ideal akvaryumcu nasil olmali??


akademistÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2006
İl: Hatay
Mesaj: 758
akademistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 00:25

Mirza bey bu iş okadar zor ve fedakarlık isterki bütün zamanınızı onlara ayırmak gerekebilir,birde tonlarca prosedür,hamallıkvsvs.Bence iyi düşünmenizi tavsiye ederim.Masanın arkasına geçtiğiniz de işin bütün zevki kaçar.Kararlıysanız size hem toptan malzeme hemde balık siparişlerinizde yardımcı olurum.Saygılar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 01:20
Mirza Bey; bu işi hobicilikten gelme biri olarak yapmaya başladığınızı, hobicilerin dertlerini anladığınızı, hatta bizim sıkıntılarımızın (özellikle akvaryumcu kaynaklı sıkıntılar) aynılarını çekmiş olduğunuzu bildiğimden devamlı müşteriniz olacağıma emin olabilirsiniz.

Bir akvaryumcu için de müşteri için de en önemli özellik balıklarının sağlıklı olmasıdır. Bunun birkaç faydası vardır.
1) Balıklar sağlıkı olursa ölümler azalır ve zarara girmezsiniz. Balık kaybı az olduğu için artan bir kârınız ve ağrısız bir başınız olur.
2) Deneyimli müşterileriniz sizin daimi müşteriniz olur çünkü piyasadaki sağlıklı balık satan birkaç yerden biri olursunuz. Bu size büyük bir artı sağlar. Deneyimliler yeni başlayanlara sizi tavsiye eder.
3) Yeni başlayanlar hasta balık alınca iyileştiremez ve sonu bellidir. Ama yeniden alır. Bu da yeni bir ölü balık demektir. Sonunda devamlı balık ölümü olduğu için bu işi bırakırlar. Bu da sizi uzun vadede devamlı yem, alet edevat alan bir müşteriden yoksun bırakır.
4) Benim gibi agresif hobiciler ise sizden aldığı balıklardaki 8 farklı hastalığı tedavi etmeye uğraşırken sülalenizde siz dahil bela okunmadık  kimseyi bırakmaz ki bu denli yoğun bir bela sizi cehenneme bile götürebilir. Bu da balıkların sağlıklı olması için yeterli bir sebeptir.
5) Yine sadık müşterileriniz farklı şehirlerden bile size gelebilirler. Örneğin dükkanı Anadoolu yakasında açarsanız, tren hattına da yakınsa Kocaeli'den geleceğimi kesin olarak söyleyebilirim.

Bir diğer konu da dükkan seçimi olacaktır. Dükkan girişi dar, uzunluğu fazla bir dükkan olabilr. Ama girişi uzunluğundan geniş olmamalıdır. Aksi halde akvaryumların neredeyse yarısını camın önüne dizmek zorunda kalırsınız ki güneş ışığından dolayı hem akvaryumun, hem balıkların sağlığının ne hale geleceği aşikardır. Yosunlanma ve kötü görüntü dükkanınızın dış görünümünü ve size verilecek ilk notu belirleyecektir.

Işığın mekan içinde homojen dağılmaması ve güçsüz oluşu hem sizi sıkacaktır hem de içerisinin görüntüsü ne kadar iyi olursa olsun müşteriyi sıkacaktır. Işığın homojen dağılması ve içeride açık renklerin kullanılması hem dükkana daha steril bir görüntü verecek (açık renk ve iyi ışıklandırma insanlarda temiz ve ferah bir his yaratır) ve müşterinin kendisini rahat hissetmesini sağlayacaktır.

Dükkanın içi pis kokmamalı. Şahsen ben sırf pis kokuyor diye bir akvaryumcudan alışverişi kesmiştim.

Canlı doğuran  gibi bitkiler ile iyi anlaşan balıkların akvaryumlarına bitki koymanız görüntüyü güzelleştirecektir. Unutmayın müşteri balığı alırken hayvanın kendi akvaryumunda da sizin akvaryumunuzda göründüğü gibi görüneceğini düşünecektir. Bu sebeple akvaryumlarınız ne denli güzel, temiz, estetik olursa müşteriye balık satmanız o kadar hoş olacaktır. Bu akvaryumların hobi akvaryumuna benzemesini sağlayarak, tankların o kötü depo görüntüsünü de kaldıracaktır.

Bol ve çeşitli türlerde bitki akvaryumu kurmanız mükemmel olur. Sırf bitkiler görünmeyen bir yere konduğu, çeşit olmadığı için insanlar bitki almayabiliyor. İnsanlar güzel bir şekilde lanse edilmedikçe o ürünü almayı akıllarına getirmeyeceklerdir. Onlara bu ürünü hatırlatır, iyi şekilde lanse ederseniz ürün rağbet görecektir. Hem birkaç tane bitki akvaryumu kurduğunuz taktirde insanlar başka yerlerdeki paspane, yaprakları yırtık, akvaryuma gelişigüzel atılmış bitkileri alacağına daha pahalı bile olsa sizden alırlar. Bitki çeşidi ne kadar çok olursa bitkili akvaryumu olanları kendinize çekme şansınız o kadar çok olur. Mesela ben sizden bitki almaya geldiğimde 10-15 tane de neon alıp gidebilirim. Hatta geldiğimde yanında gübre de alabilirim. Ve hatta CO2 sistemi de alabilirim. ve ve ve... Bir insan lepistes akvaryumu kurmuştur, sizden lepistes alır. Hemen aldığı lepisteslerin akvaryumundaki elodea'yı görür. Bu bitki dikkatini çeker, size bununla ilgili bir soru sorar. Sonra siz yandaki epey uzun bitki akvaryumunu gösterirsiniz. İyi peyzajlanmış bu akvaryumdaki bitkileri görünce bende de olsa der. Bitkili akvaryuma ilk adımı burada atar. Belki sonraları sizden onlarca bitki ve bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bir ton malzeme de alır. Hatta bunlar sayesinde size gele gide bakmışsınız sizin devamlı müşteriniz olmuş.
encort2006-10-20 1:30:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BailiwickÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 154
BailiwickÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 01:48
Akvaryum.com üyelerine %20 indirim yapmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barbosaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 348
barbosaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 01:52
Sahtekar olmasın yeter olmayanı ben görmedim ama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melakeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2006
İl: Bilecik
Mesaj: 27
melakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 02:28

Sayın Baran Yeşil,

Bundan sonra görebilirsiniz!!! Mirza bey bu konuda çok iddalı sonuna kadar güveniyorum kendilerine. Bende İzmir-Narlıdere'de açmayı düşünüyorum. Bakalım nasip kısmet.

Saygılar...

Raven2006-11-1 2:19:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 08:53

Mirza bey bahsettiğiniz gibi bi akvaryumcu bulabilmek için bütün anadolu yakasını gezdim. Biçok akvaryumcuya  girdim çıktım ama hiçbiri bu standartların yarısına bile uymuyor.Bi tane Maltepe de buldum güzel bi yer ama yeri küçük. Kendim pendik te oturuyorum ama pendikte ki akvaryumculardan çok şikayetçiyim.Artık yanlarından bile geçmiyorum. özellikle iki tanesi o kadar suratsızlar ki anlatamam, balık almak için neredeyse yalvarmanız gerekiyo.

Böyle bir yer açacaksanız, nacizane tek bir tavsiyem olacak: güler yüzlü olun. Ticarette başarının  anahtarı güler yüz.

Böyle bir yer açarsanız, her gün uğrarım valla...

kolaygelsin şimdiden ve başarılar...

saygılarımla...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özen GünayÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1848
Özen GünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 13:43
[QUOTE=orfoz]

     1. Doğru bilgilerle sahip konusunda uzman.

     2. Hobicilere doğru yön gösterecek, bilgilendirecek, yardımsever.

     3. Tankları pırıl pırıl, balıkları mutlu ve bakımlı olan.

     4. Genel ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim derece malzeme çeşidi bulunan.

     5. Geniş ve ferah bir dükkan.

[/QUOTE]

Aynen böyle olmalı...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 14:07
Sadece DÜRÜST olsun yeter, gerisi kendiliğinden gelir zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engintunabasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 344
engintunabasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 16:01

Dürüst olmalı buna bende katılıyorum.Ben falanca yıl balık sattım demekle,ben bilirim demekle bu iş olmuyor.Eger ideal bir akvaryumcu olunacak ise bilmiyorsa "bilmiyorum" demeli ve öğrenmeye gayret etmelidir.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bgunduzÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 701
bgunduzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 17:31
Bütün yazdıklarınızı kayıt ediyoruz ortağımla beraber zaten biz üretim işindeydik daha önce ( bırakalı 5 6 yıl oluyor) sora kendimizi tatmin amaçlı devam ettik ama artık kararlıyız en geç ocak ayında açmayı planlıyoruz sağlam bir zemin etüdü yapıyoruz çok güzel bir konumda (ulaşılması açısından) ve çok şık bir dekorla size hizmet vericez hayırlısıyla. Görüşleriniz ve yardımlarınızda dolayı hepinize teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

2good4UÇevrim Dışı

[B]1773,1[/B]
Kayıt: 11/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 540
2good4UÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 18:41

Çok ileride, Allah ömür verirse emekli olduktan sonra bir akvaryum dükkanı açmak hayalim.

O zamanın şartları ne olur bilinmez ama ben akvaryumcu açacak olsam şu şekilde olurdu;

Öncelikle tüm akvaryumlar temiz ve yeterli bir şekilde filtrelenen, hepsinde ısıtıcı olan akvaryumlar olurdu.

Çoğu akvaryumcunun yaptığı gibi birbiriyle alakasız ve uyumsuz türleri aynı akvaryumda kesinlikle bulundurmazdım. 2 malawi akvaryumu, 1 tanganyika akvaryumu, 1 amerikan akvaryumu, 1 de discus akvaryumu olurdu cichlid olarak. Bunun yanında 1 canlı doğuran akvaryumu, arowana/pacu/astronot bulunan bir akvaryum, 1 tetra akvaryumu, 1 japon akvaryumu, 1 de en büyük akvaryuma koi. Sadece nattereri/rhombeus(bulunabilirse) bulunan bir akvaryum da alternatif olabilir. Bu akvaryumlarda balıkların türlerine göre ortam oluşturmaya özen gösterirdim. Mesela discus akvaryumunda bol kütük ve bol bitki ile aynı zamanda lav kayası kullanırdım. Sera Ph minus da önemli tabi. Ama malawi akvaryumunda balıkları yakalamayı zorlaştırmayacak miktarda kaya, kumda ise mercan kırıkları falan kullanırdım. Isılar da balığın doğal yaşamına uygun olurdu. Tuzlu su akvaryumu eğer bugün açacak olsam bulundurmazdım, o konuda fazla bilgili değilim çünkü.

Kesinlikle pigmentleriyle oynanmış balık satmazdım. Hormonla büyütülmüş balık satmazdım. Hatta eğer imkanım olsa bir de kendi üretim yapacağım ve malzemeleri stoklayacağım depom olurdu.

Eğer bir akvaryumda hastalık belirirse o akvaryumdan kesinlikle hastalık tamamen yok olana kadar balık satmazdım.

Plastik akvaryum dekorları satmazdım. Kum olarak boyalı kum satmazdım. Tamamen doğal malzemeler satardım.

Cam kalınlığının içinde bulunacak suyu kaldıramayacağı akvaryumlar satmazdım.

Kesinlikle sahte mal satmazdım(Contra Ichtyo ilaçlarını sahteleri gibi).

Fiyatları normal düzeyde tutar, ne çok ucuz ne de çok pahalı fiyatlar belirlerdim. Bir de yeni bir dükkan olacağından çevredeki belirli müşteri kitlesi olan akvaryumcuların sattığı fiyatlardan daha düşük olmasına dikkat ederdim.

Filtreleme ve ısıtıcı olarak Eheim, Sera, Tetra, Atman gibi kaliteli markalara ağırlık vererek, bunların yanında bütçesi bunları almaya yetmeyecek akvaristler için çin malları da bulundururdum. Ama satarken aradaki farkı mutlaka anlatırdım.

Bu tarz tekniksel gerekliliklerin yanında dekorasyon da önemli tabi ki. İçeri girildiğinde doğal bir ortamla karşılaşılmalı.

Bütün bunların yanında akvaryumcuyu açacak kişinin satacağı her balık ve her malzeme konusunda bilgili olması ve müşterinin soracağı sorulara tam ve doğru cevaplar verebilmesi çok önemli.

Bugün çoğu akvaryum dükkanı sahipleri akvaryum konusunda cahil. İşi bilenler ise yukarıda belirttiğim bazı yöntemleri uyguluyorlar. Bilinçsiz akvaryumcular, bilinçli akvaryumculardan daha fazlalar. Bu yüzden bu akvaryumcular daha fazla para kazanırlar. Ama ben şahsen dürüstlükten yanayım. Bu kısım kişiye göre değişir tabi.

Eğer burada benim ve diğer arkadaşların yazdığı şekilde bir akvaryumcu olursa ilk müşterilerden biri benim

2good4U2006-10-20 18:43:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özen GünayÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1848
Özen GünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 18:58
Gönül ister ki en kaliteli, en şık dükkanı açabilin. Tabi bunlar direk olarak bütçenizle alakalı. İnşallah gönlünüze göre, gönlümüze göre bir dükkanınız olur. Şubesini avrupa yakasında da bekliyoruz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redblueÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 59
redblueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 19:11

Merhaba,ideal bir akvaryumcu bence;

*hoşgörülü

*dürüst

*yardımsever

*bilgili

*esirgemeyen,dükanı ve içindeki akvaryumları temiz,balıkları sağlıklı olandır.Saygılar...

 

redblue2006-10-20 19:12:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Sivas
Mesaj: 232
akinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 19:20
ilk önce herkese selam ve saygılar.
Ben ve benim gibi taşrada yaşayan hobicileri akvaryumcu görünen "balık satıcıları"nın şerrinden kurtarmak için İnternet üzerinden ve güvenli bir kargo aracılığıyla canlı satışı yapmalı.
Ayrıca yine internet züerinden bilgilendirme yapmalı.Zira bir arkadaşımızın da söylediği gibi adamlar sattıkları balıkların adlarını bile bilmiyorlar kaldı ki bize bakım konusunda yardımcı olsunlar.
Şİmdiden hayırlı olur inşaaallahakin2006-10-20 19:21:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir