Japon Yavrularım Dik Yüzüyor


salaciouscrumbÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2016
İl: Ankara
Mesaj: 12
salaciouscrumbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2016 14:28
Merhabalar, 24 günlük 150 kadar japon balığı yavrum var. balıklarım 15 litrelik akvaryumumda dünyaya geldi ve onun içinde sırf yavrulara bakıyorum. İlk hafta haşlanmış yumurtayla besledim. Sonra kurutulmuş artemia yemini ezip veriyordum. Birkaç gün önce bazı balıklarımda 5-6 tanesinde karnında minik kırmızı nokta farkettim. Şuan hiçbirisinde bu nokta yok ama 20 tanesi dik yüzüyor. Suyun yüzeyine çıkmak için çırpınıyor eğer durursa dibe batıyor. arada ters dönüyorlar. İnternetten araştırdım. sizce verdiğim kurutulmuş artemia yemi hava kesesi sorununa neden olmuş olabilir mi? Demin 4-5 bezelyeyi haşladım haşlanmış yumurtayla karıştırdım birkaç çay kaşığı döktüm. Aklıma başka bir yöntem gelmedi. Hepsinde aynı sorun oluşacak ve ölecekler diye çok korkuyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz? [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2016 14:58
Akvaryumda filtre var mı? Su değişimi yapıyor musunuz? Yumurtadan dolayı su kirlenmiş olabilir. Dekapsüle artemiayı pek sevmiyorlar. Başka yavru yemi alıp denemenizi tavsiye ederim.

Yumurtadan yeni çıkmış yavruları oturmuş bir akvaryumda tutuyorum. Oradaki planktonları ve diğer minik canlıları yiyorlar. Ek olarak günde bir kaç defa NLS Small Fry Starter veya spirulina tozu veriyorum. Yumurta sarısı kullanmadım. Dekapsüle artemia'yı da arada bir veriyorum ama çok severek yediklerini görmedim. Diğer yemler kadar toz halinde değil. Larva şeklindeyken yiyemezler sanırım. Canlı artemia vermeyi de deneyebilirsiniz.

Beğenenler: [T]186368,salaciouscrumb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir