Japon Balığı Organları ve Anatomisi


erntmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1415
erntmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2014 02:48
Resimlerin çevirisini yapamıyacağım ama çoğu kişi anlayabilir neyin ne olduğunu;









Carnial Kidney: Böbrek,
Cranial Lobe: Kraniyal Lob
Head: Kafa
Tail: Kuyruk
Ovary: Yumurtalık
İntestine: Bağırsak
Liver: Karaciğer
Gall bladder: Safra kesesi
Pelvic fin: Pelvik yüzgeci
Peritoneum: Periton
Swim bladder: Yüzme kesesi
Ovaries: Yumurtalıklar
Stomach: Mide
Heart: Kalp

Sistemleri kas dokusu

Japon balığı sistemi kas dokusunun yardımı ile yüzebilirsiniz. Ana çerçeve ve destekleyici çerçeve: Goldfish çerçeve iki tip ayrılabilir. Sinir sistemi, iskelet (kemik) bağlı ve kasılmaları ve kas aktivitesini yapmak kas dokusu tarafından kontrol böylece akvaryum balığı hareket ve yüzebilirsiniz.

Sindirim sistemi

Gıda, sindirim sistemi ve emme ile besin dönüştürülecektir. Gıda sindirilmiş edilmiş olsa da, dışkı içine atılır. Japon balığı sindirim sistemi ağız, yutak ve gırtlak, yutak dişleri, bağırsak, safra kesesi, karaciğer, pankreas ve rektum oluşur. Japon balığı, küçük bir japon balıklarının ağız için, doğrudan sindirim sistemi içine büyük gıda yutmak değil, çene hiçbir diş, ağız ileriye doğru çıkıntı ve sindirim sistemi duvarları içinde pürüzsüz. Ağızda veya içine yiyeceği itmek yardım ve ağzından çıkarmadan, özgürce uzatabilirsiniz üst dudak üzerinde bulunan kalın kas. Orada Ayrıca ağız yutak ve gırtlak ve altında orada gıda çiğnemek olacağını yutak dişleri içinde. Bu organların ulaştıktan sonra, yemek borusu ve bağırsak sistemi içine, gıda. Ön bağırsak, orta bağırsak ve arka bağırsak: bağırsak üç bölüme ayrılmıştır. Sindirim sisteminde hiçbir mide yoktur. Japon balığı bu aşırı yemek gut şişkin ileri yapacak; yanında karın şişmiş görünür akvaryum balığı, ve bu japon balıklarının sağlığı için iyi değildir. Bu akvaryum balığı bir oturuşta yiyecek bir sürü yemek yok önerilir. Genellikle feed küçük miktarlarda balığı ver ama.

Solunum Sistemi

Solunum sistemi oksijen solumak ve karbondioksit imha etmek akvaryum balığı olur.Bu sistemde, solungaçlar en önemli pernanan sahip organlardır. Solungaçları solungaç opercula altındaki boşluğuna organlardır. Her opercula ikisinde dört solungaç kemer solungaç lamel vardır. Gill filamanlar solungaç lamel bulunan kılcal ile doldurulur. Ağız ve uyum içinde hareket opercula, daha sonra su içerisinde çözündürüldü, oksijen kılcal kan damarları getirilecek zaman kanda karbondioksit suya serbest bırakıldığında, su, melwati solungaçları çıkacaktır.

Harcama sistemi

Metabolik atıklar gibi böbrek, mesane, ve solungaçları gibi harcama organları boşaltılır.

· Böbrek: omurga altında yer alır ve vücut boşluğunun arka yakın bağlı bir koyu kırmızı bir organın iki adettir. Bu organ, idrar üreten ve atık bertaraf böbreği çalışmıyor.

· İdrar Kesesi: Bu organ, yassı ve oval şekilli ve anüs ve boşaltım deliği arasında bulunmaktadır. Arkada bir mesane (idrar yolu) vardır.

· Gills: atık bir sürü solungaçları sayesinde metabolik atıkların bertaraf edilmektedir.

Dolaşım sistemi

Japon balığı yaşam aktivite kendi çalışması için hücreleri aracılığıyla gerçekleştirdi.Besin ve oksijen absorbe edilir ve karbon dioksit dökülüyor atıkları ve dolaşım sisteminin sorumluluğunun bir parçasıdır.

· Kalp: Bu organ, bir atrium ve bir hücre tarafından oluşur. Gövde ve başlık arasındaki bağlantının yakınında yer alan, dolaşım sistemi içinde önemli bir güç olarak kalp perikardiyal boşluğunda bulunmaktadır. Sirkülasyon iyi gider Kan yapar, hareketin kendisi kalp tarafından yönetilmiştir.

· Kan damarları: arterler, kan damarları damarlar ve kılcal damarlar: üç akvaryum balığı kan damarlarının türleri vardır. Kan damarlarının üç tip arasında, kılcal kısımlar, çok küçüktür. Ancak hava değişimi ve madde için alan sağlar vücut goldfish her ​​yerinde dağınık kılcal bir yeri vardır.

· Kan: kırmızı balığı Kan. Red oksijen bağlamak için hizmet hemoglobin türetilmiştir.

Sistem urinogenital

Akvaryum balığı üreme sistemi urinogenital güveniyor. Goldfish yumurtlayarak yeniden şeyleri yaşıyoruz. Erkek ve kadın: Goldfish iki cinste ile bilinmektedir.

· Çanta sperm: büyük seks bezleri (gonadların) organın altında erkek Japon balığı sperm kesesinin bir çift ve hepatopankreas arkasında kesesi vardır. Sperm keseler uzun ve düzdür. Onun işlevi erkek Japon balığı olgunluk yaşına girdikten sperm üretmektir.

· Yumurtalıklar: Birincil cinsiyet bezleri (gonadların) dişi balığı yumurtalık bir çift vardır. Yumurtalıklar olgun sarı yumurta doluydu. Dişi ebeveyn olarak gübreleme bir sonucu olarak vücut dışında sperm ve yumurta toplantı üretilen tohum olacaktır Zigot.

Sistem denge

¯ Kabarcık Havuz: Bu organ, hava ile doludur. Organ kesesi genellikle ön ayrılmıştır, sıkıştırılmış orta ile geri. Organ balonun ana işlevi su uyarlamak için yukarı veya aşağı akvaryum yüzme yardımcı olmaktır.

· Sinir sistemi ve endokrin sistemi: Sinir sistemi ve endokrin sistemi, her şeyin hizada olacak şekilde tüm organların hareketini koordine etmek hizmet vermektedir.

· Sinir sistemi: sinir sistemi, beyin, omurilik ve sinirler oluşur. Sinir, tüm duyu organları (vb deri, organ akustik, koku organı ve görme organı, duyu organları.) Ile temasa yanı sıra darbe almak için kas dokusunda sonlar. Beyin, sinirler ve omurilik vücutta tüm aktiviteyi kontrol edebilirsiniz.

Endokrin Sistem

Sistem, sinir sistemi tarafından kontrol edilir. Hormonlar balığı bırakarak tüm vücut faaliyetlerini ayarlamak için endokrin sistem fonksiyonu.

* Nezaket: GAB (Goldfish ve Akvaryum Kurulu)

 

Japon balığının iç özellikleri

Vücut boşluğunda, karın sırtından arkaya böbrek, yüzme kesesi, gonadlar ve sindirim organları vardır. Kırmızı balık kalp perikardiyal boşlukta bulunur.

A , Kas İskelet Sistemi

Japon balığı kas-iskelet sistemi yardımı ile yüzebilirsiniz. Ana iskelet ve ekleri: iskelet iki tip ayrılabilir. Goldfish yüzmek böylece iskeletine bağlı sinir sistemi tarafından kontrol kas kasılması yapar.

B , Sindirim Sistemi

Gıdalar sindirim ve emilim yoluyla balık beslenmesinde dönüşür. Indigestive Gıda dışkı şeklinde salınır. Onun gelişmemiş olduğundan balığı her zaman anal sfinkter üzerindeki dışkıların uzun bir çizgi ile görülür. Goldfish sindirim sistemi ağız, yutak ve gırtlak, yutak dişleri, bağırsak, safra kesesi, karaciğer, pankreas ve rektum oluşur. Onun ağzı küçük olan aşağıdaki özellikleri büyük ölçekli et sahip olmak yutmak değil, çene dişleri yok; ağız öne doğru çıkıntı yapan ve iç duvar düzgün. , Serbestçe esnek ileri gitmek ve ağzından bazı serbest ağzınızda bazı yiyecek yardımcı olabilir üst dudak üzerinde kalın kaslar; balığı bulunuyor yerken öylesine almak-ve-gönder-out hareketleri gelip. Yutak ve gırtlak ağzının arkasında hangi gıda eziyet edecek bir yutak dişi var altında, olduğunu. Yukarıda belirtilen organlar geçiyor sonra, yemek yemek borusu ve bağırsak kanalına gelir. Foregut ve hindgut orta-gut: bağırsak üç bölüme ayrılmıştır. Bir vücut boşluğunda hiçbir mide yoktur.Goldfish en fazla besleme yapmak-foregut edecek genişletilmiş; ön Japon balığı sağlığı için zararlı olduğu, hangi şişmiş karın görünüyor. Bu akvaryum balığı bir seferde çok fazla alamadım ileri sürülmektedir. Az miktarda ve sık yemek şekilde akvaryum balığı beslemek lütfen.

hepatopankreası: karaciğer, pankreas hepatopankreas etrafında difüzyon kadar yapılan orta bağırsağın üst ön kısmında bir çift yaprak filemot organdır. Vücutta sindirim ve Detoxicate zehirli mukus üretebilir. Çoğu karaciğer tarafından çevrili, Safra kesesi oval görünür. Karaciğer ve dalak tarafından yapılan Sindirim mukus safra kesesi saklanır.

C , Solunum Sistemi

Solunum sistemi oksijen ilham ve akvaryum balığı dioksit sona yardımcı olur. Solungaç sistemde ana önemli bir organdır. Gill : bu opercula altında solungaç boşluğunda. Her boşluğunda iki solungaç lamelleri vardır üzerinde solungaç kemeri dört adettir. Bol kılcal damarlar ile solungaç iplikleri solungaç lamelleri üzerinde sıralanır. Ağız ve kılcal damarlar içine çözülmüş oksijen getiren, Harmoniously hareket opercula zaman, su solungaç akar, kandaki bu arada dioksit suya serbest bırakılır.

D , boşaltım sistemi

. Metabolik atık böbrek, mesane ve solungaç boşaltım organları yoluyla serbestBöbrek: omurga altında yatan ve yakından vücut boşluğunda arkasına ATTACHING iki koyu kırmızı uzun biftek vardır. . Bu idrar üreten ve atık atarlar böbrek olduğunuMesane: Bir düz ve oval mesanesi ve anüs ve havalandırma arasında dışa doğru açılır. Mesanenin arka üretra. Mesane gelişmemiş. solungaç: En metabolik atık solungaç serbest bırakılır.

E , Dairesel Sistemi

Goldfish yaşam aktiviteleri farklı işlevlere sahip hücreleri aracılığıyla somutlaşan edilir. Emilen besin ve oksijen gibi serbest atık ve dioksitleri dairesel bir sistem tarafından yürütülmektedir. kalp: o bir atrium ve bir ventrikülden oluşur. Baş ve gövde, kalp, dairesel sistemin gücü, bağlantı yakın situating perikard boşluğunda. . Kan kalp hareketleri ile çalışan bir dolaşım yapar Kan damarları: arterler, damarları ve kılcal damarları: Kan damarlarının üç tipi vardır. . Aralarında kılcal damarlar Ancak tüm vücuda yayılan ve gazları ve madde alışverişi için oda sağlayan birçok kılcal damarlar vardır, çok küçük kan: japon balıklarının kan kırmızı.

F , Ürogenital Sistem

Goldfish adlı üreme ürogenital sistem tarafından tamamlandı. Japon balığı yumurtlayarak çoğalan vardır. . Erkek ve dişi olarak iki çeşit ayrılır haya: erkek japon balıklarının ana gonadların kesesi ve hepatopankreas geri aşağıda bulunurdu spermaries bir çift. Spermaries uzun ve düzdür. . Onlar vade sonra sperm üretebiliryumurtalık: Japon balığının ana kadın üreme organları yumurtalıklar bir çift. Olgun yumurtalık sarımsı yumurta doludur. Zigot sperm ve yumurtaların dış döllenme sonrasında yeni kızartması oluştururlar.

G , Denge Sistemi

Yüzmek mesane: gazı ile dolu, uzun bir bad gibi görünüyor. Genellikle mesane sıkıştırılmış bir orta ile ön ve arka bölüme ayrılmıştır yüzmek. Yüzmek mesane ana işlevi makyaj akvaryum balığı up veya su yutkunarak ya da kovma kendi özgül ağırlıklara ayarlarken aşağı. Sinir sistemi ve endokrin sistem: Sinir sistemi ve endokrin sistem tüm organları bir tam sayı olmak için organların her türlü hareketlerini koordine işlevi vardır. Sinir sistemi: Bu beyin, omurilik ve sinirler oluşur. Sinirlerin uçları tüm (deride duyu organları duyu organları çeşitleri ile bağlı , organlar akustik , koku organları, optik organlar vb) ve dürtülerini almak için kaslar.Beyin ve omurilik sinirleri tüm vücut faaliyetlerini kontrol edebilirsiniz.

H , endokrin sistem

Sinir sistemi tarafından kontrol, endokrin sistem hormon salgılayan tarafından japon balıklarının yaşam aktiviteleri her türlü ayarlar


Kaynak Site: http://www.nevadagoldfish.com/

Juntossomosmas2014-01-19 14:06:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balatlı3734Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 88
balatlı3734Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2014 11:52
Emeğine sağlık ama ben bir şey anlamadım.Biraz açıklama olsaydı sanki daha iyi olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erntmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1415
erntmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2014 14:07
[QUOTE=balatlı3734]Emeğine sağlık ama ben bir şey anlamadım.Biraz açıklama olsaydı sanki daha iyi olurdu.[/QUOTE]
Organları çevirdim, sitede ki yazıyı da google çeviriden yaptım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balatlı3734Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 88
balatlı3734Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 17:59
[QUOTE=Juntossomosmas] [QUOTE=balatlı3734]Emeğine sağlık ama ben bir şey anlamadım.Biraz açıklama olsaydı sanki daha iyi olurdu.[/QUOTE]
Organları çevirdim, sitede ki yazıyı da google çeviriden yaptım. 
[/QUOTE]

Teşekkürler en azından şimdi daha anlaşılır olmuş tekrar emeğine sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir