Japon Balığı Hastalığı ?


ggtankÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
ggtankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 12:18
Merhaba

Yaklaşık 8 aydır japon balığı besliyorum. 25litre akvaryumda 6 balık var. çoğu ufak balıkların birkaç tanesi daha büyük diğerlerinden.

Bir süre önce balıklardan birinin derisi soyulmaya başladı. Daha sonra dipte dinlenip, ara ara yüzmeye, yem verdikçe yüzeye cikmaya basladı. Daha sonra üzerinde koyu benekler oluştu, solungaçları kızardı. Daha da sonra kuyruğu yırtılmaya başladı. Bir süre sonrada tamamen çöktü ve öldü. Aylardır hiç kayıp olmamasına rağmen son haftalarda 2 balığım öldü ve şuan aynı hastalığın 2 balıkta daha olduğunu gözlemledim. Balıkların hepsinde aynı belirtiler mevcut.

Akvaryumcunun tavsiyesi üzerine Beyaz benek ilacı (Contra-I..), Sera Omnipur ve Medikopet Kuyruk Erimesi ilacı olmak üzere 3 tane ilaç aldım (farklı akvaryumcular tarafından tavsiye edildi.). Ancak hiçbirinin bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. Ne ölenlerde nede şuankiler de.

Tuz atıp sıcaklığı ani değiştirerek şoklama yöntemini de denedim. Beyaz benek olduğunda mavi ilacı sıkıp bunu yapınca aynı gün iyileşiyorlardı ölen olmazsa, lakin bu sefer o da hiç bir işe yaramadı.

Akvaryum 25 litre, iç filtre, hava motoru ve ısıtıcı mevcut. Isıtıcıyı yaz aylarında olduğumuz icin kapadım yalnızca şoklama icin kullanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 13:13
25 litre 6 japon için çok yetersiz balıklar büyüdükçe problemlerde büyür sizde olduğu gibi :(
Akvaryumu büyütme imkanı yoksa japon yerine bitkili betta tankı düşünebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkanAkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2359
SerkanAkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 14:12
Bana sorun amonyak artışı gibi geldi. Tuz atın ( litre başına 3 gr kaya tuzu), ilaç kullanmayın, yemlemeyi azaltın, bakteri kültürü kullanabilirsiniz, havalandırmayı arttıtın bi miktar su değişikliği yapın(durum çok vahim ise hergün azar azar 1/5 oranında gibi uygun nitelikte su ile değişim yapın).
Amaç biyolojik dengenin bi an önce iyileştirilmesi fakat 25 l de bu balık sayısı ile yararlı bakterilerin oluşum sürecinde amonyak aşırı artış gösterecektir ( bu olay bakteriler için iyi olsada, balıklar için yakıcı etki yapar). Bunu da ancak azar azar ve devamlı su değişimi ile tolere edersiniz.
Dediğim gibi sorun amonyak ise ilaç kullanmak nafiledir.
Durum düzeldiğinde tuz oranını (kaya tuzu ) litrede 0,5 - 1 gr arası devamlı kullanabilirsiniz. Fakat 0.5 gr litrede fazla zarar vermese de 1 gr litrede tuz oranı birçok bitki türü için yakıcı özelliktedir.
sserkana2010-07-14 14:15:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ggtankÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 12
ggtankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 14:14
Haklısınız hocam, akvaryumu aldığımda acemiydim. Ölürlerse yerine balık almam. Fakat olan olmuş, siz fazlasınız diğerlerinin iyiliği için ölün diyecek halim yok, şu durumda neler yapabilirim acaba ?

2sininde kuyruğu yırtılmaya başlamiş, birşey yapmazsam 2-3 gün içinde ölecekler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir