Isı,Işık ve Mineral


Sensallama2Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 72
Sensallama2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 17:05
Arkadaşlar daha önce verildiyse affola ama bugün okulda öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum ( Lise 2 biyoloji )

1-Mor ışık fotosentezin en hızlı derecede olduğu ışıktır ve fotonsentez olayı ise Yeşil bitkilerin karbondioksit ve su alıp güneş ışığıyla birlikte oksijen ve glikoz vermesi olayıdır.O yüzden bitki akvaryumu kullanıyorsanız mor ışıkları tercih edini yeşil ışık kullanmayınız.

2-Akvaryum suyu genellikle 26-28 derece arasındadır bu ise bitkilerin fotosentez yaptığı optimum sıcaklıktır.

3-Suyun asla 25 derecenin altına veya 35 derecenin üstüne çıkmaması lazım çünki yüksek sıcaklıkta enzimlerin yapısı bozulur ve düşük sıcaklıkta enzimler donar ve bu olay sudaki yararlı bakterileri ve bitkileri etkiler.

4-Çok yüksek sıcaklıkta fotosentez yavaşlamaya başlar ve bitki oksijen vermez hale gelir.Aynı zamanda düşük sıcaklıkta fotosentez durur.

5-Sudaki minerallerin yok oluşu canlıların enzimlerini etkiler ve balıkların bağışıklık bünyesi kırılır.Yemin kokusunu algılayamaz ve düzenli beslenemez.

6-Bitki akvaryumunda nekadar su olursa olsun,ne kardar mineral olursa olsun bir ışık kaynağınız yoksa bitkiler fotosentez yapamaz ve suda oksijen,karbondioksit dengesi olmaz


Arkadaşlar bunları bildiğinizi biliyorum ama genede bildiklerimi paylaşmak için yazdım Tebessüm
Sağlıklı Balıklar...
Sensallama22009-12-30 17:07:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir