İletken Metre


handeakcayÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 45
handeakcayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 15:01
Diskus beslerken suyun iletkenliğini , gh ve kh'ını ölçmek gerekiyor.Sudaki bu değerleri öğrenmek için bir iletken metre almak istiyorum.Bir ilanda şöyle bir formül gördüm. " 33 µS=17.9 ppm=1dH " Yani ben sadece bir iletken metre satın alsam bu formüle göre mesala ölçtüğüm 33 ms iletkenlik değerinden toplam sertlik ( gh ) ve karbonat sertliğini ( kh ) hesaplamayla çıkartabilirmiyim?
Ben bu konularda cahil biri olarak herbir değer için ms,gh,kh ayrı ayrı diğital makina olduğunu zannediyordum. Birde son olarak sormak istediğim birşey var.Bazı araştırdığım combo iletken metrelerin açıklamasında " pH, İletkenlik, TDS ve Tuzluluk Tayini Sistemi " şeklinde bilgiler yer alıyor.Böyle bir ürünü satın alsam hangi değerleri ölçebilirim? ( ph, gh, kh, vs... )
Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2007 15:08

Bendeki pH ve mS ölçerde ppm özelliği bulunuyordu ve mS'ın bir fonksiyonuydu, yani fazladan bir şey ölçülmüyordu demek ki verdiğiniz gibi bir hesap var ortada. Tuzluluk ile deniz ve acı su akvaryumunda suyun tuzluluğunu ölçersiniz. TDS ise sudaki toplam çözünmüş katılardır, akvaryumculukta ne işe yarar bilmiyorum.

Yani pH, gH, tuzluluk ve toplam çözünmüş katıları öğrenebilirsiniz.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir