Japon Balıklarımdaki Beyaz Benek Problemi


wallenste1nÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2019
İl: Ankara
Mesaj: 33
wallenste1nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2020 17:30
135 litre, tepe filtre, dış filtre, iç filtre ve pipo filtre, 5 tatlı su midyesi, 3-4 günde bir %20 su değiştirdiğim 22 balıklı japon balığı akvaryumumda yeni aldığım balık sonucunda beyaz benek hastalığı oluştuğunu düşünüyorum, 2-3 balıkta bir kaç tane beyaz benek görüyorum.. Akvaryuma orantılı olarak kaya tuzu kullandım, bu yeterli olur mu? Isıtma ya da metilen atamam düzeni 3-4 aylık bir akvaryum ve suyum aşırı temiz, güzel kokuyor. Düzeni bozmak istemiyorum. Acaba bu kistler patladığında, akvaryumdaki tuz bu parazitleri öldürür mü? Endişe etmem gereken bir durum var mıdır? Araştırdım ama yazan yöntemleri uygulayamam, yarın bitkilerimde geliyor, içinde midyelerimde var. Onların ölmesini istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2020 22:28
22 balik [:O] neden bu kadar abartı? En yakın zamanda en az 15 balik çıkarın akvaryumdan. Kızacaksiniz belki bana ama hastalıkların önü alınmaz yoksa durmadan hastalık olacak ondan ona bulasacak hangi balık hasta hangini tedavi edeyim derken çok kayıp olacak.[:'(]

Her neyse her 20 litreye 1 çay kaşığı kaya tuzu atın. Haftada iki kez dip çekimi yapın. Sıcaklığı yükseltin 27 falan. Düşenleri dip çekimle uzaklaştirabilirsiniz belki. Ana tankta metilen kullanmayın gerekmedikçe. Kullanirsaniz da masmavi olacak. Dekorlari ve kumu cikarmaniz gerek. Ve filtreler kapalı sadece hava taşı çalışacak... Çok balik var ayrı kaba alsanız havalandırma falan daha kötü olacak. Belki arkadaşlar daha iyi yorum yaparlar bu duruma. Geçmiş olsun.

+1: [T]213995,bocco[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir