ikola kolonisinde baskın erkek...


ethmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 74
ethmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 20:39
Değerli akvaryum.com üyeleri öncelikle herkese merhaba...
Bu siteye geçen hafta aldığım 7 adet ikola sayesinde üye oldum.Gerekli bilgileri bu site aracılığıyla sağlayabileceğimi düşünüyorum...
 
Öncelikle akvaryumum ve balıklarım hakkında biraz bilgi vereyim daha sonra birkaç soruma sizlerden cevap bekleyeceğim...
 
115*55*60 ebatlarında mobilyalı bir akvaryumum var ve gerekli tertibatı geçmiş yıllarda beslediğim cichlidlerden edindiğim tecrübelerle kurdum.Akvaryumun içine de 7 adet 2e 5d olduğu satıcı tarafından söylenen ikola koydum.Damızlık boyda olan balıklarımdan daha önce yavru alındığı da söylendi.Balıklar gayet sağlıklı ve hareketli ama konu sadece sağlıkla ve harektle bitmiyormuş.
 
Balıkların cinsiyetleri konusunda ciddi tereddütlerim var zira;erkek olduğunu düşündüğüm agresif bir balık diğer 5 balığa şiddet uyguluyor ve sadece bir tanesini bunlardan ayrı tutarak çiftleşmeye çalışıyor.
 
Gelelim malum sorulara...
 
Agresif olan balığı nasıl sakinleştirebilirim?
Erkek-dişi oranı söylenenden farklı olabilir mi?
Akvaryumun iç dizaynı nasıl olmalı?
Balık takviyesi önerir misiniz?Takviyeyi damızlık mı yoksa damızlık altı olarak mı yapsam daha doğru olur?
Yada hiç uğraşmayıp balıkları elden çıkarıp daha geniş ve oturmuş bir koloni mi almalıyım yoksa bolca yavru alıp koloniyi kendim mi kurmalıyım?
 
Değerli vakitlerini sorularıma ve yanıtlarına ayıran üstadlarıma sevgiler saygılar...
rubin062010-06-03 20:42:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkntllÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 539
hkntllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 22:17
Ekin bey balıklarınızın yeni yerlerine alışması hemen olmayacaktır, biraz zaman ister. Erkeğin agresif olması aslında bir bakıma iyidir. Her tropheus kolonisinde 1 alfa erkek bulunur ve koloniyi komuta eder. Diğer erkeğide tehdit ederek sürekli zinde tutar, bu koloninin devamı için gereklidir. Özellikle çiftleşme zamanlarında tüm balıklarda olduğu gibi tropheuslarda da agresifleşme yaşanır. Akvaryumu dizayn ederken kayalık alanları bol tutarak balıklara yerleşme alanları oluşturun, böylece sıkıntıya düşen balık kendini kamufle edecek ve zamanla buralar onların evleri ve koruma alanları olacaktır. Önemli husus ise bu dekoru değiştirmemenizdir. Tropheus beslemeye yeni başladıysanız akvaryum kimyası hakkında yavaş yavaş bilgilenmeniz gerekli. Özellikle su değişimleri ve Ph seviyesi ve tamponlaması hakkında. Hayırlı olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ethmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 74
ethmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2010 23:09
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ph ve tamponlama hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Ayrıca anüs vent kontrolü yapayım dedim internetten okuduklarıma göre alfa erkek sandığım balık dişi gibi geldi bana böyle birşey olabilir mi acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir