İkinci El CO2 Sistem Kılavuzu


ata326Çevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 534
ata326Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2012 20:15
İkinci el sistem alırken birçok konuya dikkat etmeniz gerekmekte...

 

 - Karbondioksit tüpü olmayan tüpler karbondioksit için kullanılamaz. Bu tamamen yasaktır. Tüp gövdesinin boyun kısmında CO2 ibaresi bulunmayan hiçbir tüpü karbondioksit için kullanmayınız.

 - Tüpün vanası üzerinde CO2 yazmıyorsa, kesinlikle kullanmayınız.

 - Eski ve paslanmış tüplerden uzak durunuz.

 - Birahanelerden sanayicilerden aldığınız tüpleri kesinlikle hidrostatik basınç testine gönderiniz.

 - "Testini yaptırdım" diye dolaşan satıcılarından uzak durunuz. Alacağınız tüpün testinin yapıldığından emin olunuz. ((Bir keresinde 12 senedir yapıldığı söylendiği halde testlerinin hiçbirinin yapılmadığını öğrendik. Çok dikkatli olmalısınız.))

 - Rastgele insanlardan bilgi alacağınıza profesyonellerden destek alın, yıllardır bu "mesleği" yapanlardan destek alın. Esnaflar sizden bilgilerini esirgemezler. Sizden daha tecrübeli insanlara danışın her zaman.

 - Ucuz olarak gördüğünüz her tüpün üzerine atlamayın. Güvenilir insanlardan ikinci el alın. Bu ürünlerin ikinci el piyasası genellikle pek yoktur. Bu tarz ekipmanlar çoğunlukla sıkıntı olduğunda satılırlar. Nadiren finansal sıkıntıda olanlar veya daha güçlü bir sisteme geçmek isteyenler de ellerindeki sistemleri satışa çıkarırlar. Satıcıdan detaylı olarak bilgi alın ikinci el olarak alıyorsanız. Tüpü aldığınızda dikkatlice kontrol edin. Üretim tarihlerine bakın, boyasını kontrol edin, boyun kısmında işlenmiş olan TSE veya CE ibarelerinin varlığına bakın.



Zaman bulduğumda konuyu fotoğraflar ile destekleyeceğim ve regülatör gibi diğer ekipmanlara da değineceğim.



Makalenin linki:
Karbondioksit sistem kılavuzu:


Aklınıza takılan bir durum olduğunda her zaman mail/telefon ile bana ulaşabilirsiniz. Özel mesajları da elimden geldiğince yanıtlamaya çalışıyorum... Foruma yazmanız daha iyi olacaktır, böylece diğer hobicilerin de faydalanabilmesini sağlayabiliriz...
ata3262012-10-30 20:16:33

Teşekkür Edenler: [T]18989,drmesutkilic[/T][T]181664,emrah39[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir