Japon Balığı Hakkında Bilgi Ve Destek


aşkkuşuÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 56
aşkkuşuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2018 12:13
Japon balıklarının ömrünün uzun olması için beslenme ve bakımında birkaç püf noktayı bilerek başarılı olabilirsiniz. Mide organı bulunmadığı için verdiğiniz yem miktarına dikkat etmelisiniz. Akvaryum içerisindeki suyun sıcaklığı, pH ve nitrat derecesi de balıklarınızın sağlıkla yaşamaları için önemli noktalardır. Japon balıkları hakkında tüm bilgileri [URL=https://bilgihanem.com/japon-baliklari-hakkinda-bilgi/]bu yazıdan[/URL] öğrendim. Var mı aramızda başka japon balıkları ile ilgilenen?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2018 15:02
Selamlar ,

Balıklarınız oldukça sağlıklı , herhangi bir hastalık veya kan oturması söz konusu değil , yaklaşık 5-6 aylık yavru japon balıkları. Boylarının artması ve ileride yavru alma gibi bir düşünceniz var sanırım ama bu boydaki balıklar henüz üremez. Japon akvaryumları naçizane fikrimdir ( boylandırma ve üreme için ) ;

Uzunluk : 150 cm
Genişlik : 80-100 cm
Yükseklik : 50-60 cm

Genelde ağır ve salınarak ve genelde akvaryum veya bulunduğu ortamın dibini karıştırmayı severek yüzen canlılardır. Çok fazla su yüzeyine çıkıp gezmeyi sevmeyen sadece yiyebileceği sinek larvası plakton vb gibi yem olarak tüketebileceği şeyler ilgisini çekerse yukarıda gezer fazla kalmadan tekrar dibe iner. O yüzdendir ki japon beslemeyi sevmeyen arkadaşlar " saman gibi balık , ağır yüzüyor göz zevki yaşatmıyor " şeklinde serzenişte bulunur ve pekte bakmak istemezler.

Yaşadıkları Singapur Tayvan gibi ülkelerde su sıcaklığı çoğu zaman 26-28 arasında seyreden su ve derin havuzlarda bakar ve üretirler. Akvaryumlarda rahat edebilmesi ve üretilmesi istenen japon balıkları yüksek olmayan sığ sayılabilecek kap , havuz veya akvaryumlarda aynı sıcaklık ve ph derecesinde olan sürekli su döngüsü sağlanan kaliteli ve canlı yemle beslenen japon balıkları renk,sağlık,boy ve üreme açısından aslında bakımı hiç zor olmayan balık türüdür.

Discus gibi sürekli yumuşak su beklentisi yoktur , alıştığı habitatta gayet güzel yaşar büyür ve ürer. Bahsettiğim ölçülerde bir akvaryumda bakacaksanız ve biraz da görsellik olsun derseniz uçları keskin olmayan mangrow kökleri , uçları yine yuvarlatılmış kayalar ( denizdeki taşlar gibi düşününün ) midye kırığı veya daha ince kum ile taban altığı yapabilir , java moss , gül , limon , barteri var nana ( yumurtalarını özellikle iri yapraklı bitkilere dökmeyi severler ) vb gibi bitkiler ekerek de güzel bir yeşil habitat oluşturarak süper bir akvaryum kurabilirsiniz.

Üretimde kimisi taban dibine misket dizer ( yumurtaları yemesin diye ) kimisi sağma yöntemini kullanır ( iyi bir profesyonelseniz ve balıklarınıza zarar verir öldürürsünüz ) kimisi bahsettiğim gibi habitat kurar ve yavruların kendi kendine yüzmelerini bekler. Tamamen kişinin zevkine ve merakına kalmış bir şey...

Yardımcı olabildimse ne mutlu..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir