Japon Oranda
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 18:53
Kolay gelsin arkadaşlar :) .
Ben daha önce lepisten başlayıp cichlidte besledim yani kısacası her türlü balığı besledim ya da araştırdım diyebiliriz ama sadece Japon balığı beslemedim ve Orandalar gerçekten dikkatimi çekti buyüzden beslemek istiyorum ama ne tür akvaryum gerekir nasıl olmalı akvaryum ya da minimum ihtiyaç ile nasıl başlanır diye sormak istiyorum. Öncelikle küçük orandalar ile minimum seviyede başlamak istiyorum. Sizden istediğim bunun için neler gerekir, ne kadar büyüklükte bir akvaryum gibi. Birde kaç tane oranda beslesem olur mu yoksa grup halinde mi olmalı?
Bu tür sorulara cevap bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler :) .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2015 11:18
Normal elinde var en büyük akvaryumda bile beslersin 100 litreden başlar 500 litreye kadar gider, herşey aynı balık beslemeyi biliyosan. zeminde kum olsun 2-3 cm en azından kumu alıp tükürmeyi severler orta irilikte doğal bir kum olsun. İncede olur farketmez onun için önemli olan kumu alıp zeminden tükürmektir ağzına sığsın çok iri taneli olmasınki ağzında kalmasın içinde kalırsa riske sokar balığı cımbızla tutuk çıkarmak gerekir.
mesutok 2015-06-13 11:19:38
Bu irilikte kum yeterli örnek bu biraz daha iri daha ince olur hiç farketmez. Elinizdekikini kullanabilirsiniz.
Hava taşıyla hava vererek akvaryumu desteklerseniz çok güzel olur en azından akvaryumun 1/3 ü uzunluğunda bir uzun taş, fazla akıntıyı sevmezler aşırı akıntı vermeyin akvaryuma düşününki hava taşının akıntısı bile onlar için yeterlidir. Akıntının yönünü üzerlerine üzerlerine vermeyin ciklet türleri gibi orandalar özelilkle akıntıyı yaramaz yuvarlak kafa yapısına akıntı fazla basınç yapar. Birkaç türü bir arada besleyebilirsiniz hamsi gibi sivri tipler hızlı yüzer yuvarlak kafalı orandaları tombul japonları rahatsız eder, mümkün olduğunca birbirine yakın vücut formunda türleri bir arada beslemeye bakın. Haşlanmış her tür sebzeyi verin haşlayıp çatal batıyorsa tamamdır haşlanınca, kabızlığı önler ölümü önler en büyük dertleri kabızlıktır. Su değişiminden ve filtre bakımından korkmayın japonlarda en büyük dertlerinden biride kirli filtreler ve kirli sudan ince uzun kuyruklarının erimesidir. Temiz su onlar için en ideal yaşam ortamı. Asitlenmiş suya gelmez kuyruklar erir. Klorsuz ve akvaryumla aynı ısıda su eklemek şartıyla su değişmi oranı onları fazlaca etkilemez. Bitki ekleyecekseniz kalın yapraklı bitkileri yiyemezler kolay kolay yeni filiz yaprakları yerler ama, anubias gibi saz gibi bitkileri kullanabilirsiniz ince yapraklı bitkiler yavruyken zarar vermezsen büyüdükçe yiyorlar bitkisel balık oldukları için sebzeleri severler. Haşlanmış karides kurusu ufalayarak vereblirsiniz, japonlar için üretilmiş yemlerle beslersiniz, dip yeminide severler. canlı bitki kullanmayacaksanız oda aydınlıksa kapakta ışık kullanmaya gerek yok bence, gecede mutlaka karanlıkta sabahlasınlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2015 17:44
Her ikinize de çok teşekkür ederim. Berkay, attığın linki okuyacağım. Ben Oranda beslemeyi düşünüyorum :) . İki tane bakmayı düşünüyorum. Bunun için heralde 100 litre çok rahat yetecektir diye düşünüyorum ya da taşınana kadar 50 Litre gibi birşey de yeter bence yavru olacakları için. Birde hava taşı yerine sadece ben iç motor kullansam olmaz mı? Anladığım kadarıyla çok süse gerek yok çünkü daha çok yüzmeyi seviyorlar ve kumla oynamayı. Bir kaç kaya koysam yeter heral ama çok yüksek ve sivri olmamak şartıyla. Birde balıkları almadan önce akvaryumu bir hafta falan canlandırmak gerektiğini duydum, o nasıl oluyor acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir