İhtiyar Tankımın En Son Hali


AhmetKiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
AhmetKiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 01:17
Arkadaşlar merhaba,
 Ben İstanbul Fatih'ten Ahmet.28 yaşındayım. Uzun süredir forumun takipçisiyim 16 senedir akvaryum hobisi ile ilgilenmekteyim. Fotoğraflardaki tankımı 8 senedir kullanmaktaydım. Bir yıl önce kendi tasarımım olan maun rengi mdf dolap ve askılı armatürle yeniden şekillendirdim. İşlerimin yoğunluğundan bir türlü forumda fotoları paylaşamadım.Kısmet bugüneymiş. Bu hafta co2 takviyesi ile yeni bir dekorasyon çalışması yaptım. Tankın güncel hali fotolardaki gibidir. Ön camdaki çizikler biraz görünümü bozuyor ama ihtiyar bir tank için normal gibi. Bitkiler,Co 2 sistemi,Elektrik tesisatı,bilgi ve tecrübe paylaşımı konularındaki yardımlarından ötürü" Dr. :)" Murat Kondakçı abime teşekkürü bir borç bilirim. Umarım ortaya çıkardığım manzarayı beğenirsiniz. Saygılar.
Fotoğraf:














Boyut (cm):80*40*50(h) (8mm cam)
Kapasite (litre): Yaklaşık 110lt
Bitkiler:
Marsilea Hirsuta
Ludvigia inclinata verticillate pantanal
Microsorium pteropus narrow
Microsorium windelov
Hygrophila difformis
Cryptocoryne undulata
Cryptocoryne wenditi brown
Eleocharis parvula
Canlılar:
6X SAE
16X Red Nose
3X Kuhli
3X Cüce vatoz
1X Arı balığı

Malzemeler:
Hagen siyah kum+fondovivo
6lt Co2 tüp
Boyu seramik difizör+damla sayacı
EHEIM 2213plus filtre
100W ısıtıcı
Mangrowe kökü

Aydınlatma:
1X Sylwania grolux T5 28W
2X Sylwania aquastar T5 28W
3X Sylwania Daylightstar 24W
El yapımı 6flo. için ayrı ayrı reflektörlü mdf armatür
4X elektronik balast

Akvaryum Bakımı:Co2 24 saat açık saniyede 2-3  baloncuk,Aydınlatma 10 saat aktif, Haftalık 25 ml sera florena, aylık 30 lt civarı su değişimi+dip çekimi

Kullanılan Yemler: Tetra min.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sadece00Çevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2011
İl: Malatya
Mesaj: 137
Sadece00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 01:31
İyi akşamlar Ahmet abi tankınıza laf yok bence canavar gibi Maşallah.. Cizikler önemli değil tasarımınız çok güzel olmuş taban bitkiler parvula vs vs.. gelişirse muhteşem bir görünüm elde edeceğinize inanıyorum. Co2 sisteminiz hayırlı olsun bu arada İnşallah banada nasip olurda onun tadına bakarım çook faydasını göreceksiniz zamanla. Gelişmelerden haberdar edersiniz abi eksik konularda veya akvaryum içi sıkıntılarda yardımcı olacak abilerimiz sizi bilgilendireceklerdir.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetKiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
AhmetKiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 01:35
İyi akşamlar kardeşim,
Beğendiğin için teşekkür ederim. Co2 gerçekten güzel sonuç verecek gibi bitkiler çılgınca fotosenteze başladı. Güncel fotoğrafları ve gelişmleri bu topic altında paylaşacağım. İnşallah tez zamanda sende co2 li sisteme geçersin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kemal KİREZCİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1006
Kemal KİREZCİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 09:12
Herşey çok güzel olmuş. Tebrik ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cerrah3884Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 64
cerrah3884Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 10:23
Ahmet bey tankınız herşeyiyle mükemmel olmuş ellerinize sağlık. Bitkileri nerden temin ettiğinizi öğrenmemde bir sakınca varmı. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BakıŞÇevrim Dışı

[B]8928,2[/B]
Kayıt: 11/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 1197
BakıŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 13:13
Ahmet bey tankınızın gerek dizaynı gerek bitki seçimleriniz gerekse kullanılan malzemeler çok güzel yanlız size nacizane bir önerim olacak ki bu konu çok önemli ; kullanmış olduğunuz aydınlatma tankınıza göre çok kuvvetli tankızın 150 - 160 litre olduğunu varsayarsak kullanılan kök, kum vs ler düşüldükten sonra Yaklaşık 110lt eder zaten bu hesabı yapmışsınız, gelende kalıplaşmış olan ben dahi hobici arkadaşlarında yaptığı Litreye veya galona düşen watt yani; (toplam aydınlatma ünitesi wattı / akvaryum hacmi) şeklindedir yani 1 litre / 1 w şeklinde fakat sizin tankınızı ölçtüğümüzde 156 w gibi bir sonuç çıkıyor sakıncası varmı , tabiki yok fakat önemli konu burda sizin yeni kurmuş olduğunuz bir tanka bu walt gücüyle 10 saat süre zarfında kesintisiz aydınlatma vermeniz ALG yani (çeşitli yosun kaynakları ) oluşumu kaçınılmaz olacaktır hemde kısa süre içerisinde örnek ise yeni kurulmuş bir tankta fotosentezin yoğun olaması tamamı ile aydınlatmanızın kuvvetlı olmasından kaynaklıdır.
Size önerim yavaş yavaş gitmeniz ve bitkilerinizin adaptasyon sürecini sorunsuz atlatmanızdır bunun için forumda bir çok arkadaşımızın yeni kurulumlarla ilgili makaleleri vardır.
Mesela söyle yapabilirsiniz başlangış olarak aydınlatmanızı 2 florasana düşürüp aydınlatma sürenizide otomatik bir timer alarak gün içinde 4 saat açık 2 saat kapalı 4 saat açık şeklinde uygulayabilirsiniz böylelikle bitkilerinizin amacı olan gelişimi , aydınlatmanız açık olduğu süre içerisinde depolamış olduğu enerjiyi tüketip kapalı olduğu süre içerisindede gerekli olan enerjiyi yakalamış olursunuz bunu 2 hafta gibi bir süre devam edip 2. haftanın sonunda aydınlatmanızı 3 florasana çıkarıp devam edip 1 - 1.5 ayın sonunda ise tüm aydınlatmaları yakıp aydınlatma süresini 5*3*5 şekline çıkarabilirsiniz tüm bunları uygularsanız yosun problemini en az biçimde atlatmış olursunuz tabi buarada bitkileriniz bitakım makro ve mikro besinlere ihtiyaç duyarlar yani çesitli gübreleme , bunlarıda forumdan arkadaşlardan edinebilirsiniz yönlendirme konusunda size yardımcı olurum. yani burda 3 önemli konu var onları çok iyi uygulamanız gerekmekte 1. gübreleme ve düzenli su değişimleri  2. aydınlatma 3. ise CO2 dir. bunları düzenli yaptığınız taktirde tankınız sağlıklı bir süreç geçirir ve doyum olmaz bir hal alır diğer türlü kısa zamanda yosunla uğraşmaya başlarsınız buda tadsız bir hal alır.

Kusura bakmayın kafanızı ağrıttım yeni üyemizsiniz tecrübeniz konusunda hiç şüphem yok fakat bunları bilgi amaçlı tüm yeni arkadaşlarımız ile paylaşmak durumundayız Saygılar.

BakıŞ2013-01-17 13:34:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TahaArifÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 946
TahaArifÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 13:28
Maşallah Allah nazarlardan saklasın.Çok güzel ve şık bir bitkili akvaryum olmuş.Ellerinize sağlık...

Saygılar ve sevgiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FatihmÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 249
FatihmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 16:35
Işik tesisatını birlikte yapmıştık en sonunda tüp de eklenince sisteme cidden cok iyi oldu fotosentez patlamiş zaten benden aldiğin bitkiler bende okadar güzel görünmüyorlardi renklerine bittim açikcasi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetKiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
AhmetKiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2013 00:29
 Tüm yorum yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.

  Hakan bey size de özenle yazdığınız yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.Yeni üyelikte 24 saat mesaj yazamadığımız için biraz geç yazabildim. Evet aydınlatma konusunda haklısınız biraz abartılı ışık var kabul ediyorum. watt/litre hesabına bakarsak litre başı yaklaşık 1,42 watt düşüyor. Tankın içindeki bitkilerden ludwigia ve hygrophilalar haricindekiler 1 senelik bitkiler ,budanıp yeniden şekillendiler. Taban 1 senedir bu şekilde ve sistemin oturduğunu düşünüyorum. Sadece co2 sistemim yeni. Yalnız yaklaşık 8 aydır bu kombinasyondaki t5 leri ortalama 10 saat ve bazende daha uzun süreli kullanıyorum. Henüz abartılı ALG gelişimi gözlemlemedim.Camlar haricinde alg gelişimi hiç yok diyebilirim. Hatta bu durumu SAE lerim sayesinde kontrol altında tutuyorum. Ortalama 4-5cm boylarında haydut gibi 6 adet sae mevcut. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Bırakın saç, sakal yosunu yemeyi Kölerin uzerinde kaplı bulunan moss larımı bile tükettiler. dediğim gibi co2 öncesi aynı aydınlatma sistemiyle 8 aydır sorun yaşamadım. Umarım şimdiden sonra da yaşamam diye düşünüyorum.Canavar SAE lerimin resmini de buradan sizlerle paylaşıyorum telefon çekimi olduğu için pek iyi çıkmadılar. Gübreleme ve haftalık su değişimi konusunda daha hassas davranmayı planlıyorum. Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Saygılar.







[QUOTE=BakıŞ] Ahmet bey tankınızın gerek dizaynı gerek bitki seçimleriniz gerekse kullanılan malzemeler çok güzel yanlız size nacizane bir önerim olacak ki bu konu çok önemli ; kullanmış olduğunuz aydınlatma tankınıza göre çok kuvvetli tankızın 150 - 160 litre olduğunu varsayarsak kullanılan kök, kum vs ler düşüldükten sonra Yaklaşık 110lt eder zaten bu hesabı yapmışsınız, gelende kalıplaşmış olan ben dahi hobici arkadaşlarında yaptığı Litreye veya galona düşen watt yani; (toplam aydınlatma ünitesi wattı / akvaryum hacmi) şeklindedir yani 1 litre / 1 w şeklinde fakat sizin tankınızı ölçtüğümüzde 156 w gibi bir sonuç çıkıyor sakıncası varmı , tabiki yok fakat önemli konu burda sizin yeni kurmuş olduğunuz bir tanka bu walt gücüyle 10 saat süre zarfında kesintisiz aydınlatma vermeniz ALG yani (çeşitli yosun kaynakları ) oluşumu kaçınılmaz olacaktır hemde kısa süre içerisinde örnek ise yeni kurulmuş bir tankta fotosentezin yoğun olaması tamamı ile aydınlatmanızın kuvvetlı olmasından kaynaklıdır.
Size önerim yavaş yavaş gitmeniz ve bitkilerinizin adaptasyon sürecini sorunsuz atlatmanızdır bunun için forumda bir çok arkadaşımızın yeni kurulumlarla ilgili makaleleri vardır.
Mesela söyle yapabilirsiniz başlangış olarak aydınlatmanızı 2 florasana düşürüp aydınlatma sürenizide otomatik bir timer alarak gün içinde 4 saat açık 2 saat kapalı 4 saat açık şeklinde uygulayabilirsiniz böylelikle bitkilerinizin amacı olan gelişimi , aydınlatmanız açık olduğu süre içerisinde depolamış olduğu enerjiyi tüketip kapalı olduğu süre içerisindede gerekli olan enerjiyi yakalamış olursunuz bunu 2 hafta gibi bir süre devam edip 2. haftanın sonunda aydınlatmanızı 3 florasana çıkarıp devam edip 1 - 1.5 ayın sonunda ise tüm aydınlatmaları yakıp aydınlatma süresini 5*3*5 şekline çıkarabilirsiniz tüm bunları uygularsanız yosun problemini en az biçimde atlatmış olursunuz tabi buarada bitkileriniz bitakım makro ve mikro besinlere ihtiyaç duyarlar yani çesitli gübreleme , bunlarıda forumdan arkadaşlardan edinebilirsiniz yönlendirme konusunda size yardımcı olurum. yani burda 3 önemli konu var onları çok iyi uygulamanız gerekmekte 1. gübreleme ve düzenli su değişimleri  2. aydınlatma 3. ise CO2 dir. bunları düzenli yaptığınız taktirde tankınız sağlıklı bir süreç geçirir ve doyum olmaz bir hal alır diğer türlü kısa zamanda yosunla uğraşmaya başlarsınız buda tadsız bir hal alır.

Kusura bakmayın kafanızı ağrıttım yeni üyemizsiniz tecrübeniz konusunda hiç şüphem yok fakat bunları bilgi amaçlı tüm yeni arkadaşlarımız ile paylaşmak durumundayız Saygılar.

[/QUOTE]

[QUOTE=Kond]Işik tesisatını birlikte yapmıştık en sonunda tüp de eklenince sisteme cidden cok iyi oldu fotosentez patlamiş zaten benden aldiğin bitkiler bende okadar güzel görünmüyorlardi renklerine bittim açikcasi.[/QUOTE]

Murat abi beğendiğine sevindim. İnşallah daha güzel sonuçlar alacağız. Kısa zamanda görüşmek üzere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BakıŞÇevrim Dışı

[B]8928,2[/B]
Kayıt: 11/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 1197
BakıŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2013 09:52
[QUOTE=AhmetKi] Tüm yorum yazan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.

  Hakan bey size de özenle yazdığınız yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.Yeni üyelikte 24 saat mesaj yazamadığımız için biraz geç yazabildim. Evet aydınlatma konusunda haklısınız biraz abartılı ışık var kabul ediyorum. watt/litre hesabına bakarsak litre başı yaklaşık 1,42 watt düşüyor. Tankın içindeki bitkilerden ludwigia ve hygrophilalar haricindekiler 1 senelik bitkiler ,budanıp yeniden şekillendiler. Taban 1 senedir bu şekilde ve sistemin oturduğunu düşünüyorum. Sadece co2 sistemim yeni. Yalnız yaklaşık 8 aydır bu kombinasyondaki t5 leri ortalama 10 saat ve bazende daha uzun süreli kullanıyorum. Henüz abartılı ALG gelişimi gözlemlemedim.Camlar haricinde alg gelişimi hiç yok diyebilirim. Hatta bu durumu SAE lerim sayesinde kontrol altında tutuyorum. Ortalama 4-5cm boylarında haydut gibi 6 adet sae mevcut. Gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Bırakın saç, sakal yosunu yemeyi Kölerin uzerinde kaplı bulunan moss larımı bile tükettiler. dediğim gibi co2 öncesi aynı aydınlatma sistemiyle 8 aydır sorun yaşamadım. Umarım şimdiden sonra da yaşamam diye düşünüyorum.Canavar SAE lerimin resmini de buradan sizlerle paylaşıyorum telefon çekimi olduğu için pek iyi çıkmadılar. Gübreleme ve haftalık su değişimi konusunda daha hassas davranmayı planlıyorum. Önerileriniz için tekrar teşekkür ederim. Saygılar.







[QUOTE=BakıŞ] Ahmet bey tankınızın gerek dizaynı gerek bitki seçimleriniz gerekse kullanılan malzemeler çok güzel yanlız size nacizane bir önerim olacak ki bu konu çok önemli ; kullanmış olduğunuz aydınlatma tankınıza göre çok kuvvetli tankızın 150 - 160 litre olduğunu varsayarsak kullanılan kök, kum vs ler düşüldükten sonra Yaklaşık 110lt eder zaten bu hesabı yapmışsınız, gelende kalıplaşmış olan ben dahi hobici arkadaşlarında yaptığı Litreye veya galona düşen watt yani; (toplam aydınlatma ünitesi wattı / akvaryum hacmi) şeklindedir yani 1 litre / 1 w şeklinde fakat sizin tankınızı ölçtüğümüzde 156 w gibi bir sonuç çıkıyor sakıncası varmı , tabiki yok fakat önemli konu burda sizin yeni kurmuş olduğunuz bir tanka bu walt gücüyle 10 saat süre zarfında kesintisiz aydınlatma vermeniz ALG yani (çeşitli yosun kaynakları ) oluşumu kaçınılmaz olacaktır hemde kısa süre içerisinde örnek ise yeni kurulmuş bir tankta fotosentezin yoğun olaması tamamı ile aydınlatmanızın kuvvetlı olmasından kaynaklıdır.
Size önerim yavaş yavaş gitmeniz ve bitkilerinizin adaptasyon sürecini sorunsuz atlatmanızdır bunun için forumda bir çok arkadaşımızın yeni kurulumlarla ilgili makaleleri vardır.
Mesela söyle yapabilirsiniz başlangış olarak aydınlatmanızı 2 florasana düşürüp aydınlatma sürenizide otomatik bir timer alarak gün içinde 4 saat açık 2 saat kapalı 4 saat açık şeklinde uygulayabilirsiniz böylelikle bitkilerinizin amacı olan gelişimi , aydınlatmanız açık olduğu süre içerisinde depolamış olduğu enerjiyi tüketip kapalı olduğu süre içerisindede gerekli olan enerjiyi yakalamış olursunuz bunu 2 hafta gibi bir süre devam edip 2. haftanın sonunda aydınlatmanızı 3 florasana çıkarıp devam edip 1 - 1.5 ayın sonunda ise tüm aydınlatmaları yakıp aydınlatma süresini 5*3*5 şekline çıkarabilirsiniz tüm bunları uygularsanız yosun problemini en az biçimde atlatmış olursunuz tabi buarada bitkileriniz bitakım makro ve mikro besinlere ihtiyaç duyarlar yani çesitli gübreleme , bunlarıda forumdan arkadaşlardan edinebilirsiniz yönlendirme konusunda size yardımcı olurum. yani burda 3 önemli konu var onları çok iyi uygulamanız gerekmekte 1. gübreleme ve düzenli su değişimleri  2. aydınlatma 3. ise CO2 dir. bunları düzenli yaptığınız taktirde tankınız sağlıklı bir süreç geçirir ve doyum olmaz bir hal alır diğer türlü kısa zamanda yosunla uğraşmaya başlarsınız buda tadsız bir hal alır.

Kusura bakmayın kafanızı ağrıttım yeni üyemizsiniz tecrübeniz konusunda hiç şüphem yok fakat bunları bilgi amaçlı tüm yeni arkadaşlarımız ile paylaşmak durumundayız Saygılar.

[/QUOTE]

[QUOTE=Kond]Işik tesisatını birlikte yapmıştık en sonunda tüp de eklenince sisteme cidden cok iyi oldu fotosentez patlamiş zaten benden aldiğin bitkiler bende okadar güzel görünmüyorlardi renklerine bittim açikcasi.[/QUOTE]

Murat abi beğendiğine sevindim. İnşallah daha güzel sonuçlar alacağız. Kısa zamanda görüşmek üzere.
[/QUOTE]

Ahmet bey tankınızın takipçisiyim gübreleme konusu hassas eğer imkan varsan nitrat ve fosfat test kiti almanızı öneririm gübrelemeninde dozlarını düzgün eklediğiniz sürece hem bitki gelişimi çabuk ve sağlıklı olur, ALG' siz sağlıklı günler dilerim  Sevgiler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetKiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
AhmetKiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 13:30
 Merhaba arkadaşlar yoğun çalışma temposundan dolayı uzun zamandır paylaşım yapamadım.
Akvaryumumun son durumu resimlerdedir. Sanırım gelişim güzel devam ediyor.




Red nose ların meraklı bakışları :)






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CEM KIRCALIÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[B]9637,3[/B]
Kayıt: 07/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 729
CEM KIRCALIÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 22:21
Bence süper olmuş tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alasehirliÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2012
İl: Manisa
Mesaj: 14
alasehirliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2013 22:54
Muhteşem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tubi78Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 37
tubi78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 01:29
Bitkilerinizin gelişimi çok harika tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir