İlk kez cikletten yavru aldım


meksefeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 236
meksefeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2006 11:25
ulvi bey bu mesajı size Öm olarak atacaktım ama herkesin okuduğu bu forumda bana karşı böyle yazılar yazdığınız için bu forumada yazıyorum.İki üyelik açma olayı . Doğrusu şu Ben  foruma yazmıştım o zaman bilgisayarımı yeni aldığımdan ve internet bağlanmadığından dolayı ismini ve adresini veremeyeceğim kamu ya ait bir bilgisayardan arkadaşların yardımı ile üye oldum ( Bunda sakınca varmı ) Orda ki arkadaşların hepsinde akvaryum var ve yeklaşık hepsi sitenize üye ( Sakınca varmı ) birbirimizi tanıyoruz  o gün ben bilgisayar kullanmasını tam bilmediğimden arkadaşım resimleri attı ve arkasından biz benim girişimi kapatıp gittikten sonra diğer arkadaşım gelip mesaj yazmış . Bunu ben size anlatmıştım. ( Burası bir internet kafe olsaydı böyle durumlar olmazmıydı ) Haksaz kazanç işine gelince ben hatırladığım kadarı ile balık satışı bölümüne bir defa yavru ciklit satıyorum diye mesaj yazmış olabilirim. Tarihine bakın. ne zaman . Bu konuşmalar ne zaman oldu . Kendinizle övünmeyi seviyorsunuz deyince , böyle bir şey yok yazdığım gibi anlayış ve güzel konuşma önemli olan, sabrınızdan dolayı teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RavenÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2005
İl: Balikesir
Mesaj: 222
RavenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 11:31

Saygıdeğer Akuarist arkadaşlar,

Bir süredir foruma girmemiştim. İncelediğimde gerçekten şok oldum. Sanırım biraz yanlış anlaşılmış yazdıklarım. Başıma gerçekten kötü bir olay gelmişti ve bunu sizlerle paylaşmak istemiştim. Bu arada özür dileyerek şunu belirtmek istiyorum; balıklarıma hiç bir zaman yetersiz miktarda yem vermiyor, bilakis türe uygun ve yeterli miktarda beslemeye özen gösteriyorum..

Ancak Turgay bey, gerçekten tepkinize şaşırdım. Buradaki bazı arkadaşlar bilirler, her zaman elimden geldiğince insanları kırmadan, sözlerime dikkat ederek yanıt vermeye özen gösteririm. İnanın şahsınıza değildi lafım, incittiysem de özür dilerim. Ancak bu kadar tepki gösterilecek bir durumun oluştuğunu da zannetmiyorum. Benim elimde de bir çok yavru var, inanın bende yıllardır iyi ya da kötü bu hobiye gönül vermiş bir insanım. Ancak el elden üstündür tabiki. Bu düzeyli sitede her gün yeni şeyler öğrendiğim gibi, bazı konularda yardım isteyen arkadaşlarımıza da elimden geldiğince, bilgim yettiğince yardım etmeye çalışıyorum.

Ölen yavrulara gelince; başıma gerçekten böyle bir olay geldi, yavruları yeterli miktarda beslememe rağmen. Sera granugreen kullanan arkadaşlar bilirler; bu yem tipi suya girince şişer. Yavru balıklar da normal boyuttayken alıp ağızlarında tutunca, ağızlarının içinde şişme yaptı ve solungaç-ağız arasındaki boşluğu tıkadı. Sonuçta da bir kaç yavru kaybettim. Böyle kötü bir deneyimim oluncada bunu arkadaşlarla paylaşarak, yaptığım bu kötü hatayı onların da tekrarlamasını istemedim. Bunda ne yanlışlık var onu da anlamış değilim.Ancak şunu da belirtmek istiyorum; Eğer bu hobiye yeni başlayan arkadaşlarımıza yardım etmekse suçum ya da bir cümleye tepki, bu şekilde olacaksa ve olmalıysa, neden (elimden geldiğince) emek verdiğimi de sorgulamaya başlıyorum. Saygılarımla...

(Bu arada forumun başını inceliyorum da tek söylediğim: "Ancak Turgay beyin dediği gibi büyük yem kesinlikle atmayınız" cümlesi. Bu kadar tartışma, bu kırıcı konuşmalar sırf bu cümle için miydi?)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BEYZANURÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 32
BEYZANURÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 14:31
   Selamlar bir şeyi açıklığa kavuşturmak isterim. Duygu Hanım yazdıklarımdan alındıysanız kusura bakmayın yanlış anlaşılmak istemem, kırıcı konuşmak en son isteyeceğim şeylerden birisidir. Yukarıda biraz alınganlık hissettim ama yersiz, amacım sizi kırmak yada bozguna uğratmak değil ben sadece kesin hatlarla konusmanın yanlış olduğunu söylemek istedim neticede belki şuan ben cichlid konusunda siz ise bana discus konusunda fark atacak durumdasınızdır kim bilebilir? Herkesin emeğine, tecrübesine, buluşlarına ihtiyaç var kırgınlığa gerek yok hepinize saygılar sunuyorum  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 18:32
Arkadaşlar kusuruma bakmayın cevabıma yanıt alamadığım için tekrar soruyorum.anne balığı yavrulardan ayırmak doğrumudur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meksefeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 236
meksefeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2006 22:02
arkadaşlar neyse bu yersiz tartışmaya son verelim. Ahmet bey kusurumuza bakmayın olayı bu durumlara taşıdığımız ve size yardım etmeyi aksattığımız için.Sorunuza gelince balıkları anneden ayırmanız benim kanatimce bir tarafdan doğru bir taraftan yanlış, Çünkü annenin yanında bıraktığınız her gün annenin kendisini toparlaması için gerekli besini yavrularına bakmaktan alamayacağı gibi, gücünü toparlayıp tekrar yavrulaması uzun sürer. Çünkü doğal ortamlarında anne yavrularını akvaryumdaki gibi devamlı ağzına alıp saklamaz ( Bukadar ürkek değildir ) Bu sebepten anneyi ayırın diğer sebep ise bu yavruları ağzına alıp bırakması bir doğa harikasıdır ( Bence ) Bu zevkten mahrum kalmamak lazım. ( Üretim için düşünüyorsan ayır seyir için düşünüyorsan ayırma ) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir