ilangilerim çok ürkek


ersin oğuzÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2013
Mesaj: 7
ersin oğuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 19:34
İlangilerimi alalı 1. 5 ay oldu yavru iken aldım şimdi biraz daha büyüdüler,sağlık durumları gayet iyi fakat nedense bize alışamadılar akvaryum içerisinde bir köşede toplanıp bir aşağı bir yukarı zikzak çiziyorlar bazende sakince bekliyorlar, birini gördükleri an kaçıp kayanın arkasına saklanıyorlar hatta yem verdiğim zaman bile çıkmıyorlar salonun diğer köşesine gidip uzaktan seyrettiğimde yavaş yavaş saklandıkları yerden çıkıp yemi yiyorlar ama yiyorlar derken sadece yemin tabana inmesini bekliyorlar kendilerini şu ana kadar hiç yüzeye çıkarken görmedim akvaryuma pek müdahale etmiyorum sadece haftada 2 kez % 30-40 civarı dip çekimiyle su değişimi yapıyorum başkada müdahale ettiğim yok akvaryum 200 litre şimdilik yeterli bir hacim ilerde kısmetse büyüteceğim akvaryumu 1 metre mavi led ve 1 metre gün ışığı led ile aydınlatıyorum,aydınlatma otomatik olarak karanlık olmadan açılıyor gece yarısı kapanıyor ,tabanda beyaz silis kum var,en son dayanamayıp internetten okuduğum şekilde 3 gün aç bırakıp sonra azar azar yemledim bana alışsınlar diye ama o da fayda etmedi lütfen yardım edin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 20:13
Merhabalar Ersin bey.Mavi ışığı açmadan denedinizmi acaba ? Akvaryumun etrafında ürkebilecekleri bir cisim varmı ? Balıklarınızı gün içinde oturup izleyin,size alışana kadar ışıklarını sabah açın akşam yatana kadar kapatmayın.Akvaryumun başına oturduğunuzda saklansalar bile sabredin yavaş yavaş çıkarlar.Onlar korkuyor diye sizde uzaklaşmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turgut06Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 166
turgut06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 20:17
Ersin bey aynı sorun bende de mevcut. İkola kaizer besliyorum. 3 haftalık yavruyken aldım. Akvaryumda bol miktarda kayalık yaptım. İlk 2 ay balıkları neredeyse görmedim. Sonradan kayalıkları azaltarak, az da olsa görünmeye başladılar. Sanırım bunun sebebi, benim akvaryumum evde en az gezindiğimiz yerde şu anda 6 ay oldu ama halen yem verdiğim zaman ortaya çıkıyorlar. Odaya girdiğimde kaçacak yer arıyorlar. Bu gidişle başka bir türe geçeceğim. İnşallah sen bu sorunu aşarsın. turgut062013-07-22 10:11:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yasin OktemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Malatya
Mesaj: 656
Yasin OktemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 00:35
Hedef balık olayı var içine iki üç adet demosoni atın kendilerini güvende hissederler. Birde balıkların konumu nedir sürekli geçiş üzerindeyse ürkek olurlar kapıya yakın bir yerdelerse ürkek olurlar. Düşük bir sehbadaysa ürkek olurlar çok da yüksek olmamalı tabiki şimdilik aklıma gelen bunlar ama siz demosoni işini muhakkak deneyin 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teskereÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 332
teskereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2013 13:00
Aralarda başka balıklar olması güzel fikir. Yavru balıklar biraz iyi bu iş için.
Ayrıca led aydınlatma balıklarda pek iyi olmuyor. Herkes nasıl olmuyor diyeceklerdir ancak led biraz rahatsız ediyor balıkları.
Işık rengi de etken tabii ki bunun için. Pembe beyaz mavi gibi tonlar da balığı farklı şekilllere sokacaktır.
Pembe benim gördüğüm en az rahatsız eden diyebilirim Mavi de en fazla rahatsız eden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir