Japonlarda iç parazit nasıl geçer?


japon balığıÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2014
İl: Konya
Mesaj: 18
japon balığıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 16:52
sarımsağın suyunu çıkartıp nasıl içmesini sağlayacağız yardımcı olur musunuz??


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 17:01
İç parazit olduğunu nasıl anladınız, dışkısı tamamen krem rengindemi beyazmı çıkıyor, yahut yarısı beyaz yarısı koyu dışkı halindemi çıkıyor. Yahut jöle gibi yel şeklinde sümüksümü çıkıyor dışkı, buna bağlı olarak balıkta pullarında kabarma oldumu ?. Dışkı kının bir kısmı beyaz bir kısmı koyu çıkıyorsa bu kirliliktendir akvaryumun yarısına yakın su çekin yerine taze su ekleyin akvaryumla aynı ısıda, filtrelerinizin bakımını yapın, Birkaç güne düzelecektir ve aynı zamanda sarmısaklı yem verebilirsiniz, bir diş sarmısağı ezin bir tabakta içine 2- 3 yemek kaşığı içme suyu atın böylede biraz ezin hazırdır sarmısaklı su, ve yemlerinizi vermeden önce balıklara atın bu suyun içine 15 dakika kadar dursun yemler sarımsaklı suyu emerek şişeceklerdir atın balıklar yesin. 
Ama ileri safha iç parazit olmuşsa dışkı tamamen krem renginde çıkıyorsa, balığın pulları kabarmışsa, dışkı jöle gibiyse ve balık yem yemiyorsa şu aşağıdaki tedaviyi uygulamanızda fayda var. 


Ayrıca ileri derece ciddi durumlarda aşağıdak linkte Dropsy-bloat bölümündeki tedavilerden size uygunun uygulayabilirsiniz.

mesutok2015-01-12 17:04:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir