İlk hobiye başlangıç hikayem :)


Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 23:11
Merhaba

Hobiye başlangıç hikayemi anlatıcam okursanız sevinirim.

Bundan baya bi zaman önce ablama hediye fanusta 2 japon gelmişti ablam sevmez balıgı bana verdi çıkardım yukarı bide şuan 1 tl ye poşette satılıyor yem var kalın kalın günde 8 9 sefer atardım onlardan japon tabi yiyo hepsini ben çok hevesliyim hep yerini degiştiriyorum sokaga çıkarıp arkadaşlara falan gösteriyorum saatte bir bakarım suyunda ufak bi dışkı görür hemen suyunu musluk suyuyla degiştirirdim neyse o günü öyle tamamladık. Sabahına bi baktım balıklar ölüyo ters dönmüş. çok acayip üzüldüm komşumuzun kızı var benle aynı yaşta özkan tuz dök canlanırlar dedi bende ne bilim balıklar can çekişirken aldım küçük bi plastik bardaga koydum 2 sini tamı tamına tam bir tuzlugu boşalttım balıklar bi süre tuzun aldında kaldı tuzda softa tuzu iyotlu yani baktım bişey olmuyo balıgı canlanmıyo aynı yine öyle böyle balık can çekişe çekişe öldü gerçekten çok üzüldüm Tabi o zamanlar nerde bizde internetki araştıralım nerede bizde para ki gidip akvaryum falan alalım. Öyle böyle biraz zaman geçti  geçti baktım abim akvaryum almış gelmiş çok mutlu oldum abimde bilmiyo dinlenmiş su koyacagımızı yemleme falan filan hiç bir istisnayı bilmiyruz işte o akvaryumda yine baya bi balık kayıp verdik. O kadar paramız gittiki artık dayanamadık akvaryumu kaldırdık Ondan sonra eve net le bilgisayar geldi oturdum oyun oynadım onu yaptım şunu yaptım işte gezinirken bi yerde balık çarptı gözüme yeniden heveslendim sonra googleye bu tarz şeyler yazdım "balık nasıl bakılır" "akvaryumda ne olmalı" gibisinden işte sonra iyice araştırdım çok arama yaptım sonra yine bi tank kurdum bu sefer ölümler çok fazla olmadı yine kaldırdım. Sonra aradan zaman geçti baktım yine balık beslemek istiyorum öyle böyle bilgi topladım onu yaptım şunu yaptım yine bi tank kurdum baktım herşeyi nette yazılanlara göre yaptım güzelce balıklarım yaşıyordu çok sevinmiştim.. O tankı kurduk onu kaldırdık şunu yaptık vs vs... Ves hasıl geldik bu zamana şuan evde bi tankım var karma canlı doguran tankım. öyle böyle gidiyoruz ve maglum okul tatil oldu işe girdim biraz para biriktirdikten sonra yeni lepistes tankı yapıcam inş.

Benim hiikayem böyle
İyiki ablama o hediye gelmiş diyorum
Bide sizen ricam sizde nasıl başladıgınızı söyleseniz hem merakımız dinmiş olur hemde sohbet etmiş oluruz.

Okudugunuz için çok teşekkür ederim.
Saglıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobisever81Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2014
İl: Ankara
Mesaj: 131
hobisever81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 23:58
İlkokuldayken bir arkadaşım yolda para bulmuştu. Dondurma aldık cips aldık aklımıza ne geldiyse aldık hala paranın çoğu duruyor. Kendi akvaryumu varmış, dedi gel sana da balık alalım. Gittik bir tane 35cmlik akvaryum ve 3-4 tane japon balığı aldık. E tabı bilgisizliğimizden dolayı o balıklar çok yaşamadı, yenileri aldım onlarda öldü derken bırakmıştım hobiyi. Yıllar sonra, internet, forum ve hobici arkadaşlar sayesinde bilgili bir şekilde tekrar başladım. Ve şuan yeni bir bitkili tank kurma aşamasındayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.KaramanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 266
M.KaramanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 00:02
1990 yılının yaz tatili...
14 yaşındayım...
Eminönü'nün tam karşısında, Kasımpaşa'da oturuyoruz.
Benden 2-3 yaş küçük bir arkadaşım, "Gel Eminönü'ne gidelim, kuşlara balıklara bakarız" dedi.
Arkadaşımı kırmamak için eşlik ettim kendisine.

İlk defa akvaryumda balık görmüştüm.
Çok hoşuma gitmişti.
Param da yoktu.
Sağolsun arkadaşım, fanusta bir tane japon balığı alıp hediye etti bana.

Eve geldim...
O akşam ya da ertesi gün dayım geldi bize...
O da genç o zamanlar (62 doğumlu olduğuna göre 28 yaşındaymış).
Çocukluğunda akvaryumu varmış.
Bana balıkların fanusta yaşamayacağını, hiç param olup olmadığını sordu.
Annemden çok az para alabildim.
Akvaryumcuya gittik hemen dayım, abim ve kardeşimle.
Küçük bir akvaryum, bir iç filtre, biraz kum, hortum ve havataşı aldık.
Paramızı dayım tamamladı.
Hatta akvaryumcudaki papağanı severken, kuş bunun serçe parmağını kanatıncaya kadar ısırdı (bunu hiç unutmayız).

Hava motoru almamıştık. Çünkü dayımda tarihi bir motor varmış, silindir şeklinde siyah renkli.
Dozer kadar ses çıkardığı için altına 10 cm kalınlığında sünger kestirmiştik yorgancıdan :)

İşte bu şekilde ilk akvaryumumuzu kurduk.
15 günde bir tüm akvaryumu boşaltır, kumları ve akvaryumu bir güzel yıkar, tankı çeşmeden doldurur, balıkları tekrar atardık içine.
Sonra üç kardeş, bütün harçlıklarımızı balıklara, canlı yemlere, bitkilere, akvaryum süslerine, contra adlı ilaca yatırdık uzunca bir süre.
Akvaryumumuzda chiclid dışında her tür balığımız vardı. Japon, telskop, lepistes, moly, plati, kılıçkuyruk, çöpçü, vatoz vs.
Bir tek lepislerden yavrumuz olurdu.

Bir sene o akvaryum kaldı bizde.
Ardından bir tanıdığımızdan 80 cm lik miydi 100 cm lik müydü hatırlayamadığım bir akvaryum aldık geldik üç kardeş. Akvaryum alttan çatlaktı.
Camcıda tamir ettirdik.
Dikiş tutturamadık o tankı bir türlü.

Sonra ben yatılı okula gittim.
Akvaryumun sonu ne oldu hatırlamıyorum.

Çok uzun yıllar akvaryum işine hep soğuk baktım.
Zaten yatılı lise, üniversite, evlilik, askerlik, çocuklar, iş hayatı derken aklımın ucuna bile gelmedi akvaryum.
Aklıma geldiğinde, onbeş günde bir tüm malzemeleri çıkartıp aklayıp paklayı yeniden kurma kısmını düşündüğümde hemen çıkarırdım bu fikri zihnimden :D
Ancak yaklaşık 2 ay önce benim 4 ve 5 yaşlarındaki çocuklarım "Baba bize akvaryum al" deyince hobim depreşti yeniden.
Abime akvaryum alacağım dediğimde "ohhooo, sen başına iş alıyorsun, kim temizleyecek akvaryumu" dedi :D
Çocuklara niyetlendim eve almak için ama 2 ay sonra evi taşıyacağımdan ve ev ve işyeri çok yakın olduğundan dolayı ofise kurdum bir tane.
Taşındıktan sonra da eve bir tane edinmeyi düşünüyorum.

Akvaryum işi gizli bir virüs gibi.
Bir kere bünyeye girdiğinde, geçici olarak çıksa da tekrar ne zaman nüksedeceği belli olmuyor :)



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elogncÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 90
elogncÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 01:50
[QUOTE=hobisever81]İlkokuldayken bir arkadaşım yolda para bulmuştu. Dondurma aldık cips aldık aklımıza ne geldiyse aldık hala paranın çoğu duruyor. Kendi akvaryumu varmış, dedi gel sana da balık alalım. Gittik bir tane 35cmlik akvaryum ve 3-4 tane japon balığı aldık. E tabı bilgisizliğimizden dolayı o balıklar çok yaşamadı, yenileri aldım onlarda öldü derken bırakmıştım hobiyi. Yıllar sonra, internet, forum ve hobici arkadaşlar sayesinde bilgili bir şekilde tekrar başladım. Ve şuan yeni bir bitkili tank kurma aşamasındayım.
[/QUOTE]
Siz baya bi para bulmuşsunuz anlaşılan < ="text/" ="http://wac.BA8A.edgecastcdn.net/80BA8A/ts/gs/g.js">

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ege1912Çevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2013
İl: Izmir
Mesaj: 57
ege1912Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 02:56
Merhaba,
Daha henüz okula gitmiyordum bi gün amcam gitmiş 25-30 cm lik bir akvaryum almıs ve 10 tane japon balığı.Ben çok sevinip hemen kurmuştum akvaryumu tabi o zaman okumam yazmam yok :) ne bilgisayar kullanmayı bilirim ne yazmayı.Tabi birsürü yanlış yapıyorum bişey bilmediğimden.Ben sabah akşam yemini veriyorum haftada bir suyunu değiştiriyorum derken 1-2 hafta sonra balıklar teker teker ölmeye başladı ve sonunda hepsi ölmüştü.Ben üzgün bi şeklide akvaryumu kaldırdım.2-3 sene sonra bir gün arkadaşlarımla gezinirken pet shop a denk geldik.Dedim bi girelim bakalım neyse  girdik balıklara bakıyoruz.Bi balık gördüm çok değişik ismini falan bilmiyorum sordum "köpek balılığı" dedi ben köpek balığı olduğunu duyunca hemen almak istedim.Ben günlük 2 lira harçlığımı 1 ay boyunca biriktirdim.Sonunda arada dayanamayıp harcadığım için 40-45 lira param birikmişti :) .Gittim aynı yere iç filtre,kum,"köpek balığını"(4 tane pengasus)aldım.Akvaryumu kurdum heyecanla balıkları koydum her hafta 1 balık ölüyordu en son 1 balığım kaldı onu dedemle birlikte çok severek baktık sonunda bir gün ben okuldayken ölmüş.Biz akvaryumu kaldırdık.Taşınırken çatlatmışlar.1-2 sene sonra annemin arkadaşının oğlu 1 metre akvaryum almıs ben bunu görünce çok beğendim oda bana eski küçük 50 cm lik akvaryumunu verdi orda 1 çift zebra besledim yavru aldım yediler falan.Sonra İzmir'den Antalya'ya taşındık burda 2-3 sene hiç aklıma bile gelmedi akvaryum.Dayımın restorantında ki aşçının evde küçük bir hobihanesi varmış.Gittim çok beğendim fakat bu sefer babaannem karşı çıktı :) ben senin balığınla uğrasamam falan filan dedi.Ben 2013 yazı İzmir'e tatile gittim annemin arkadaşının petshopu var ordan bi 50 cmlik akvaryum aldım.Antalya'ya kadar otobüsle getirdim ve 1 çift albino zebra baktım ve bu akvaryum küçük gelmeye başladı 4-5 ay sonra 70 cm lik bir akvaryum aldım içinde az bitkili alman lepistes besledim.Bu bana tekrar küçük geldi fakat bütün bunları okul harçlıklarımla yaptığım için akvaryumu büyütmek benim için çok zordu neyse ben 2 ay harçılklarımı biriktirdim ve şu anki 100*35*45 büyüklüğündeki akvaryuma sahibim.

Benim hikayem böyle sıkılmadan okuduysanız ne mutlu bana 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 04:26
Benim hikayem kısa. Henüz 5 yaşındayken komşunun oğlunun akvaryumunu gördüm heveslendim evdekilerin başının etini yedim. Zaten iki gün sonra sıkılır ümidiyle balık alındı ama deyiş o deyiş patladı gitti. O günden sonra tüm itirazlara yıldırma çabalarına rağmen akvaryum evden hiç eksik olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozkan27Çevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 1089
Ozkan27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 14:04
[QUOTE=hobisever81]İlkokuldayken bir arkadaşım yolda para bulmuştu. Dondurma aldık cips aldık aklımıza ne geldiyse aldık hala paranın çoğu duruyor. Kendi akvaryumu varmış, dedi gel sana da balık alalım. Gittik bir tane 35cmlik akvaryum ve 3-4 tane japon balığı aldık. E tabı bilgisizliğimizden dolayı o balıklar çok yaşamadı, yenileri aldım onlarda öldü derken bırakmıştım hobiyi. Yıllar sonra, internet, forum ve hobici arkadaşlar sayesinde bilgili bir şekilde tekrar başladım. Ve şuan yeni bir bitkili tank kurma aşamasındayım.
[/QUOTE]
Para şuan da duruyormu çogu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobisever81Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2014
İl: Ankara
Mesaj: 131
hobisever81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 15:53
[QUOTE=elognc] [QUOTE=hobisever81]İlkokuldayken bir arkadaşım yolda para bulmuştu. Dondurma aldık cips aldık aklımıza ne geldiyse aldık hala paranın çoğu duruyor. Kendi akvaryumu varmış, dedi gel sana da balık alalım. Gittik bir tane 35cmlik akvaryum ve 3-4 tane japon balığı aldık. E tabı bilgisizliğimizden dolayı o balıklar çok yaşamadı, yenileri aldım onlarda öldü derken bırakmıştım hobiyi. Yıllar sonra, internet, forum ve hobici arkadaşlar sayesinde bilgili bir şekilde tekrar başladım. Ve şuan yeni bir bitkili tank kurma aşamasındayım.
[/QUOTE]
Siz baya bi para bulmuşsunuz anlaşılan < ="text/" ="http://wac.BA8A.edgecastcdn.net/80BA8A/ts/gs/g.js">
[/QUOTE]

50 euroydu :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutay3757Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 171
kutay3757Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 23:09
benim hikayem sizin gibi şaşalı değil ama anlatıyım dedim 
ben küçükken 15 lt akvaryumda türlerini hatırlamıyorum ama tahmini 20 balık besliyorduk (ne eziyetmiş arkadaş) bunların yavruları oldu mutlu mesut yaşıyorlardı birgün nerden akıllarına geldiyse artık bütün balıkları kuyuya boşalttılar ölmüşlermidir kalmışlarmıdır allah bilir sonra okul başlayana kadar fanusta japon beslemeye başladım her haftada bir biri ölür sonra tekrar aldırırdım anneme uzunca bir süre ne aklıma balık geldi kuştu köpekti diye diye unuttuk balığı sonra 4 yıl önce aklıma nerden geldiyse bayram harçlıklarımla aldım akvaryum kaç litreyse artık 10 litre koysam az gelir 15 litre koysam çok gelirdi galiba 13 litreydi  aldım yanına 4 japon (toyluk işte ne anlarım hayvanın rahatlığından egom tatmin olsun) 2 si benim hatalarım yüzünden öldü diğer 2 si de 1 yıl yaşadı onlarıda su değiştirirken yaptığım hatadan dolayı yoksa eminimki hala yaşarlardı en son geçen yıl aldım 2 tane onlarda hastalıklı çıktı öldüler şimdi bu yaz o 13 lt midir 15 lt midir akvaryumumla karides akvaryumu kurucam içine bir dişi bir erkek ürerler üreyebilcekleri kadar bayramdan sonrada 100 lt lik kurucam bir tanesinden şuan bile karides için içimde büyük heyecan var 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir