Japon Baliklarim Dipde Qalir Hava Kisesi Problemi


Balikci88Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2016
Mesaj: 54
Balikci88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2016 19:44
Arkadaslar oncelikle Akvaryumum 140*32*50h .Su hacmi 185 litre,Dis filtire kullanmam.Kullanmama sabebim ic filtirem guclu(35 sm hundurluku 3 hisseli) iyi temizler su daima berrat .Isidicida kullanmiyorum kisda 27-28 derece simdi 25-26 stabil temperatur var.Haftada 1 kez 50 liresu deyisimi yapiyorum en azi gun dinlenmis su ile.Su akvaryumda 11 adet japon var 2 adedi 10-11 sm,6 adeti 7-8 sm , 3 adeti 3-4sm.
Artik 3 adet baligimin hava kisesimi yoksa neymi bilmem yan uzerek sonra tamemen ters yuzdu ve kayb etdi,HAva kesesi ile bagli melumatlarda baxmisam yazilanlari uykuluyorum yinede oluyor bir kicik teleskopum var akvaryumcda 1 saat baligi izledim normal idieve geldikden 10 dakika sonra ters yuzmeye basladi 2 gun yemlemedim duzeldi sonra bezelye verdim daha sonra normal qida yene yan ve ters yuzuyor 1 gun acsakladim biraz duzeldi bugun bezelye verdim.Neden ola biler?neyi yanl yapiyorum artik bunu kayb etsem 4 balik ayni hastalik yuzunden kayb edirem bilgisi oan varsa yardim etsin.
Son zamanlar baliklarim sanki mutsuz gun erzinde dipde oturuyorlar sakin yalniz yemleme zamani kalkiyorlar neden olur?
Gunde birkes yemliyorum bir gun pul yemi ezip veriyorum bir gun tetranin kicik yuvarlak yemlerinden siyah renkli

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2016 20:29
İç filtre biyolojik yükü kaldırmıyor büyük ihtimal. Amonyak testi var mı? Hava kesesi problemi değildir. Keseyi patlatmak için balığı havadan suya atmanız lazım. Normalde olacak bir problem değil. Su sıcaklığı yüksek. Amonyak da varsa oksijen yetersizliği çekiyor olabilirler. Yemleri biraz daha çeşitlendirin. Haşlanmış sebzeyi de iki günde bir öğün olarak verin. Diğer yemleri sonraki öğün verirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Balikci88Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2016
Mesaj: 54
Balikci88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2016 19:28
Ic filtirem 3 hisseliboyuk filtiredi 2 farkli sunger var.seramik vebioloji plastikler var kendimde elyaf elave elemisem, fmax 1600l/H..basinci ve temizlemesisuperdi.Biolojik baximdan yetersiz ola bilirmi?Gunde 1 kez yemliyorum yeterlimi yoksa daha fazla yapmaliyim?1 ay oncetest yaptirmisdim demisdilerki hepsi normaldi .ispanak yokdu bulundugum yerde bezelye veriyorum diger hangi sebzeleri yerler?dun bezelye verdim bugun yen yem aldim ismin bilmiyorum akvaryumcu dondurucuda sakliyordu akvaryuma atdikda kurda benzer yem idi onu guzel yediler.bu arada teleskopum bu gun iyi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2016 19:57
Bezelye uygundur. Acı olmayan kırmızı biber de verebilirsiniz. Başka bulduğunuz yeşil sebzelerden de yiyebilirler. Donmuş kurtlardan haftada bir veya iki öğün verin. Daha fazlası zararlı olabilir. Kalanları siz de dondurucuda saklayın. Günde iki öğün yem verin. Şimdi verdiğiniz miktarı ikiye bölüp yarısını sabah yarısını akşam verin mesela. İki kerede daha rahat sindirirler. Kendi balıklarıma attığım miktarı bir iki dakikada yiyorlar. O şekilde miktarı hesaplayabilirsiniz.

İç filtre yetersiz kalıyor olabilir. İçindeki bölümler dış filtreler gibi hacimli değildir. Su akışı hızlı olduğu için mekanik temizliği iyi yapar ama biyolojik temizlik için hızlı kalır. Akvaryumcuda test yaptırıyorsunuz sanırım. Nitrat, nitrit ve amonyak testi yapılma imkanı varsa biyolojik filtrasyonla ilgili fikir verir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir