Japon Balığı Beslemenin en iyi yolu nedir


undisput3dÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 93
undisput3dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 02:16
Selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum , yardım eden ve etmeyen herkese tşk ederim , böyle bir forum beni gerçekten mutlu etti , çok güzel paylaşımlar var.

Evet soruma gelince , arkadaşlar ben yaklaşık 2 aydır japon balığı besliyorum, 

Akvaryum  uzunluğu 50cm    eni 20cm    yükseklik 26cm arkadaşlar ne kadar su alır bilmiyorum.

Arkadaşlar benim bu akvaryumumda iç motorum var , ısıtıcım var 24 derecede sürekli , dış motorum yok. haftada bir suyun 3 te birini alıyorum dipteki pisliklerle beraber tekrar çeşmeden su ekliyorum 2 adet naftalin gibi olan tuzlardan atıyorum , göz damlası gibi olan  mavi bir damla ilede 3 damla ekliyorum. tabi iç motorumuda temizliyorum süngerini falan . böylece temizliği bitirmiş oluyorum. ama ben ne kadar özen göstersemde balıklar 1 hafta , 2-3 gün arayla tek tek ölüyorlar . ve bu benim çok canımı sıkıyor arkadaşlar. yemlerini sabah veriyorum normal olarak 5TL ye aldıgım bı yem var cichlid colour pellet diye bide 1TL lik karışık renkli olan yemlerden var , sizce hangisinden kullanmam daha sağlıklı olur ve bide arkadaşlar iç motoru sanırım biraz kuvvetli yani ölmeye yakın olan balıklar yüzmeye dermanı kalmamış gibi olanlar motorun filtresine süngerine yapışıyorlar çekiyor onları. acaba bu akvaryum için bu motor çok mu güçlü aşırımı acaba , akvaryumumda şu an 3 teleskop japon 4-5cm boyunda  bıde 4 tane turuncu beyaz karısımı japon 3cm boylarında  onlardan var . bu balıklar için daha büyük akvaryum mu almalıyım , yoksa dış motoru filtre suyu temizliyen alet mi almalıyım ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen bana yardım edin beni bilgilendirin bu konuda. balık beslemeyi çok seven bir insanım , balıklarımın ölmesini istemiyorum, çok canımı sıkıyor , bana yaklaşık 5-6 japon balığının sağlıklı bir şekilde ne koşullarda yaşayabileceğini güzelce anlatacak bi arkadaş lütfen yardım etsin bana, sadece japon balığı beslemek istiyorum bide bunların yanına vatoz ve çöpçü rahatça yaşarmı onuda öğrenmek istiyorum, çünkü ben daha 2 aydır başladım bu işe , profesyonelleşmek istiyorum ... 

ilginize çok tşk ederim .....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EseyemidiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 121
EseyemidiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 02:26
Abi yeni tank sendromu denen nedenden dolayı balıklar ölüyo bunu önlemenin yolunu bir makaleden ç(alıntı) yaparak sana özel mesaj olarak atacağım.Japon balıklarını motor çekmez orada bi sorun yok
vatoz ve çöpçüde rahatlıkla yaşar
yem olarak ikisinide kullan bugün birini yarın diğerini at yem çeşitliliği iyi olur
Akvarumun 26 litre su kapasitesi var attığın tuz çok fazla suyun 1/3 ünü aldığında atacağın tuz o naftalin deiğinin yarısından az olmalı
İç motoru(filtreyi) akvaryum suyuyla temizle ş aldığın 1/3 su ile temizle tam temizlenmesi önemli değil zaten


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursatufukcoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
kursatufukcoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 02:30
Akvaryum hacminiz 26 litre ki bu net su hacmi değil. Kum dekor vs derken su hacmi daha düşük olacaktır.

Japon balıkları ise oldukça irileşen ve daha yüksek hacim isteyen balıklardır.


İç filtrenizi akvaryumunuza uygun güçte almanız balıklarınız için daha iyi olacaktır elbet. 

Bana sorarsanız hem akvaryumu büyütün, hem dış filtre alın. Japon balıkları kumları sürekli hareketlendirir, bu sebeple iyi filtreleme gerekir. Ama önceliğiniz daha büyük bir akvaryuma geçmek olsun. Yukarıda verdiğim linkte tek japon için ne kadar hacim gerektiği yazılmış. Kaç balık besleyecekseniz ona uygun hacimde bir akvaryuma geçmeniz balıklarınız için daha iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

undisput3dÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 93
undisput3dÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 02:40
Arkadaşlar Allah razı olsun ilginize gerçekten verdiğiniz bilgileri hafızama yer ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ProcusÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 532
ProcusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 02:45
Arkadaşım o akvaryumda 3 balığı asla aşmamanı öneririm balıklarını daha iyi beslenmesi ve irileşmesi için.

Ki forumdaki çoğu kişi akvaryumunda 1 veya 2 balık önerirler ama 3 balığı asla geçmemen gerektiğini belirtiyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 03:23
26 litrede 3 adet 4-5 cm ve 4 adet 3 cm boylarında japonu bırakın tek bir japona bile sağlıklı olarak bakmanız pek mümkün değildir.

Çok büyük ihtimalle balıklarınızın ölüm sebebi amonyak zehirlenmesidir. O hacimde o kadar balığın atık olarak bıraktığı amonyağı hiç bir iç filtre ile verimli olarak nitrata çeviremezsiniz. Nitrata çevirse bile her gün su değişimi yapmak dahi iş görmeyebilir.

Japon balığı çok obur, yem ihtiyacı benzer boydaki çoğu balıktan daha yüksek, bol atık üreten ve yetişkin hale geldiğinde pek de ufak denilemeyecek balıklardır. 5-6 japonu sağlıklı olarak beslemek istiyorsanız ilk olarak size lazım olan büyük hacimli bir akvaryumdur. Şart değil ama almışken 150-200 litre civarında hacmi olan bir akvaryum öneririm. Çünkü hacim bu noktalardan aşağıya indikçe akvaryum koşullarını sağlıklı tutmak gittikçe zorlaşmaktadır, hatta sizinki gibi çok küçük ve çok yüklü akvaryumda mümkün olmamaktadır.

Filtre olarak en büyük iç filtre en küçük dış filtrenin yaptığı işi yapamaz. Uzun vadede rahat etmek istiyorsanız dış filtre kullanın derim. Yalnız balık sayısını az tutacaksanız, akvaryumu çok doldurmayacaksanız iç filtre de rahatça iş görür.

Akvaryum içinde ilaç kullanmaktan mümkün olduğunca uzak durun. Çoğu ilaç akvaryumdaki yararlı bakterileri  öldürür, metilen mavisi vb. kimyasallar ise dezenfektandır ve kimi nadir durumlar hariç işe yaradıklarından daha çok hasar verirler.

En kısa zamanda azot döngüsü, filtrelerin çalışma mantığı vb. konuları okumanızı öneririm. Çok faydası dokunur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

troya2222Çevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 320
troya2222Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 03:36
Savaş kardeşim japon balığı bakmanın en iyi yolu bence tankı büyütmen 100*50*60h bir tanka japonları koyarsan balığın zevkine o zaman varırsın japon kendini rahat hissedince kuyrukları perde gibi uzuyor bütün renleri meydana çıkıyor her balık gibi, bir ağabeyimiz balıkları toprak solucanıyla besliyordu japonlar dev gibiydilerve bu güne kadar gördüğüm en güzel japonlardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir