İwagumi Hakkında Fikirler Öneriler


tolgacengizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 68
tolgacengizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 17:01
Merhaba Arkadaşlar, 50 cm Lowtech bitkili Denememden sonra yeterli bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüp 30x30x30 ölçülerinde cama cam bir tank yaptırdım. Gönül isterki Türkiyede ADA aqua ürünleri satılsın gerek görsel gerek işlev olarak  güzel göze hoş gelen malzemeler edinelim ama her alanda olduğu gibi bu konuda da geri kaldık. Aslında e-bay üzerinde bazı ürünler getirtilebilir ama bazı örneklerde bazı ürünler gümrüklerde yılan hikayesinde dönüyor. Türkiyede ADA ürünlerini getirmek için girişim yapan herhangi bir firma oldumu onuda merak ediyorum aslında. Gelelim benim tanka.

Takashi Amano'nun dizaynlarından yola çıkarak İwagumi felsefesinde bir tank oluşturmak amacım. Bune yönelik ADA akvaryumları tarzında 30x30 bir akvaryum yaptırdım cama cam. Gönül isterki extra clear cam yaptıralım ama bu konuda da çok ketum ülkemi. Kimse bu boyut için uğraşmak istemedi.

Öncelikli problemim İwagumi tarzında kayalar , Eminönü ve Gaziosmanpaşadaki her akvaryumcuya baktım fakat bu formda kayalara hiç rastlamadım. Bunlardan edinen arkadaşlar yada gören arkadaşlar yardımcı olursa çok minnettar kalıcam

İkinci sorunum 30cmlik akvaryuma uygun ışık bulamamak. Bazı satış sitelerinde 80TLye ışıklar buldum fakat benim ölçülere uymuyor malesef.Şöyle bir ışıkta karar kıldım. Led sistem fakat Led sistemlerde cuba gelişmez diyorlar. Ben Arka taraf parvula ön taraf Cuba yetiştirmek istiyorum. 6500klık osram tasarruflu ampül kullansam estetik açısından nasıl olabilir düşünmekteyim bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

üçüncü sorum ise elimde mevcut fondo vivo ve hagen siyah kum var. Bunlar taban için yeterli gelicekmi aralara misket gübre koymayı planlıyorum. All inclusive (hepsi içinde) gübrem var. yoksa tabana ne gibi katkılar yapabilirim aquaclay mı kullansam.

co2 olarak DIY sistem kullanacağım daha öncede tecrübeledim gayet 1 hafta gidiyor. Birde türkiyede co2 drop checker nereden temin edebilrim.

buda yapmaya çalıştığım her ne kadar benzemesede. Sadelik ve doğallık en iyisi. Balık olarak kırmızı burun tetra ve sakura karide eklemeyi düşünüyorum. Her gören birşey yazsa yeter bnm için bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yorumlar cevaplar gerekirse özel mesajlar bekliyorum iyi forumlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esenturkÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
esenturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 18:17
Selamlar,
benzer bir tank için ön araştırma aşamasındayım. Özellikle tank boyutlarını belirlemeye çalışıyorum. Belki bu ölçüler için önce aydınlatmayı çözüp ona göre bir boyut belirleyeceğim.

Tasarım için iwagumi'den yola çıkmak, hali hazırda iyi görünen bir tanktan esinlenmek çok iyi bir fikir.

Co2 dropchecker'i sahibinden.com'dan ya da aliexpress.com dan temin edebilirsin, hatta belki orada işine yarayacak farklı malzemeler de bulman mümkün. Ücretsiz kargo ile arama sonuçlarını filtrelersen ekonomik şeyler çıkıyor.




Aydınlatma ihtiyacınızı da belki bu siteden karşılayabilirsiniz.
Örnek:


esenturk2013-10-19 18:53:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihangir6075Çevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2012
İl: Tokat
Mesaj: 195
cihangir6075Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 00:07
slm aradığın kaya resimdeki küçüklerin ortasındaki dikey kayaya benziyormu bana anımsattı gibi geldi renk filan aynı  ama sen bi incele bakalım bu kaya uyar dersen bi araştırma yaparım o bölgede senin için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgacengizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 68
tolgacengizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2013 00:27
benzemiyor arkadaşım o kayalar siyah ve damarları beyaz heryerde araştırdım japonyada seiryu taşı olarak geçiyor ama buralarda bulmak imkansız herhalde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir