Iceman ve Sarı Prenses'lerdeki Lekeler


yky623Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 7
yky623Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2008 11:10
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Iceman'lerin başlarının tepesinde kahverengi lekelenmeler başladı, yanlara doğru yayılıyor. Sarı prenseslerin bir kısmında gövdede beyaz açıklıklar var. Balıklar kuma sürtünüyor.Genellikle dar bir alanda toplu şekilde duruyorlar, eskisi kadar hareketli değiller.

Akvaryum Kapasitesi (litre):160litre 80*50*40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1e3d Iceman, 1e3d Snow Prenses, 1e3d Sarı Prenses, 2Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):28 Derece

Filitrasyon:Atman 3335 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
Akvaryumu kuralı iki hafta oldu. Kayaları ve kumları iyice temizleyip sistemi kurduk ve çalışır hale getirdik. İlk başta bir adet küçük makrakanta vardı, o 3 günde öldü nedenini anlayamadık ama diğer herhangi bir sorun gözükmüyordu. Sarı prensesleri akvaryuma ekleyeli bir hafta oldu. İlk önce onlarda beyaz açıklıklar gözüktü. Diğer balıklar yapmıştır diyip bir şey yapmadık ama durumu takip ettikçe balıkların kuma sürtündüğünü, hırçınlaştığını ve icemanlerde lekeler oluştuğunu gördük. Snow prenseslerde gözle görünür bir şey yok ama onlarda kuma sürtünüyor. Dün suyun tamamını dinlenmiş suyla değiştirdik ve kayaları tekrar yıkadık. Bir çorba kaşığı kadar kaya tuzu ekledim suya. Balıkların eski haline dönmeleri için ne yapmalıyım?
 
Ekleme: Buradan fazla bir bilgi alamayınca akvaryumcuya durumu anlatarak yardım istedim. Mukozayla ilgili bir şey veya parazit olabileceğini söyledi. Genel olarak işe yarayan bir ilaç olduğunu söylediği Tetra Aquatan verdi. Yarısını kullandık üzerinde yazan ölçülere göre, filtreyi kapattık. Balıklar oldukça sakinleşti ama 2 3 saat sonra filtreyi açınca tekrar hareketlenmeye başladılar. Önerilerinizi bekliyorum.
Bir de akvaryumdaki dengeyi sağlamak, nitratı ve pisliği engellemek için elma salyangozu ve lemna minör alıp akvaryuma eklemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?
yky6232008-04-08 11:32:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 08:15
Kaan Bey, ilk bakışta problem suyun oturmamış olmasından kaynaklanıyor gibi... Anladığım kadarıyla sıfırdan kurduğunuz akvaryuma balıkları erken koymuşsunuz.  Balıklar  hasta diye akvaryumu tekrardan boşaltıp yeni su koymakla da o büyük hatayı tekrarlamış oluyorsunuz. Su düzenleyicilerden yararlanabilirdiniz.
Ana sayfada size yardımcı olacak makaleler var.

http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=197


Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yky623Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 7
yky623Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2008 15:31
Arkadaşlar forumdan fazla bilgi alamadım bu konuda ama sağolsun deneyimli bir akvaryumcu yardımcı oldu. Ben de bilgi paylaşımı olsun diye bunu sizlere aktarıyorum. Akvaryumcu balıkları inceledi ve ben daha söylemeden balıklarda kuma sürtünme, akıntıya karşı sabit durma, renklerinde matlaşma ve bazı lekeler olduğu zaman genellikle odium dan kaynaklanabileceğini söyledi. Sera'nın odium ilacını verdi. İlaç işe yaradı şu an için balıklar normale dönüyor. Bilginize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir