Japon Balıkları... Komik Hayvanlar...


freefÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 51
freefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 02:59
Göz%20KirpmaBakın forum sayfalarından derledim. Beğenmezse editör silebilir. Biraz komiklik olsun biraz da farklılık olsun diye forumlardan arakladım:
JAPON BALIKLARI nedir? Mizahi forumlara göre 16 farklı kişiden 16 farklı yorum... Hepsinin görüşlerine de saygı duyuyoruz.
İşte o görüşler:
1- hemen ölen balık...
2- süs balığı olmaktan başka bir b..a yaramayan balık türü. ızgarası olmaz, tavası olmaz, buğulaması olmaz..
3- genelde hafızası 3 saniye olarak bilinen fakat günde 1 kez yemlenmesine rağmen elinizdeki yemi gördüğü anda deliye dönen, başka zaman yüzünüze bile bakmayan balık türü.

sudaki ph ın önemi yoktur hertürlü suda yaşarlar. düşük oksijenli sularda yaşayabildiği için ufacık kavanozlarda yaşayabilirler.

ne verseniz yerler.

soğuk su balıklarıdır akvaryumda ısıtıcıya gerek yoktur. 10-25derece arası uygundur.

yeni başlayanlar için en uygun balık türüdür.

4- lepisteslerle aynı akvaryumda bulundurulmaması gereken balık. havalandırmasız yaşar, ısıtmasız yaşar, bi süre yem vermeseniz akvaryumda oluşan yosunları yer yaşar ama yanına 2 lepistes koysanız hastalanır ölür. üzerlerindeki bakteriler uyuşmuyormuş efendim.
5- evde piranha besleyenlerin piranhalarına alternatif yem olarak kullanıldıklarına şahit olduğum, genel olarak akvaryumlara süs amaçlı konan balık cinsi.
6- 10 metre öteden sizi görüp yem istemeye başlıyorlar ve o kadar aç oluyorlar ki yemlerken kafalarına dokunabiliyorsunuz .
7- kendinden küçük her b..u yiyebilir efendim bu balıklar birgün bakarsınız akvaryumun kenarına düşen sineği yer, birgün bakarsınız başka balığın kuyruğunu yer, birgün bakarsınız ne yediği belli değil bu yüzden bakılması gayet kolaydır neticede nimete saygısızlık edip yem seçmez buna ek olaraktan aslan gibi balıktır, komando misali dayanıklıdır.
8- derlerki balıkta hafıza yokmuşta bilmem ne. ne yok. Japon balığım erkek. herif köpek gibi şerefsizim. ayak sesimi duymayagörsün hemen köşesine gidip, çak çak suyun üzerinde çıkardığı seslerle sana, günaydın sayın sahibim bana yem at açlıktan ölüyorum diyor adeta. fakat acaip bi durum var bu herifçioğlu boyuna değil bildiğin enine gelişiyor. top gibi oldu akvaryumda yuvarlanan balık ilk defa bunu gördüm. bazen suyunu değiştirmeyi unuturum kendi gibi bir renk alır. bildiğin turuncu renk oluyor. kendi renginde sı...yor bu hayvan ya da yemlerde boya katkısı var. hayatımda böyle survive bir balık görmedim. kezzap dökülse yaşıycak sanki. 2 sene boyunca ha öldü ha ölecek derken baktım herif benden turp, ulan bari bi isim veriyim ben buna dedim. adam balon balığı gibi dolanıyor evde. elim kadar oldu. kızarkadaşım şahsına uygun en güzel ismi buldu. topgöbik. şaka bir yana 5 sene geçmiş. akvaryumu su sızdırıyormuş geçenlerde gittim biraz büyüğünü aldım. sanırım hepimizi gömecek bu.
9- beni izlediğinden şüphelendiğim balığımın çeşidi. ne tarafa otursam aynı yöne geliyor. beni izliyor galiba. kendisini elime alıp mıncıklayarak sevemediğim balığımdır.
10- bir rivayete göre akvaryumun arkasından bizleri baş aşağı gördüğü için psikolojileri bozuluyormuş. hatta japonya' da artık satılmıyormuş.
11- bilindiğinin aksine fanusta uzun süre yaşayamayan balıktır. illa ki akvaryum ister. su dengesi bir kez oturduktan ve düzenli bir şekilde haftada %20 su tasfiyesi yapıldığı takdirde sizi yalnız bırakmayacak domuz gibi bir balık türüdür.
12- bir şeyler de öğrenebiliyorlar, ne bileyim sabah akşam aynı saatlerde yem verirseniz odaya adım attığınızda daha yanlarına varmadan suyun yüzeyine çıkıp şalap şulap ağızlarını açıp kapayarak yem arayabiliyorlar. ağzının içine yem attığınız bile olabiliyor. birbirleriyla itişip kakıştıklarını görebiliyorsunuz. parmak hareketlerinizin senkronuna göre yüzebiliyorlar falan...
13- ben akvaryumun ne tarafındaysam oraya geliyorlar.
14- Çok sevimliler... Birçok değişik varyertesi de mevcut..Ayrıca sahiplerini tanıdıklarına inanıyorum.Aslında çoğu kişinin söylediğinin aksine, oldukça nazlılar..Yani öyle bakımı kolay, suya koy, yemini ver balıkları değiller.Güzel bakılmazsa çok çabuk hastalanabiliyorlar..Belkide bu genel kanı, bir akvaryum klasiği olmalarından ve fiyatlarının uygun olmasından kaynaklanıyor olabilir..
15- Çok tombik çok şeker balıklar olduğu için benim tercihim japon balığıdır.Akvaryuma yeni birşey ekleyince farkedip köşeye çekilmeleri yokmu bitiyorum 4-5 gün önce vatoz eklemiştim yüzen balıklar hepsi bir köşeye toplandı toplant yaptılar heralde aramıza alsakmı die sonra yüzmelerine devam ettiler.Bence akvaryum balıkları arasında en sempatik , cana yakın , sevimli... balıklar.
16- Japon Balıklarının ; sahiplerini tanıdığını düşünüyorum.Uzun yıllar onlarca farklı türden Japon balığı besledim ve her birinin ayrı karakterde canlılar olduğunu gördüm.Benim balıklar beni görünce suya vurarak yem isteklerini belirtiyorlar, aynı şekilde oğlumu görünce tam tersi istikamete kaçıyorlar.
freef2010-12-26 03:09:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bob MarleyÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 740
Bob MarleyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 10:03
Mizah şeklinizi çok sevdim.Benimde japonum vardı ama amcam istedi ona vermiştim.Akvaryumcu kendi balıklarını yumurtlatmış banada bedavaya daha 1-2 günlük japon balığı vermişti.7 ay baktım sonra amcam istedi ona vermiştim.Beni görünce hemen suyun üstüne çıkıp ağzıyla şap şap yapıyordu... onurdemirbala2010-12-26 20:33:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 10:36
Bir kaç madde çıkartılabilir ama güzel tespitler :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Veysel SEKMENÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2010
İl: Samsun
Mesaj: 8
Veysel SEKMENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 19:07
Harika bir makale emeğinize sağlık. Saygılar...:)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MelihDalanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 439
MelihDalanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 19:10
Güzel ve doğru tespitler Big%20smiledarbe382010-12-26 19:10:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CrazyforblueÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 52
CrazyforblueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 14:03
Özellikle su yüzeyinde şap şap sesi çıkartmaları çok hoş hakikaten Big%20smile ben acaba benimkiler nefessiz kalıyor da mı böyle yapıyor diye düşünüyordum bazen ama genel özellikleri demek ki Tebessüm ''top gibi oldu akvaryumda yuvarlanan balık ilk defa bunu gördüm'' bu lafa bittim Kahkaha
Saygılar.. Crazyforblue2010-12-27 14:06:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freefÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 51
freefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 00:22
Yorumlarınız için teşekkürler dostlar.
Yukardaki 16 görüş bana ait değil. Bazı görüşler hoş olmayabilir ama komiklik olsun diye ekledim.
Derdim Japon balıklarına iade-i itibar.
Yukarıda Japonlar, her ne kadar "her türlü suda ve her türlü koşulda yaşar." dense de siz onlara çok çok iyi bakın, e mi!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CatchMe1fYouCanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
CatchMe1fYouCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 13:16
:)
Görüşlerden bir çoğuna katılıyorum..
Bkz: kendinden küçük her b..u yiyebilir efendim''

:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 50
delirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2010 21:05
Metin bey ellerinize sağlık.Gerçekten güzel ve eğlenceli bir derleme olmuş.Beni bu hobiye başlatan japonların davranış ve özelliklerini bolca tebessüm ederek  tekarardan hatırlamış oldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir