ilangimdeki sorun?


Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 12:15
Öncelikle geçmiş olsun.

Ümit abi gerekli bilgileri vermiş ama bende dahil olmak istedim konuya.

Flugy banyosu balığa yararlı etki sağlamaz çünkü flugy balığın dış yüzey tabakasında bir problem varsa onu giderir zararlı bakteri gibi. Fakat sizin sorununuz içeride bunun için flugy eritip suya karıştırıp balığın ağzına sıkmanız gerekir. Sanırım bunu da yapıyorsunuz tüm bu işlemleri balık uyurken yapmanız gerekir yeterince stres altında olan balığı iyice strese sokmamalısınız.

Ayrıca clout tablet uygulamanızı şiddetle öneririm ben F0 Red Rainbowlarım da  1,5 yem yemeyen balığı yaşattım ama her şeyi doğru yapıp acele etmeyip doğru analizler yapmalısınız.

Flugy banyosu balığın yüzgeçlerinden içeri girmediği için iç tabakaya ulaşmaz bilginiz olsun tropheusların yüzgeç yapıları aynı zamanda bir filitredir oradan ilaçlı su geçmez suyu filtre ederek içlerine alırlar ağızdan aldıkları suyu ise zaten yutmazlar direk solungaçlarından dışarı atarlar siz ağızdan ilaç verirken suyu sürekli sıkarak balığı suyu yutmaya zorlamalısınız.

Şu anda normal şekilde yem yiyen balıklarınıza sarımsak suyu emdirilmiş yem verin mutlaka. F0 balıklar ilk geldiklerinde savunma mekanizması neredeyse çökmüş durumda oluyor çünkü çok uzun süre aç kalıyorlar ayrıca türlü stresler yaşıyorlar bunları göz önünde bulundurmak lazım. Bağışıklık sistemine desteği ya sarımsak suyu emdirerek yapacaksınız yada Bemix Ampul Kompoze ilacı yeme emdirerek vereceksiniz.



Saygılar...
Burak Bulut2011-04-28 12:22:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_rammstein_Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12047,2[/B] [B]12773,3[/B]
Kayıt: 05/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1960
_rammstein_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 12:39
Teşekkürler burak bey  bugun bir arkadaşımı arayıp 30 litrelik akvaryum buldum onu kurucam karantinaya ayırıcam balığı cloat taplet alıpta devam edicem tedaviye umarım kurtarırız balığı.

Ben koskoca gaziosmanpaşa ve eyüp sultanda cloat tablet satan akvaryumcu bulamadım bendeki belirtilere istinaden sera bactopur direct aldım  balığı ayırdım biraz önce ağızdan flagy verdim tablet ilacıda suda eritip yavaş yavaş ekliyecem ısıyıda 30 dereceye yakına çektim umarım bu işe yarar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 15:17
[QUOTE=_rammstein_]Teşekkürler burak bey  bugun bir arkadaşımı arayıp 30 litrelik akvaryum buldum onu kurucam karantinaya ayırıcam balığı cloat taplet alıpta devam edicem tedaviye umarım kurtarırız balığı.

Ben koskoca gaziosmanpaşa ve eyüp sultanda cloat tablet satan akvaryumcu bulamadım bendeki belirtilere istinaden sera bactopur direct aldım  balığı ayırdım biraz önce ağızdan flagy verdim tablet ilacıda suda eritip yavaş yavaş ekliyecem ısıyıda 30 dereceye yakına çektim umarım bu işe yarar. [/QUOTE]

Forumda Clout Tablet olarak arama yapın bir çok üye satıyor bu ilacı çok uygun fiyatlara.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuktonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2007
İl: Bursa
Mesaj: 484
ufuktonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 15:18
[QUOTE=_rammstein_]Balık geldiği günden beri yem yeme olmadı ince dışkıya hiç rastlamadım dün günde 2 kere yarımşar saatlik banyo yaptırdım ilaçla ağızdanda ilave ettim biraz balık  biraz olsun yüzüyor fakat hala yem yemedi karnı biraz içine çöktü ve diğer balıklar kovaladığı için ısıtıcının orda durmaya devam ediyor . Bu arada balığı ayırmama imkan yok ufak akvaryum yok çünkü bende ve şuanlık çevremdekilerde. Bgunde akşama bir kere daha yapıcam dahada ellemicem balığı  çünkü onu öle görünce ben üzülüyoru elimede almak istemiyorum artık . Renginide açmıyor ayrıca .Ama ben gene şansımı zorluyacam bu ufak bir akvaryum bulma konusunda konu komşuya sorayım olmadı plastik büyük bir kap bulurum ısıtıcıyla pipo filtre takarım artık. Zaten benim şansıma hep böle oluyor sırf balıktada değil bişi alıosun yok bozuk çıkıyor hemde baya para vermeme rağmen anlamadım ya bende bişi var yada çözemedim ya bu durumu namaza falan başlıyacam artık o derece .  [/QUOTE]

Üzücü bir olay olasada balık ne güzel şeyler aklınıza getirmiş.Üzücü olay sayesinde namaza başlamış olsanız sizin için ne kadar büyük artı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_rammstein_Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]12047,2[/B] [B]12773,3[/B]
Kayıt: 05/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1960
_rammstein_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 15:22
Burak bey sitede arama yaptım fakat bana yakın olan yerler de satmıyor arkadaşlar ve anca hafta sonu alıcam sanırım  en erken şuan param kalmadı malum aysonu ve çalışmıyorum . ufuk bey kesinlikle  katılıyorum zaten ismimizin hakkını veremiyoruz bir vesile olur işallah bu durum. 

Şu dakika itibariyle ilangimi kaybetmiş bulunuyorum gerçekten feci üzüldüm ve elimden hiç bişi gelmedi ilaç aldım bugun ayırdım vede şimdi balık gözümün önünde can çekişerek öldü buda kendimi garip hissetmemi fazlasıyla sağladı. Burdan arkadaşlara söylüyorum benim gibi acele gidip balık almasınlar araştırsınlar gerekiyorsada oturmuş koloni alsınlar ben ilk defa f0 koloni aldım ve zorluklarını yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum şuanlık diğer balıklarımda bir problem yok ana tanktada %50 su değişimi yaptım ve 1 erkek 2 dişi şekklinde kaldı balıklar ve kolonye sanırım biraz geç eklenecek balık çünkü alacak durumum yok anca ikola yavrusu gelirse yeni arkadaştan satıp üstüne 3- 5 koyacam ama dişiyi fazla tutacam 4 dişi  1 erkek alacam ama nezaman alırım onuda allah bilir yada bunları elimden çıkarıp çekirdekten 10 yada 12 tane yavru alıp büyütmek oda olmadı akvaryumuda satıp biraz ara versem diyede düşünmüyor değilim ne umdum ne buldum . Tropheus türlerini 2 seneden fazladır besliyorum akvaryumda tek bir ilaç kullanmamıştım  ama bu hayvanı öyle görünce inanın daha fazla yazamıyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2011 07:48
[QUOTE=_rammstein_]Burak bey sitede arama yaptım fakat bana yakın olan yerler de satmıyor arkadaşlar ve anca hafta sonu alıcam sanırım  en erken şuan param kalmadı malum aysonu ve çalışmıyorum . ufuk bey kesinlikle  katılıyorum zaten ismimizin hakkını veremiyoruz bir vesile olur işallah bu durum. 

Şu dakika itibariyle ilangimi kaybetmiş bulunuyorum gerçekten feci üzüldüm ve elimden hiç bişi gelmedi ilaç aldım bugun ayırdım vede şimdi balık gözümün önünde can çekişerek öldü buda kendimi garip hissetmemi fazlasıyla sağladı. Burdan arkadaşlara söylüyorum benim gibi acele gidip balık almasınlar araştırsınlar gerekiyorsada oturmuş koloni alsınlar ben ilk defa f0 koloni aldım ve zorluklarını yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum şuanlık diğer balıklarımda bir problem yok ana tanktada %50 su değişimi yaptım ve 1 erkek 2 dişi şekklinde kaldı balıklar ve kolonye sanırım biraz geç eklenecek balık çünkü alacak durumum yok anca ikola yavrusu gelirse yeni arkadaştan satıp üstüne 3- 5 koyacam ama dişiyi fazla tutacam 4 dişi  1 erkek alacam ama nezaman alırım onuda allah bilir yada bunları elimden çıkarıp çekirdekten 10 yada 12 tane yavru alıp büyütmek oda olmadı akvaryumuda satıp biraz ara versem diyede düşünmüyor değilim ne umdum ne buldum . Tropheus türlerini 2 seneden fazladır besliyorum akvaryumda tek bir ilaç kullanmamıştım  ama bu hayvanı öyle görünce inanın daha fazla yazamıyorum . [/QUOTE]
 
Bana acil adres verin bende var biraz clout tablet göndereyim size.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir