İlk akvaryumumu kurma aşamasındayım.


OdyseussÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2
OdyseussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 10:49
Merhaba arkadaşlar,
 
Akvaryum a ilgim her zaman vardı ancak daha önce bu hobiye vakit ayırmak veya bir miktar parayı yönlendirmek hiç nasip olmadı. Şu an ciddi bir şekilde başlayayım istiyorum. Hem bilgi topladım beraberinde alacaklarımı da tespit ettim. Engin tecrübeleriniz ile yardımcı olup yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
 
Evde pek yer yok ancak yemek odasının konsolunun üstüne koyayım diyorum. O da ancak 100 luk bir akvaryumu kaldırır gibi. Bu nedenle akvaryum ölüçümü 100 luk olarak aldım.
 
100*50*40 ikinci el bir yağmur marka akvaryum buldum. Kapaklı. Lambaları çalışır durumda bir iki ay kulanılmış dendi 130 TL isteniyor yarın gidip bakıp alayım diyorum. Bu rakama sadece akvaryum ve lambası dahildir.
 
Besleyeceğim balık olarak ise malawi cichlid lerinden yunus ve sp beslemeyi düşünüyorum. İşyerinden bir arkadaş yavru olarak vericek. Başka bir tür koymamayım diyorum. 200 lt olacak bu akvaryum için sizce kaç balık koymalıyım. Hepsi yavru olacak.
 
 
Malzeme olarak ise bir internet sitesinde sipariş listemi değerli dostum umudovski ile oluşturduk.  Şu şekilde;
 
Jebo 839 Dış Filtre 1500 Lt. Dolu x 1 (1200 lt olanı bu üründen daha pahalı. Ama elektriği ne kadar etkiler kararsız kaldım.)
 
alacağım malzeme listem de bunlardan oluşuyor. Ek olarak mobilya ile akvaryum arasına strafor koyacağım.
 
Bir de kaya bulmam lazım malum balıklar kayayı pek seviyormuş. Bitki koymacağım.
 
Şu an ki durumum bu. Henüz herşey kağıt üzerinde. Fikrini paylaşıp yardımcı olabilecek arkadaş(lar)a şimdiden çok teşekkürler. Umarım bu hobim baki kalır kısa sürede hevesim kırılmaz.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rafi57Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2009
İl: Sinop
Mesaj: 157
rafi57Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 11:47

İnşallah rahat bir şekilde büyütursünüz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir