japon +............


dacrimeposseÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 403
dacrimeposseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 01:36
Ya bi ısıtıcı yolliyim sana uzun etme boşver :) ver o japonları geç canlıya kastirma bizi:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Faruk EfeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 531
Faruk EfeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 01:37
[QUOTE=memoli788]

Siz öyle astronot diyince bende direk beslenirmi diye sordum ne biliyim japonlar duruyo işte besleye bileceğim büyük bi sürüvarsa değiştiririm astronotlar çok hızlı büyüyo ve bizim ordaki akvaryumcuda 20 cm gördüm innılır gibi değildi  hayatımda bukadarını görmemiştim ama bence bunda hiç değilse bi tane falan yavru astronot beslenir gibime geliyo ki bi astronot yüzünden bütün balıklarımı veremem akvaryumcuda neon gördüm akvaryumculara zaten para olsun başka bişeydeğil kaç litre isterdiye sordum 15 litrelik akvaryumu gösterdi bende tamam dedim çıktım araştırmadan cevap verdiğinm için özür dilerim taner abi .

Besleye bileceğim etçil bi balık varmı bu akvaryuma göre onu soriyim muhtemelen yoktur ama olsun ben soruyorum genede .
 
Farklı bi tür balık için ne gerekir melek olsun discus olsun ne olursa bide en çok merak ettiğim palaycço bu akvaryumda palyaço olurmu bir tane yavruya bile razıyım çünkü hayatımda gördüğüm en tatlı balık bence o.
 
 
[/QUOTE]

Sevgili Mehmet kardeşim konuyu içtenlikle takip ediyorum. Heyecanın gerçekten çok güzel balığın yavrusu, yetişkini olmaz forumda bu aralar birde bu moda oldu. " şimdilik yavru bir kaç tane bakabilirsiniz" vs gibi eminönü akvaryumcusu ağızları bunlar gerek yok. Akvaryumun 56 litre olduğunu hesaplamışsın kumu dekoru taşı filtresi vs derken yaklaşık 35 litre bir yüzme alanı var. bakabilieceğin balık çeşitleri sınırlı.

Burada değerli ve benimde çok şey öğrendiğim bir sürü arkadaş var ve sorsanız %90 ı senin ki gibi bir akvaryumla başlamıştır. Sabırlı ol güzel bakılabilecek bir kaç türden birini seç ve enerjini heyecanını bu balıklara harca. 

Astronotlar palyaçolar havada uçuşuyor bu balıklar yılların hobicilerinin bile kolay kolay cesaret edemediği akvaryumlar. Zaten palyaço deniz akvaryumları için. O aşama ileride kalkışabilieceğin bir macera olsun.

Güzel mutlu sağlıklı balıklar yetiştirmen dileğiyle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memoli78Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 416
memoli78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 08:08
Sev gili faruk abi öncelikle ilgin için teşekkür ederim ben aslında bu akvaryumla başlamadım bu hobiye 10 litrelik bi akvaryumda 4 japonla başladım sonra buralardan bilgiler aldım öğrendim ama ben bu foruma balıklarım ilk geldiğinde tam 9 gün önce yazmıştım 4 japoun aldım diye ve bi sorun olmıyacağını yazmışlardı bende bunun üzerine balık alma çin size danışayım dedim ve yeterli değildir haberini sizden alıyorum hayllerim kırılıyo haliyle şimdi şu konudan sıkılanlara konuşıyım madem sıkılıyosunuz kardeşim niye bakma tenezzülünü gösteriyosunuz sıkılan adam bakmaz konuya allahallah .
Faruk abi 56 litreyi 35 litreye indirdin biraz abarttığını sanıyorum dekor için sadece kaya ve 2 kilo kum var balıklar falan desek 45-50 litre olur diye düşünüyorum  yaz tatilinde canlı doğurana geçerim belki ama bunun için baya bi para gerekecek neyse madem sıkılmış arkadaşlar konudan konuyu uzatmanın bi manası yok konu burada kapansın hepinize önerileriniz ve ilginiz için teşekkür ederim.
 
                     BEN HER KONUDAN SIKILIYOM OLAYA BAK      :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir