Japon Balığı, Bitki ve Kumu


Hüseyin 10Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5
Hüseyin 10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 15:53

Arkadaşlar yeni akvaryum kurma aşamasındayım. Daha önceki akvaryumumda bitki yetiştirmediğim için satıcının tavsiyesine uyarak 3 çeşit Japonlara uygun bitki aldım. Satıcı bunlara uygun kumda verdi. Fakat kum konusunda yaptığım araştırmalar sonucunda tereddüd yaşıyorum. Bana verdiği kum üreticisinin internet sayfasında dekoratif akvaryum kumları başlığı altında kodlanmış. Oysa üreticini bitki akvaryum kumları başlığının altında farklı ürünler bulunmakta. Üreticiyi aradım endişelerimi ilettim arkadaş kısa bir tereddüdten sonra aldığım kumunda bitki üretiminde iyi netice vereceğini söyledi. Fakat ikna olmuş değilim. Maddi bir kayıp yaşamamak ve daha önemlisi azmimi yitirmemek için en doğrusunu yapmak istiyorum. Zira yeni aldığım akvaryum 300 lt ve yanlış bir işlem yapmam benim için moralman bir çöküntü olabilir. Bana verilen kum VİTASAND DAK07 veya DAK 78 (emin olamadım çünki pakette kodu belirtilmemiş)

Arkadaşlar szden ricam bu ürünü kullanan bilen varsa bana ne tavsiye eder.
Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 15:58
Merhaba ; öncelikle kumdan ziyade bitki seçiminiz önemlidir zira japon balıkları bitkilerin birçoğunu yerler.Bir kaç çeşit bitki bakılabilir.Örneğin : Anubias,java fern vs. Kumu inceledim bitki yetiştirmeye uygundur ancak bence en uygun kum aquaclaydir.Elbette fiyat olarak daha yüksektir.Baştan belirttiğim üzere japon balığı besleyecekseniz bitki akvaryumu kurmanız mümkün değildir.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KocaKÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2010
İl: Manisa
Mesaj: 422
KocaKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 21:14
Bazı sert yapraklı bitkiler var genelde akvaryumun ortasına koyuyolar büyük bir şekilde bir tane alsanız suyu düzenleme açısından yeterli olacaktır. Japon akvaryumlarına bitki çok da gerekil değildir aslında ama görsellik ve sağlık açısından bitkiler faydası çok .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir