İlerlemiş beyaz benek


okyokyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 588
okyokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2013 00:45
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yoğun şekilde beyaz benek,yüzme ya da yem yemede hiç bir sorun yok

Akvaryum Kapasitesi (litre):580lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 oscar 2gt 1jd 1 texas 1 polleni

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27

Filitrasyon:sump 90lt

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:metilen mavisi,tuz ve metilen mavisi benzeri bir ilaç

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Önce astronotlarda başlayan beyaz benek yavaşça diğer balıklarada bulaşıyor.Metilen mavisi döktüm ama sump 2 saatte temizledi hepsini.Metilen mavisi ve tuzlu suda 1 dakika banyo yaptırdım pek bir değişiklik olmadı.Bugün yeni bir ilaç aldım akvaryumcu metilen mavisinden daha etkili dedi ama onunda içinde metilen mavisi çıktı :)sump u kapadım ilacı döktüm tuz ekledim ısıyı sabitledim bekliyorum.Bu bildiğim en etkili tedavi yöntemi başka ne yapabilirim bir de bugün aldığım 2gt 1 oscar ı başka akvaryumum olmadığı için mecbur diğerlerinin arasına koydum su zaten ilaçlıydı yeni balıklarıma da bulaşır mı acaba?Neden karantinaya almadın derseniz sağlıklı oscarlarımı boş sumpta bekletirken kaybettim.Akvaryum değiştiriyordum 2 adet 8cm boyunda oscarımı 150 lt sump ın en geniş gözüne koydum ertesi gün öldüler(ısıtıcı ve hava taşı olduğu halde) o yuzden bir daha ayırmamaya karar verdim tedavi için bile olsa uzun süreli ayırmam,sanırım karantina olayında bir cahillik yapıp daha olumsuz etkiliyorum hayvanları


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SELAMİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1319
SELAMİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2013 11:41
Akvryum ısısını 30 dereceye çıkarın samp malzemelerini ya çok güzel yıkayın yada degiştirin  kesinlikle ışık kullanmayın  50 litreye bir yemek kaşıgı kaya tuzu kullanın 3 gün boyunca ısıyı sabit tutun 30 derecenin altına düşmesin beyaz benek kaybolacaktır 3 gün sonunda %30 dip çekimi yapıp dinlenmiş su ilave edin dinlendirdiginiz suyada kaya tuzu ilave edin ısıyı 26 derecede sabitleyin  eger yine devam ederse işlemi tekrarlayın geçmiş olsun  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpaytrÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 126
alpaytrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 12:54
Beyaz benek hastalığı başıma en kötü şekilde geldiği için okumadığım makale kalmamıştı, beyaz benek balıklara yapışıp kanıyla besleniyor ve çoğalmak için kuma iniyor, balık üstündeyken hiçbir tedavinin etkisi yok sadece ısıyı yavaş yavaş bir kaç derece yükseltip kuma inmesini bekliyoruz bu sırada daha önceden kullandığımız ilaç tekrar balıklara yapışamadan ölümüne neden oluyor. doğal olarak balık olmayan yerde yaşayamıyor. 2 3 Günde ölüyor. Garanti olması açısında süreyi yüksek tutmakda fayda var. sonuç olarak bitki vsvs de yaşayamadığında bu süre düşünülerek beyaz beneğin akvaryumdan yok olduğunu düşünebilirsiniz. fakat aynı hatalar tekrarlandığında muhtemelen en büyük neden su değişimindeki hatalar. tekrarlanacakdır çünkü bu parazit pasif olarak her akvaryumda bulunur.

tekrar başına gelmesi durumda %100 sonuç aldığım uygulama;
Beyaz benekde kesinlikle piyasada 3 5 tl ye satılan metilen mavileriyle iyileştirmeye çalışma.
ana tankda kesinlikle uygulama.
ben uygulamam ve kesin sonuç almam şu şekilde oldu
microbe lift ich-out u 20 lt yavru tankında kullandım 20 lt ye 2.5 ml oranında kullanarak her gün %25 su değişiminden sonra tekrarladım ve 3 gün sonunda kesin sonuç aldım.
Not: yavru tankında hastalıkla uğraşmak bi yana birde klor vsvs. ile uğraşmamak için damacana su kullandım bunu her hastalıkda yaparım ve yararlı oldunu düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okyokyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 588
okyokyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 20:54
Ben mecburen ana tanka uyguladım hem daha önceki tedavi ettiğimi düşünürken öldürdüğüm balıkların korkusu hemde diğer akvaryumumun bodruma indirmiş olmam yuzunden ama en yarın akşamda aynı sorun devam ederse sumptaki bölmeye ayırıcam 3 tane balığımı orda söylediğiniz tedaviyi deneyeceğim.Daha önce 2 günde geçiriyordum bu sefer olmadı :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpaytrÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 126
alpaytrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2013 23:11
Karşılaştığım en kötü hastalıktı hızlı davranmakta fayda var söylediğim uygulamayla kesin sonuç alacağına inanıyorum gerçekten beyaz benek için mükemmel bir ilaç bende ilk hatamda metilen mavisi kullanmıştım ölen balıklarım bir tarafa akvaryumumdaki taş dekor ne varsa mavi oldu ardında çöp.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

unsal77Çevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2013
İl: Nevsehir
Mesaj: 100
unsal77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 19:59
Geçmiş olsun okan bey.. beyaz benek için benimde denemediğim tedavi kalmadı ama hiç birinin faydasını görmedim ben ..benim tedavim eczaneden permasol aldım 50lt 1 tablet attım ısıyı yükselttim günlük dip çekimi yaptım balıklarımın butun vucuduna sarmışlardı ama 3 gün sonra hiç bir şey kalmadı..permasol tavsiye ederim kesin çözüm ama unutmayınki permasol ne var yokfaydalı faydasız bütün bakterileri öldürür..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir