Japon Balığında Görülen Kırmızılıkların Nedeni?


Crypto GuardÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2023
İl: Bursa
Mesaj: 4
Crypto GuardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2023 21:07
Fotoğraf:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238238/111220232050471.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Son iki gündür iştah kaybı var. Temsili fotoğrafta benzer şekilde, kuyruk ve yüzgeç diplerinde kırmızılık bulunmaktadır, ancak benek benek değil. Aynı zamanda vücudun çeşitli bölgelerinde kızarıklık mevcuttur. Ek olarak, gözlerinde hafif bir şişlik var gibi (Göz Fırlaması).
-----
Akvaryum Kapasitesi (litre): 20 Litre
-----
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Toplam 2 adet Japon balığı bulunmakta.
-----
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık oda değerlerinde. Diğer değerler hakkında bilgi sahibi değilim.
-----
Filitrasyon: İç filtre.
-----
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 1 şeker kaşığı kadar kaya tuzunu suyun içine ekledim.
-----
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Filtreyi haftada bir kendi suyunda temizliyorum. iki haftada veya ayda bir sefer olacak şekilde 3/1 oranda su değişimi yapıyorum. Her hangi bir değişiklik yapmadım.
-----

Eklemek istediklerim: Son iki gündür iç filtrenin pervanesi bozulmuştu, yeni filtre gelene kadar çalışıyordu ancak herhangi bir hava üflemiyordu. Hastalık bu süreçte başladı. İnternetten biraz araştırma yaptığımda, filtrasyon sorunları veya oksijen eksikliği nedeniyle olabileceği yazıyordu. Bu konuda tekrar danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Crypto GuardÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2023
İl: Bursa
Mesaj: 4
Crypto GuardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2023 02:33
Tedavi aşamalarım.

Aynı gün içinde, suyu süzmeye devam edebilmek adına bozulmuş filtre yerine yeni bir iç filtre satın aldım. Ayrıca, su kalitesini iyileştirmek amacıyla suyun üçte birini değiştirip, ardından 1 çay kaşığının miktarında kaya tuzu ekledim.

Ertesi günlerde, her tedavi öncesinde suyun üçte birini dinlenmiş su ile değiştirdim. Balığımın sağlığını düzeltmek için akvaryum içine 2 damla metilen mavisi damlatarak bu uygulamayı 3 gün boyunca sürdürdüm. Diğer iki gün boyunca ise balığımın göz şişmesini tedavi etmek amacıyla özel bir yöntem kullanarak, su yüzeyine file yardımıyla yarıda kalacak şekilde çıkardım. Bu sayede balığımın çırpınmadan tedavi olmasını sağladım ve gözlerine bu süre zarfında birer damla metilen mavisi damlattım.

Tedavi aşamasında balığımın iyileşme sürecini desteklemek adına protein ağırlıklı yemler verdim.
(balığımın yem yemeye başlamasıyla birlikte gözlerine metilen mavisi damlatma aşamasına geçtim.)

Tedavi sürecinin sonunda, balığımın kızarıklıkları, karın şişkinliği ve göz şişmesi tamamen ortadan kalktı. Şu anda, suyun rengini açmak için her gün suyun dörtte birini çekip beklemiş su ekliyorum. Ancak, yararlı bakterilerin öldüğünü göz önünde bulundurarak, başka bir akvaryumda yararlı bakteriler için uygun bir ortam oluşturdum ve bu ortamı takip ederek diğer akvaryuma takviye edeceğim.[EDIT]Crypto Guard,2023-12-18 03:01:05[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir