İlk Japon Akvaryumu Kurulumu Hakkında Bilgi


ReminxaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2010
İl: Bursa
Mesaj: 2
ReminxaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 00:11
Başlık her ne kadar benim bilgi verebileceğim gibi algılansa da malesef bilgi edinmek amacı ile açtığım bir konu arkadaşlar..
 
Forumu epey inceledim. Ancak hala cevap bulamadığım basit sorunlarım var. sanırım sizler için basit olduğundan yazılmaya bile gerek duyulmamış:)
 
Eşimin işi sebebi ile şuan (forumdan öğrendiğim bilgiler çerçevesinde yazıyorum ) 50*25*18 cm yani yaklaşık 22,5 LT bir akvaryumumuz ve içerisinde 5 adet japon balığmız var ( cinsleri konusunda henüz emin değilim)
 
 
Akvaryum ilk eve geldiğinde mırın kırım etmiştim ama şuan çok zevkli gelmeye başladı. Zorunluluk zevke dönüştü biraz anlıyacağınız..
 
Bahsettiğim gibi şu an elimde 22,5 LT akvaryum, 5 adet japon balığı ve saatte 600 Lt su devri yapan bir iç motorumuz (Shark Marka) var. Akvaryum dibi ince kum ile kaplı...Başkaca herhangi bir aparat yok..Bu aşamada;
 
- Akvaryumm içinde plastik bitki vardı, forumdan öğrendiğim sebepler yüzünden derhal  çıkartıp attım..Deniz veya akarsudan değil ama tabiri caiz ise tarladan bulunan bir taşı tencerede kaynatarak ve bir gün tuzlu (yemek tuzu) suda bekleterek akvaryuma eklemek istiyorum.Sizce uygunmudur?
 
- İç motorum sanırım akvaryum boyutuna göre fazla büyük. Su çok hareketli ve balıklar resmen rahat rahat yüzemiyorlar. Verdiğim akvaryum boyutuna göre gücü düşük başka bir iç filtre mi  almam gerekir?
 
- Akvaryumu aldığım kişi su temizliğine ve değişmine gerek yok dedi ama sanırım haftada bir %25-30 oranında su değişimi yapmam gerekiyor, doğrumudur?
 
-Balıklarıma haftada bir bezelye vericem veya aç bırakıcam sanırım bu konuda bir sorum yok, teyit amaçlı yazdım:)
 
- İç Filtreyi 24 saat devamlı çalışır vaziyette tutmam mı gerekiyor? çünkü aşırı ses yapıyor ve bu rahatsız edici bir durum..
 
 
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
 
Reminxa2010-04-29 00:11:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatceyhunÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 327
sedatceyhunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2010 11:21

Site içinde bilgi toplamışsınız lakin bu konuya dikkat etmemişsiniz sanırım.

Akvaryumunuz japon balığı beslemek için uygun değil.
Akvaryuma eklenecek kayalar daha çok dere taşları kullanılır ve bende yalnızca dere taşları kullandım. Ekleyeceğiniz malzemenin suya salınım yapıp yapmayacağı anlamak için üzerine tuş ruhu dökebilirsiniz. Köpürme veya erime söz konusu değilse iyice yıkandıktan sonra kullanılma olasılığı var.
Bir filtrenin saatte akvaryumu 3-4 kez çevirmesi yeterlidir. Filtrenizin akvaryumunuzu saatte 26 kez çeviriyor bu gereğinden fazla daha uygun bir filtre bulmalısınız.
Haftalık olarak %20 dip çekimi yeterli ve ogün ise yem atmayınız. Haftada bir gün bezelye vermeniz kabız olmasının önüne geçer. Kaliteli bond olmayan yemler ise kısa sürelerde bitirebilecekleri kadar atmanızda kabız olmalarını önler.
Filtreler 24 saat açık kalmalıdır,kapattığınız takdirde filtrenizin içinde bulunan bakteriler zaman içinde ölüp suyun dengesi bozulmasına sebebiyet verir. Saygılarımla.
 
sedatceyhun2010-04-29 11:24:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir