İlk Proffesyonel Deneme :)


NuriBerkKONUKÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2012
İl: Burdur
Mesaj: 99
NuriBerkKONUKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 13:07
Merhaba Arkadaşlar  Bu Forumu Bulduktan Sonra Akvaryum Kurma Hatta Canlı Bitkili Akvaryum Kurma Hevesim Depreşti  Bunun İçin 60*43h*35 Ölçülerinde Akvaryum Yaptırdım ... Çok Büyük Balık Sevmediğimden İçine Tetra-Neon-Moli-Veliera-Kılıçkuyruk ... (Sizde Balık Önerisinde Bulunabilirsiniz...) Gibi Balıklar Koymayı Düşünüyorum... Sizce Bu Tür Küçük Balıklar Arasında Anlaşmazlık Olabilir mi ? Hangileri Birbirleriyle Uyumlu ?

Ayrıca Akvaryum Donanımı Hakkında Bi Sorum Olacak Akvaryum Aşağı Yukarı 79 Lt. Oldu...Bu Akvaryum İçin Ne Kullanmalıyım ? Önceki Denemelerimden Elimde Kalan Atman HF 0600 Tipi Şelale Filtrem Var....Roxin-AC 220 50W lik Isıtıcım Var..Ve Biliyorumki Kesinlikl Başka Eksiklerimde Vardır  Ve Şuan Baktımda Heryerde İç-Dış Filtre Konuları Var  Beni Bu İki Filtre Hakkında Bilgilendirelebilecek..Ne İşe Yaradıklarını Söyleyebilecek..Ve Marka Önerisi Yapabilecek Var Mı  Birde Hava Taşı Kullanmak İstiyordum Bunun İçin Ne Gibi Motora İhtiyacımız Olacak ? Donanım Hakkında Son Sorum İse Isıtıcı-Filtre den sonra akvaryumumda başka ne lazım olabilir...Markalarıyla Yazarsanız sevinirim

Diğer Konu İse Yem Konusu...Ben Burdur  (Buranın Adını Duyan Var Mı  ) İlinde Yaşıyorum Ve Akvaryumculuk Yok Denecek Kadar Az...Toplam 3 Akvaryumcu Var Balıklar Pet Bardaklar İçinde....Neyse Oraya Hiç Girmiyeyim..Yem Olarak Ne Kullanabilirim...Belirli Markaları Var MI Bunların...Ayrıca Öğrenci Olunca Maddiyat Da Öenmli Onu Belirtmek İstedim

Diğer Bir Konu Canlı Bitki-Kum .... Canlı Bitkileri Kendi İlimde Olmadığından Dolayı Antalya dan Almayı Planlıyorum...Sizin Sevdiğiniz Bitkiler Varsa Buraya Yazabilir Misiniz...Ayrıca Onu Kuma Nasıl Koyacağım  Yani Normal Ağaç Diker Gibi Dikecek miyim Onu Toprağa  Birde Bu Bitki Bakımları İçin Gerekenler Varsa Yazabilirsiniz  Ayrıca Bu Kadar Bir Akvaryum İçin Ne Kadar Kum Gider ki

Son Konu İse Akvaryum Temizliği....Akvaryuma bakması ,,,balıkları seyretmesi iyi güzelde temizliği pek sevmiyorum...işimi kolaylaştıracak...bunu al çok rahatlarsın diyeceğiniz ürün felan var mı ?


.......İnşallah Sıkılmayıp Sonuna Kadar Okuyup...Yardımcı Olursunuz....Şimdiden Teşekkürler
(Bu Arada Forumda Hiç Burdur'lu Akvarist Var Mı )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuizokukanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2010
İl: Aydin
Mesaj: 549
SuizokukanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 14:35
Nuri kardeşim öncelikle yavaşla bir soluk al :) İlk olarak kafanda türü belirlemelisin. Sonra filtreleme, ısıtma ve yanına eklemek istediğin başka tür ve bitki bakımından biz sana yardımcı oluruz sen başta kendine bir tür belirle kolay bakılabilecek bizimle paylaş istediğin zaman özel mesajda atabilirsin bitki alma kısmında sana bir iki site önerebilirim daha önce alışveriş yaptığım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OlurunaBırakÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2012
İl: Adana
Mesaj: 44
OlurunaBırakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 20:44
  Filtre ve ısıtıcı yeterli olur,tabana siyah hagen kum onun içi nede jbl taban gübresi alırsan bitkilere yeter ama param yok dersen dere kumuda yapabilirsin.79 litreye bitkili yede hevesin var madem karma canlı doğuran akvaryumu yap yavrularını verir yem paranı çıkarırsın yuvarlanıp gider akvaryum.Temizlikte takma kafana bitkili olunca oluruna bırakırsan zaten haftada yüzde 20 su çekimi yaptın mı al sana cam gibi akvaryum ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selim15Çevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2011
İl: Isparta
Mesaj: 6
selim15Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 21:37
Arkadaşım ben Burdurluyum ama Isparta Gönende yaşıyorum, Burdurda benim bildiğim en az 5-6 tane akvaryum işi yapan işyeri var, pek sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir