İTAL VE YERLİ BALIKLAR (TECRÜBELERİMİZ)


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 10:50

Bir çok arkadaşımız italden gelen balıkları alarak büyük kayıplar verdi . İtalden gelen balıkların bilinmeyen akvaryumcudan tecrübesiz akvaryumculardan ve bilhassa balıkların sağlıgından daha ötede ticareti tutan akvaryumculardan alış veriş yapmamak galiba bu konuda yapa bileceğimiz en güzel şey.

Genelde bir türü yavrudan alıpda  büyütmek aslında en güzelidir . Kendi yemlememize alıştırmak, kendi elimizde büyümüş huyunu suyunu bildiğimiz balıklardan damızlık olduklarında daha kolay yavru alına biliyor . Daha önemlisi daha önce hastalık geçirdilermi ne gibi yemler sıkıntı yapıyor gibi durumları daha iyi bileceğimizden çözümlere ulaşmakda daha kolay oluyor .
 
Yavru alıp büyütmek isteyen arkadaşların yerli üretim yavruları seçmeleri aslında onlara bir avantaj sağlamış oluyor . İşin zorluğunu atlatmış F0 bir koloninin yavrularını almak en az F0 lar kadar temiz bir kana sahip olmak demektir. Yazıyı okuyacak fakat bilmeyen tecrübesiz arkadaşlar için bir açıklama yapayım .  (F0 gölden tutulan en taze kan demekdir orjinal kan yani . F1 ise bu gölden tutulan balıkların akvaryumda alınan ilk yavrularıdır .)
 
İnternet ortamında  F0 denilen balıkların eğerki sertifikaları yoksa F0 olup olmadıklarını anlayamayız  F0 denilen her balıgı F0 diye büyük paralar dökerek kendinizi zorlayarak almayın arkadaşlar. Mutlaka sertifikasını görün görmek isteyin . Sertifakası olmayan balıklar genelde F0 değildir. Balıkların cıkartıldığı yerlerlerdeki akvaryumcuların üretimleridir. Kanmayın araştırın kandırılmayın. 
 
Tecrübesiz olan arkadaşlar için . Biraz araştırın F0 balık kimden alınır. Kimler bu işi layıkıyla yapıyor kimler sattıgı malın arkasında . Formumuzda bunların hepsi mevcut . Şahsım adına 7/24 mesajlara cevap verebilirim sormak istedğiniz şeyler için lütfen özel mesaj atın arkadaşlar.
 
Fakat akvaryumda yaşamın nasıl sürdüğü hakkında bir bilgimiz yoksa. Araştırmadan öğrenmeden lütfen cebimizde paramız var diye balık sahibi olmayalım . Onlarında bir can taşıdıgını unutmayalım .
 
Bu konuda kimler ne zararlar cekmiş ne gibi terübeler yaşamış bu konun altında paylaşalım lütfen . Bizden sonraki arkadaşlarımız aynı hataya düşmesinler.
 
kazakar2011-01-28 10:59:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 11:01
Ben şahsıma LD akvaryumdan 15 ader Red Rainbow aldım gayet güzel balıklar. Aşırı hareketliler ve sağlıklılar. Fakat burda iş bizede düşüyor. Gelen balığı iyi takip etmek lazım. Akvaryum suyuna alıştırma sürecinde çok yavaş hareket etmek lazım. Yemleme konusunda seçici olmak lazım. Girecekleri akvaryumu en az 15 gün önceden tüm su şartlarını hazırlamak lazım.

Ben bunları harfiyen yerine getirdim balıklarım F0 geldiği günden bu yana izlemekten keyif alıyorum.
Geleli henüz 20 gün oldu.

Henüz sıkıntım olmadı umarımda olmaz.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 11:07
Ld akvaryum yaptığı işin arkasında olan bir akvaryumcu . Bunun yanı sıra bu işe emek veren insanlar.Karantinasını iyi yapıyorlar . Skıntı varsada kendileri çekiyorlar. Sayın lütfullah beye sormak lazım konuya katılımda bulunması için kendisine rica ediyorum . İtalden getirdiği balıklardan ne kadar kayıplar yaşamış kendiside aslında italden yana biraz sıkıntılı oldugu hakkında bir yazısını okumuştum .Türkiyede çoğaltılmasını destekleyen birisi lütfullah bey.Yeni türlerin getirtilmesinde ve türkiyeye giren bir çok türde ve dagıtılmasında yaygınlaşmasında büyük rolü var . Siz seçiminizi doğru yapmışsınız .
 
Önemli olan sizin memnuniyetiniz bakın karşına geçtiğiniz zaman zevk alıyormuşsunuz ne kadar güzel fakat her kez sizin kadar şanslı ve tecrübeli değil.
kazakar2011-01-28 11:12:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 13:25
Kayseriyi daha önce hiç gezmedim bilmiyorum ama Ld akvaryum ve yaptıkları temiz ticaret hem Kayseriyi sevdirdi hemde kalite balık almanın yolunu bana gösterdi.Ne kadar yerli üretim olsada tabi gücü olan biri f0 almak isteyecek buna bende dahilim. Daha hareketli olduklarını daha sevimli olduklarını duydum üstelik sadece içgüdüsel darvranışları deil göldeki yaşam tarzlarınında bir bölümünü bize sergiliyorlar imkanlar dahilinde en güzeli f0 bir koloni almak ve uzuuuun bir süre en azından iki güzel koloni oluşturduktan sonra yavrularını satmak en mantıklısı gibi geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kuyumcuÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 435
kuyumcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 14:18
herkeze merhabalar bende bir akvaryum tutkunu olacak sizlerle bazı edinmiş oldugum tecrübelerimi paylaşmak isterim.benim elimde şuan 24 dişi 4 erkek kasakalawe var tam oturmuş vede şuan 130 a yakın yavrusunu almış oldugum vede halen almaya devam ettigim bir koloni bu .ama bu söylemiş oldugum olay hemen bir anda olmuş bir olay degil. bunu saglamak için tamı tamına 1.5 yılımı verdim. bir arkadaşımın sayesinde bursa dan bir albayımızın elinde olan 50 adet yavruyla başladım bu balıklar sevgili ali akgün abimizden  bursadaki albayımıza ordan da bana geldiler bu balıklardan önce sarı prenses vede yunus besledigim için yavru almaya vede renklerinin canlılıgı alışkın oldugumdan 
balıklarımı akvaryuma ilk koydugumda şok oldum :) 4 ay gelişmelerini renk vermelerini bekledim şimdi ise elimde çok şükür saglam vede ilk başından bu güne kadar yemlerini hastalıklarını neler yaşadıklarını tam anlamıyla biliyorum. bence f0 yerine bilinmiş vede tanınmış arkadaşlarımızdan vede abilerimizden yavru alıp tabi biraz bunun içine sabırda koyarak yavru alınması taraftarıyım ben. tabi bu benim şahsi düşüncemdir herkeze iyi günler dilerim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 16:07
[QUOTE=kazakar]
 İnternet ortamında  F0 denilen balıkların eğerki sertifikaları yoksa F0 olup olmadıklarını anlayamayız . F0 denilen her balıgı F0 diye büyük paralar dökerek kendinizi zorlayarak almayın arkadaşlar. Mutlaka sertifikasını görün görmek isteyin . Sertifakası olmayan balıklar genelde F0 değildir. Balıkların cıkartıldığı yerlerlerdeki akvaryumcuların üretimleridir. Kanmayın araştırın kandırılmayın. 

[/QUOTE]

Biraz daha bu işi bilen birileriyle görüşmende fayda var arkadaşım
aliselim662011-01-28 16:11:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 16:46
Ali bey sizde haklısınız fakat sitede ilanlar bölümüne bile ilan verirken eğer balık f0 ise belgesi ile birlikde ilana koymak gerekiyor.
 
Ali bey tekrar affınıza sıgınarak belgesi olmayan bir balıgın bana F0 oldugunu nasıl kanıtlya bilirsiniz. Bunu söylerken  birilerinin elinde bulunan ve F0 olan fakat belgesi olmyan balıkların F0 olmadığı anlamında değilde . Bu işden haksız para kazanmak amacı ile ne oldugu belli olmayan balıkları F0 diye satan kişilerin önüne geçe bilmek adına yazılmıştır.
 
Açmış oldugum konuya dikkat ettiğiniz okuduğunuz ve paylaşım yaptığınız içinse çok teşekkür ederim . Böylelikle açıklamış olduk .Yanlış anlamalarında önüne geçmiş oldum.Saygılarımı sunarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 18:20
[QUOTE=Burakim]Kayseriyi daha önce hiç gezmedim bilmiyorum ama Ld akvaryum ve yaptıkları temiz ticaret hem Kayseriyi sevdirdi hemde kalite balık almanın yolunu bana gösterdi.Ne kadar yerli üretim olsada tabi gücü olan biri f0 almak isteyecek buna bende dahilim. Daha hareketli olduklarını daha sevimli olduklarını duydum üstelik sadece içgüdüsel darvranışları deil göldeki yaşam tarzlarınında bir bölümünü bize sergiliyorlar imkanlar dahilinde en güzeli f0 bir koloni almak ve uzuuuun bir süre en azından iki güzel koloni oluşturduktan sonra yavrularını satmak en mantıklısı gibi geliyor.[/QUOTE]

İlk 50 veya 100 yavruyu tamamen kendime ayırmayı planlıyorum. Amacım evimin salonuna 700Litrelik bir akvaryumda görsel şölen sunmak misafirlerime.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir