japon üremesi


veyis**Çevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2009
Mesaj: 118
veyis**Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 17:17
Arkadaşlar canlı doğuran ve zebra akvaryumum var ama japon üretmeyide çok istyorum acaba bi çift mi almalıyım 80 lt için hangi boyda olması uygun olur yavru almak istiyorum besleyen ve yavru alan arkadaşlardan bilgi almk istiyorum çok zor yavrular diyolar kimisi yavrulamaz diyo önerileriniz fikirlerinz nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Faruk EfeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 531
Faruk EfeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 20:00
Veyis bey japon balığı üretimi zor bir balık değildir fakat yavrularını yaşatmak zor denebilir. Çiftleri eşleştirmek de biraz şans işi. Protein ağırlıklı beslediğinizde üremeleri tetikleniyor. Akvaryumda yumurtaları kolay toplayacağınız geniş yapraklı bir bitki veya doğal bir malzeme kullanabilirseniz. yumurtaları başka bir akvaryuma alma konusunda da çok rahat edersiniz çünkü yumurtalarını yiyeceklerdir.
80 litrede aslında sağlıklı bir şekilde 2 japon bakılabilir fakat şansınızı arttırmaniz için ben iki dişi almanızı tavsiye ederim. Ayrıca yavrulara bakabileceğiniz daha küçük ölçülerde bir akvaryuma da ihtiyacınız olacak. Yumurtaların mantarlaşma ve döllenmemiş olması gibi riskleri de içermesi yavruların büyütülmesini iyice zorlaştıran bir etken. Pipo filtre bu aşamada çok işinize yarayacak mutlaka elinizin altında bir adet olmalı. Forumda üretimiyle ilgili çok sayıda bilgiye ulaşabilirsiniz ben biraz konuyu özetledim sadece. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerkandroidÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2011
İl: Aydin
Mesaj: 404
SerkandroidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 00:20
Üretim için 80 litreye 4-5 balık alabilirsiniz. 2 Dişi 3 erkek üretim için uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir