İstanbul Tanganika Akvaryum Hk.


t.aygulÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Samsun
Mesaj: 61
t.aygulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 11:42

Herkese selamlar ,

2 yıllık bir piranha ve akvaryum hobicisiyim. Hobiciyim diyorum çünkü bu işten kesinlike para kazanmayı değil zevk almayı düşünen biriyim. Hobiye nattereri ile başlayıp bir süre önce ölen serrasalmus rhombeusla devam ettim. 120 x 50 x 50 lik tankımı boş gördükçe üzülerek belki bir rhombeus bulurum umuduyla çeşitli  sitelerde ithalat yapan herkese mail atarak bulmaya çalıştım.
Ve en sonunda Cafer adında bir arkadaşla tanıştım. Kendisine ithalat konusunda yardımcı olup olamayacağını sorduğumda olabileceğini söyledi. Bu arada piranhalar ın sitesinde de bu başlığı açtık ve talep beklediğimiz gibi oldu. Neyse Cafer bey ithal balık olduğunu ve bu sebepten dolayı ödemeleri peşin istediğini söyledi ve ona güvenerek paralarımızı gönderdik (Şikayetim var kısmında açılmış bir kaç başlık canımızı sıkmadı değil. Sahtekarmış ta arkadaş)
Sonra beklemeye başladık. Tabi ben bu arada Cafer beyi bunaltmaya başladım gelmedi mi ne zaman gelcek gibi konularla. Sonradan şans eseri çocukluk arkadaşım olan biri vasıtası ile Cafer bey le 2 yıl önce şahsen tanıştığım ortaya çıktı .
Sonra bir gün telefon geldi Cafer bey'den balıklarınız geldi buyrun gelin diye. Ben tabi buna bir yandan inanamıyor bir yandan da resimleri görünce mutlu oldum.
Dün İstanbul'da da işlerim olmasından dolayı Cafer bey'e de geleceğimi bildirdim. Yerine gittiğimde İrem arkadaşımız karşıladı ikramlarda bulundu sağolsun. Bu arada daha önceden gördüğüm akvaryumları gezdim. Tabi önce kendi balığıma sonra değişik değişik türde tanganikalar , l serisi vatozlar  ve belki de hiç görmediğim kılıç balıkları ...
Cafer bey geldi gene muhabbetler çay içmeler , muhabbetler derken insanların bu işi hobi olarak mı yoksa para kazanmak için mi yapıyor konuşmlarına geldi. Öyle ilginç şeyler anlattı ki aynı durumlar Samsun'daki akvaryumcularda da sık sık konuşup tartıştığımız konular. Hepiniz ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Şimdi kendime baktım, benim beslediğim tür nadir bulunan ve pahalı bir balık ,üremez akvaryumun bir köşesinde günlerce hareket etmeden durur, çoğu kişiye göre aptal çirkin balıktır. Bu balık f0 dır. Bence ay parçasıdır, dünyanın en güzel balığıdır derim!!!
Buraya bu başlığı açtım çünkü bir insanı karalamak çok kolaydır. Tek bir sözle karalarsınız. Madem bazı insanlar Cafer bey'den zarar gördüklerini anlattı , ben de bu insanın benim gördüğüm yüzünü göstermek istedim. Kendisine tahminen 6.000-7.000tl lik balık getirttik ve parasını peşin verdik ve bu adam bu balıkları getirtti. Şimdi ben bu adama güvenmeyeyim de ne yapayım??? Akşam önce balığımı kargoya sonra da beni uçağa bıraktı. Gecenin bir köründe .
 
Son sözüm arkadaşlar eğer ki gerçek  bir hobici dostu arıyorsanız mutlaka Cafer beyin yanına bir uğrayın bir çayını için derim. İnsanlarla telefonda veya maille konuşmak farklıdır, bir çay içerken muhabbet etmek yani yüz yüze konuşmak farklıdır.
 
Burdan kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Cafer bey iyi ki senin gibi akvaryum hobisine gönül vermiş insanlar var.
 
Syg.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akertekÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 05/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 314
akertekÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 17:38
Asıl sizin gibi hobiden maddi beklentileri olmadan HOBİ yapan insanlar olmazsa olmaz.Balıklarınız hayırlı olsun.İyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

t.aygulÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Samsun
Mesaj: 61
t.aygulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2012 10:09

Cafer bey , 2. ithalat için de teşekkür ederiz. Türkiye de nadir bulunan (manueli gibi ) türleri ülkemize getirdiğinizden için ne kadar teşekkür etsek az kalır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir