Japon Kuyrukta Garip Bir Sorun (?)


supremum53Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 116
supremum53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 20:07
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Kuyruk üst kısmında beyaz noktalar ve aynı kısımdan kuyruk kırılması...

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Farklı boyutlarda 5 Japon.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 850 LT/h iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mikofish kullanıldı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada 1 dip çekimi ve % 25 su değişimi



Bugün fark ettim balığın kuyruğunda beyaz noktalar var ve bu noktaların yoğunlaştığı yerden sanki kuyruk kırıkmış gibi gözüküyor.

Balık çok hareketli, hatta geçenlerde hastalanan ve tedavi ettiğim 15-16 cm'lik diğer japonumu sürekli kovalıyor. 

Mikofish ile tedaviye başlasam m yoksa başka bir ilaç mı gerekir? Ayrı 35 litrelik bir tank var karantina için.

Video da ekledim;

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=6NDvkrbXahI[/VID]



Fazla bekleyemedim karantina tankına aldım ve mikofish verdim suya.
Bu sıkıntıya doğru müdahale mi bilmiyorum ama hiç birşey yapmamaktan iyidir.

Balığın kuyruğu sanki o noktadan kırık gibi ayrı yönde sallanıyor yüzerken. Neden olur ki bu? Beyazlıklar mantar mı?
supremum532014-07-24 09:45:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 09:53
Bu daha çok tül kuyruklu balıklarda oluyor kuyruk ağırlaştıkça kemik yapısı kırırdak yapısı zıyıf balıklarda dediğiniz gibi kıkırdak doku kırılmaları olduğunu bende hep hissetmişimdir. Balıkları iyi beslemek lazım 4-5 çeşit değişik yemle ve bir vitaminle desteklemekte büyük fayda var, yemlerine balık vitamini sıvısı damlatmak gibi, calsiyum açısından da karides (gammarus) kurusu ufalayabilirsiniz suyuna 2.5 Tl poşeti akvaryumcuda açık poşettilerden alır yarım cm boyunda olur gammarus kurusu. Ve Haşlanmış bezelye ile destekleyin kabuğunu soyun içini ezin biraz parmakla atın yesin bunları. Yüzeyde hafif yüzgeçte kanlanmalarda var sanki bunun içinde su değişiminden hiç korkmayın yüzde 50 bile yapsanız yeri geldiğinde sorun olmaz. Yeterki eklediğiniz su dinlenmiş, klorsuz, ağırmetalleri çökermiş bir su olsun. Filtre temizliğide önemli.

karides(gammarus) kurusu.

Şimdi özel mesajızınıda okudum çiftleşme kovalamacasından ve haşırı ağrasifli olduğundanda bahsediyorsunuz, ku kovacalamalarda bir köşeye gelince kıkırdak yapı kırılmıştır yüzgeç perdelerinin bağlandığı uzun kıkırdak çöpler çatlamıştır, birde kuyruk uzun ağır yüzmeye başlayıncada bu sudaki basıncında ekkisiyle bu kıkırtaklar kırılmıştır zaten kuyruk sallanıyor diyorsunuz ayrı hareket ediyor diyorsunuz yani kırık. Yani ayırmışsınız bir süre ayrı yaşasın böylece dişilere saldırmaz kuyruk kırık kıkırdak kendini kaynar onarır diye düşünüyorum. Bulunduğu akvaryumu ise hava taşıyla havalandırın iç filtre kullanmayınki suda aşırı akıntı olmasın. Umarım kıkırdak kaynar.

mesutok2014-07-24 10:01:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

supremum53Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 116
supremum53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 10:03
Zaten şimdi ayrı tankta, Suda Mikofish var. Mikofish'i seyreltmek için su değişimi yapmalı mıyım? Bir zararı olur mu bilemedim. En az 4-5 gün bu tankta bakıcam durumuna. 

Yem için ise şu anda bezelye de dahil 4 farklı yem var. Biri sera granulat. Diğeri açık satılan küçük kırmızı dip yemi, diğeri karışık pul yem. Bir de haftada 1 bezelye veriyorum. 

Ayrıca vitamin de aldım ilk balığımda problem olunca senin tavsiyen üzerine, onu da haftada 1 granulata emdirip veriyorum balıklara. 

Bugün akşam grammus kurusu da alıp onu da ekleyeceğim yem çeşitlilğine.

supremum532014-07-24 10:44:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 10:26
Birşey olmaz mikofsihten madem damlattın dönsün suda aşırı bir yoğunluktaysa su değişimi yapmanda bir sakınca olmaz inceltirsin madem eklemişsin yinede bir dış parazit riskine karşı 24 saati dönsün ilaç suda. Sonrası sana kalmış su değişimi yapınca incelir. Dip yemi olarak kırmızı bir yem diyorsun muhtemelen bu protein ağırlıklı bir dip yemidir. Sebzelerin içinde birçok mineral ve vitaminler vardır. Birçok yemden daha faydası dokunur, bence 2 günde bir evdeki sebzeyerden haşla ver yesin, yemeğin içindeki sebzeleri bile  çeşme altında yıkayıp yağdan arındırıp atsan onu bile yerler faydası olur. Sen onların haşlanmış sebze oranını arttır japonların mide yapısınada uygunur otcul beslenmeleri, haşlanmış ıspanak, bezelye, kırmızı biber, brokoli, havuç, patates, kışın portakal zarı soyulmuş, mandaline, yumuşak muz çok az, aklına gelen her tür sebzeyi haşlanmış yumuşak oldukça yerler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir