kararsız hidroksit radikalleri de fotodinamik terapide açığa çıkan reaktif oksijen radikallerine paralellik göstermektedir.

     Fotodinamik terapi, bir kanser tedavisi yaklaşımıdır ve hepimiz kanser tedavisinin ne kadar yorucu ve bünyesinde çeşitli riskler içeren bir durum olduğunun da az çok bilincindeyiz. Tedavideki sıkıntı sebeplerinden birisi de, burada bahsettiğimiz kararsız radikalleri oluşturma zorunluluğudur. Adı üzerinde, radikal gruplar son derece kararsızlardır ve saniyenin milyonda birinden kısa sürede etraflarındaki organik moleküller ile reaksiyona girip yok olurlar. Bu esnada, çoğunlukla hesaplanan ve arzu edilen reaksiyonlar sonucu yararlı etkiler gözlense de, beklenmedik sonuçlarla da karşılaşılabilinir. Çünkü radikal gruplar seçim yapmaksızın muhtemel tüm reaksiyonları verecekleri için, arzu edilmeyen ve zararli bir takım molekül ve yapıların oluşumu gerçekleşebilir.

     Sonuç olarak sadete gelmek gerekirse, yapay yollardan (yüzey aktif katalizör kullanımı ile) amonyak ve nitrit hızlı şekilde nitrata dönüştürülebilir. Bu dönüşüm çok büyük oranda hep böyle planlandığı gibi gelişecektir ve amaçlanan sonuç elde edilecektir belki. Ancak cihazın yaratacağı kararsız hidroksit radikalleri, akvaryum suyunda bulunan yüzlerce çeşit organik molekülle tepkimeye girerken, istenmeyen bir takım zararlı etkiye sahip yeni moleküller de oluşturacaktır. Bu bilinmeyen yeni moleküller, akvaryum canlılarında (bakteriden tutun, alglere, balıklara, bitkilere, vs.) kanserojen etkiler doğurma riski de taşıyacaklardır. İlk bakışta komik görünebilir ancak, bu durum son derece muhtemell olduğundan, bu durumu da sizlere hatırlatmak istedim.

     Sonuç olarak benim dikkati çekmeye çalıştığım nokta, akvaryumlarda doğal yöntemlerin daha güvenilir ve az riskli olduğudur. Elbette hızlı oksidasyon güzel bir şey ancak, dış filtre, sump, skimmer gibi ekipmanları daha etkili ve verimli kullanarak amonyağı ve nitriti uzaklaştırmak varken, bu tarz bir cihazın, hele de başka hiçbir öncü firma tarafından girişimde bulunulmamışken tercih edilmesi bana pek güvenilir gelmiyor.
Saygılar


Cihazın çalışma prensibine benzer bir çalışma (ancak iyi bir dergide basılmamış);

https://www.researchgate.net/publication/26851021_Titanium_Dioxide-based_Reusable_Microporous_Water_Filter_Using_Silicon_Dioxide_as_Filler



Fotodinamik terapi ile gerçekleştirilmiş bir çalışma;

harunutku2013-05-19 05:00:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2013 14:13
[QUOTE=harunutku] 
[/QUOTE]

  Arkadaşım yorumun mutlaka değerlendirilmeli ben ve diğer okuyanlar tarafından ama sana katılmadığımı belirtmek isterim, bu cihazı kullanılan akvaryumlarda balıkların kanser olacağı yada kansorejen madde içeren su iddia edilmesi bence abartı olmuş bu kadar abartmaya gerek yok bence, ben bu cihazı yeni aldım 2. günü cihaz hakkında birşey söylemem için çok daha erken,bu cihazı koruma niyetinde değilim ama komplo teorileri üretmeyede gerek yok şahsi görüşüm. Akvaryumda kullandığımız hangi malzeme doğal, dış filtremi doğal, florasanlar mı doğal hiçbiri doğal değil birsürü ilaç, aktif karbon, zeolit vs kullanıyoruz neden balıklar ölmesin yaşasın diye bizim amacımız bu balıklar en az zararla yaşatmaya çalışmak, bunu bu cihaz sağlıyorsa gerçekten neden kullanmayalım. 
  Bu konu 2011 yılında açılmış kullanıpta bir sıkıntı olan varsa veya gerçekten işe yaramıyorsa bence bu mesaja yazılmalı o kadar hobici var bu cihazla ilgili en doğru değerlendirmeyi herkezden çok kullanan insanlar yapabilir bence. 

Bu cihazı uzun süre kullanan arkadaşlardan yorum ve değerlendirme bekliyoruz.
 
teknoart2013-05-20 14:40:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harunutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 179
harunutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2013 02:32
     Benim bahsetmeye çalıştığım durum, cihazın çalışma prensibinde barındırdığı, küçük de olsa, potansiyel bir riskti. Elbette bu filtrenin kullanıldığı her akvaryumdaki her balık kanser olmayacak ancak bilim denen kavramda bu durum var. Ben herkesin bahsettiğinden başka bu durumdan da bahsetmek istedim. Zaten yıllarca, "yok artık" veya "birşey olmaz" diyerek, malesef bugünkü kanser seviyelerine eriştik. Dediğiniz gibi ben bu cihazı kullanmadım ve tabi ki en doğrusu kullanan arkadaşların yorumları olacaktır. Bununla birlikte muhtemel olan bu risklerden bahsetmenin de kimseye bir zararı olacağını düşünmüyorum. Tabi ki herkes, söylediklerimin gerçekliğine inanıp inanmamakta özgür.

Bu arada dış filtreler suya salınım yapmayan cinste polimer malzemeden üretildiklerinden, suyun içeriğinde de özelliğinde de hareketinde de suni etki yaratmazlar. Florasanlar da güneşin de yaydığı belli dalga boylarında ışık yayarlar. Hatta güneşten yayılan kimi zararlı dalga boylarını da içermezler. Aktif karbon, suyla hiçbir reaksiyon vermez, aktif yüzeyi dolana kadar sudaki başıboş partikülleri toplar. Aynı şekilde zeolit de azotlu bileşiklerde şeçici tutucudur. Bahsettiğiniz üzere yalnızca ilaçlar suda kimyasal reaksiyonlar oluşturan eklentilerdir. Onun dışındakiler suda yapay etki oluşturmazlar. Yapaydan kasıt hiç görülmeyendir. Biz dış filtre, iç filtre sump, vs. gibi malzemeleri, doğada gözlenen arıtma, akıntı vs. gibi işlmeleri taklit etmek için kullanırız. Keza florasanlar da olanı taklit eder. Bahsedilen bu katalizörlü ic filtre sisteminde ise elektrik ile hidroksit radikalleri oluşumu yoluyla amonyak ve nitrit oksitleniyor. Yani, doğada metal bir yüzey elektrik akımı vasıtasıyla sudan hidroksit radikalleri üretmediği için bu sistem doğal değil. Kavramları bu şekilde ele almak sanırım daha doğru olacaktır. Saygılar.

Beğenenler: [T]187739,hakanoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 01:39
Diğer firmaların bu ürünü yapmama sebebi pantent fiyatının çok fazla oluşudur. Yakında korsan üretimi çin markası çıkarsa o başka fakat bilinen kaliteli markalar öncelikle patent ücreti ödemeli mesela tetranın kullandığımız provegatable pul yeminin aynısını gördünüzmü başka markada yapamazlar patent olayı diye birşey var ve cezası çok büyük ve bu ürünler malum Türkiyede üretilmiyor böyle bir sahtekarlık avrupada affedilmez kanser konusuna birşey diyemiyeceğim bu filtrenin kanser yapma olasılığı sanırım etrafımızdaki modern yaşamın ve teknolojinin sunduğu okadar olumsuzluklar arasında devede pire kalır diyede düşünmeden edemiyorum.

Yinede arkadaşımız konuya bilgisi dahilinde açıklamada bulunmuş faydasız değil faydalı bir açıklama o yüzden teşekkür ederiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALPEREN1075Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]10731,2[/B]
Kayıt: 09/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 471
ALPEREN1075Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 00:00
 
  Herkese Merhaba,
 
  Bu iç filtreyi kullananlara bir sorum olacak , Filtrenin ses düzeyi nasıl ? Su için bir çok fayda sağladığı belirtiliyor ve benim görüşüm yararlı bir cihaz ama uğultulu çalışması özellikle küçük odalarda bulunan akvaryumlar için sorun olabilir. Konu hakkında bilgisi bulunan kullanıcıların görüşlerini beklemekteyiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ercingokceÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 123
ercingokceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 09:04
[QUOTE=ALPEREN1075] 
  Herkese Merhaba,
 
  Bu iç filtreyi kullananlara bir sorum olacak , Filtrenin ses düzeyi nasıl ? Su için bir çok fayda sağladığı belirtiliyor ve benim görüşüm yararlı bir cihaz ama uğultulu çalışması özellikle küçük odalarda bulunan akvaryumlar için sorun olabilir. Konu hakkında bilgisi bulunan kullanıcıların görüşlerini beklemekteyiz.
[/QUOTE]
Selamlar,
 
Cihaz sessiz değil. Hatta şuan hava motorlarım, dış filtrelerim arasında en çok ses yapan cihaz bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALPEREN1075Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]10731,2[/B]
Kayıt: 09/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 471
ALPEREN1075Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 09:17
[QUOTE=ercingokce][QUOTE=ALPEREN1075] 
  Herkese Merhaba,
 
  Bu iç filtreyi kullananlara bir sorum olacak , Filtrenin ses düzeyi nasıl ? Su için bir çok fayda sağladığı belirtiliyor ve benim görüşüm yararlı bir cihaz ama uğultulu çalışması özellikle küçük odalarda bulunan akvaryumlar için sorun olabilir. Konu hakkında bilgisi bulunan kullanıcıların görüşlerini beklemekteyiz.
[/QUOTE]
Selamlar,
 
Cihaz sessiz değil. Hatta şuan hava motorlarım, dış filtrelerim arasında en çok ses yapan cihaz bu.
[/QUOTE]
 
Erçin Bey,
 
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Hal böyle olunca akvaryumdaki nitrat oranı düşerken uğultudan oda hata evdeki amonyak oranı artıyor. Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

antandros-10Çevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2009
İl: Manisa
Mesaj: 65
antandros-10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2013 14:52
[QUOTE=ercingokce][QUOTE=ALPEREN1075] 
  Herkese Merhaba,
 
  Bu iç filtreyi kullananlara bir sorum olacak , Filtrenin ses düzeyi nasıl ? Su için bir çok fayda sağladığı belirtiliyor ve benim görüşüm yararlı bir cihaz ama uğultulu çalışması özellikle küçük odalarda bulunan akvaryumlar için sorun olabilir. Konu hakkında bilgisi bulunan kullanıcıların görüşlerini beklemekteyiz.
[/QUOTE]
Selamlar,
 
Cihaz sessiz değil. Hatta şuan hava motorlarım, dış filtrelerim arasında en çok ses yapan cihaz bu.
[/QUOTE]
Arkadaşlar yaklaşık 7 ay önce bu cihazı akvaryemden aldım, ses sorunuyla karşılaşmadım belki üretim hatası dolayısıyla arkadaşımızda böyle bir ses sorunu vardır lütfen genelleme yapmayalım kullanan diğer arkadaşlarda ses ve diğer konularda fikirlerini belirtirlerse daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkar. Yararı varmı şunu diyebilirim mucize yaratmıyor herkese sağlıklı hobiler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adem61Çevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2013
İl: Trabzon
Mesaj: 202
adem61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2013 18:12
160 lt chiclid akvaryumum var. dış ve iç filtre kullanıyorum. Herkes cihazın özelliklerinden bahsetmiş. Ancak bir kaç soru sormak istiyorum
1- Bu filtreyi kullanırken dış filtreyi çıkarsam olur mu?
2- dip çekimini ayda 1 yapsam olur mu?
3- Su değişimini dip çekimi yapmadan haftada bir %10 yapsam olur mu?
4- İç filtremi çıkarmalı mıyım?
5- Sadece bu filtre ve hava motoru ile balıklarımı yaşatabilir miyim?
6- Kartuş fiyatı nedir?
7- Filtreye temizlik gerekir mi?
8- Suda akıntı yapıyor mu?

Biraz fazla oldu ama bu soruları merak eden çoktur benim gibi... Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2013 18:14
Bu filtrede biraz uğultu var ancak hava kabarcıklarının çıkardığı sesten fazla değil ayrıca hava motorlarının çıkardığı sesin yanında çok sessiz denebilir, bu filtreyi 7 gündür kullanıyorum, olumlu gözlemlerim var balıklarımda sürtünme azaldı ancak hala tamamen bitmedi.

[QUOTE=adem61]160 lt chiclid akvaryumum var. dış ve iç filtre kullanıyorum. Herkes cihazın özelliklerinden bahsetmiş. Ancak bir kaç soru sormak istiyorum
1- Bu filtreyi kullanırken dış filtreyi çıkarsam olur mu?
2- dip çekimini ayda 1 yapsam olur mu?
3- Su değişimini dip çekimi yapmadan haftada bir %10 yapsam olur mu?
4- İç filtremi çıkarmalı mıyım?
5- Sadece bu filtre ve hava motoru ile balıklarımı yaşatabilir miyim?
6- Kartuş fiyatı nedir?
7- Filtreye temizlik gerekir mi?
8- Suda akıntı yapıyor mu?

Biraz fazla oldu ama bu soruları merak eden çoktur benim gibi... Teşekkürler
[/QUOTE]
1-Bence çıkarmasan daha iyi
2-Olur
3-Olur
4-Çıkarabilirsin 
5-Hava motoruna gerek yok zaten buda hava veriyor hortumunu bağlarsan, bence sadece bu filtre ile balıkları yaşatmaya çalışlamak riskli.
6-30-40 tl arası
7-Her iç filtreye gerektiği kadar
8-160 litre için ciddi bir akıntı yapmaz tam yerinde olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratesraÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2013
İl: Izmir
Mesaj: 145
MuratesraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2013 14:31
Cihazı bugun akvaryem'den sipariş ettim. Tepkimelerine göre buraya bilgiler yazacağım .

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

couperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 304
couperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 14:23
Merhaba

70lt'lik akvaryumda kullanabilir miyim?
Şelale filtre ve hyodor prime 10 dış filtre var, bunları da söksem olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknoartÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 708
teknoartÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 15:36
Ben bu filtreyi kullanıyorum alırken baya umutluydum ancak balıklarda gözle görünür bir değişiklik olmadı, test de yok o yüzden kesin birşey söylemek yargısız infaz yapmak istemem, test seti olan arkadaşlar eğer test yapıp burda yazarsa daha iyi olur. Bence gereksiz bir ürün buna vereceğiniz parayı dış filtre alınması daha iyi olur faydalı olduğu herkez tarafından biliniyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir