japonları sağdım ne yapmalıyım
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 22:41
Yahu benım balıklarda bugun kovalastı sagmayı denedim ya beceremedim korkum bastırırken yada balıklarda yumurtalar yoktu bilemiyorum :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 23:28
[QUOTE=sehzaade]Yahu benım balıklarda bugun kovalastı sagmayı denedim ya beceremedim korkum bastırırken yada balıklarda yumurtalar yoktu bilemiyorum :([/QUOTE]
Kesinlikle fazla bastırmayın.Zaten uygun durumdaysa hafif bir basıtrmayla yumurtaların çıktığını göreceksiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 00:41
[QUOTE=japonemre34]Yok çıkmadıBende döktüm.Bu ikinci deneyimimdi.Artık biraz tecrübe kazandım.Yumurtalar bembeyazdı sanırım döllenmemişti.Erkek balığı sağarken suya sağıyordum.Bir dahaki sefere yumurtaların üstüne sağıcam.[/QUOTE]
Hocam öncelikle sağma yolu ile üretmek istiyorsan o 2 litrelik akvaryum büyük gelir. Bir dişiye kaç erkek sağdın? İdeali 1d 2 e tir. Bundan sonrası için söylüyorum sağma yapacaksan eğer bunu küçük tasın içinde yap 1d 2e japon ile. Önce dişiyi sonra erkekleri sağ ve parmağınla hafif karıştır bırak 1 saat. Küçük alanda yumurtaların döllenme olasılığı yükselir. Daha sonra içerisinde üretim filtresi ısıtıcı ve hava taşı olan ilaçlanmış akvaryuma boşalt.Ama önce tasın içindeki fazla suyu yumurtalara zarar vermeden dök. Isıtıcının etrafını yani ısınan kısmı ince tek kat elyafla sar. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra biyerlere tutunmaya çalışıyorlar ve ısıtıcının üstünde durup pişip ölüyorlar. Daha sonra karanlık bir ortanda hiç ellemeden sabırla bekle. Döllenen yumurta 24 saat sonra kararır. İkinci gün dikkatli baktığında yavruların gözlerini görebilirsin. Başarılı bir döllenmeden 3 gün sonra yumurtadan çıkarlar. Yanlız yukarda bir arkadaş yanlış yazmış su sıcaklığını. Onun söylediği 26 derece canlı doğuranlar içindir. Japon Yavrular için ideal sıcaklık 20 derecedir. Kaldıki doğal yolla japon balığı üretimi 15-18 derece arasında yapılır. Bir daha ki sefere umarım canlı yavrular alırsın. İyi forumlar.
Hocam öncelikle sağma yolu ile üretmek istiyorsan o 2 litrelik akvaryum büyük gelir. Bir dişiye kaç erkek sağdın? İdeali 1d 2 e tir. Bundan sonrası için söylüyorum sağma yapacaksan eğer bunu küçük tasın içinde yap 1d 2e japon ile. Önce dişiyi sonra erkekleri sağ ve parmağınla hafif karıştır bırak 1 saat. Küçük alanda yumurtaların döllenme olasılığı yükselir. Daha sonra içerisinde üretim filtresi ısıtıcı ve hava taşı olan ilaçlanmış akvaryuma boşalt.Ama önce tasın içindeki fazla suyu yumurtalara zarar vermeden dök. Isıtıcının etrafını yani ısınan kısmı ince tek kat elyafla sar. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra biyerlere tutunmaya çalışıyorlar ve ısıtıcının üstünde durup pişip ölüyorlar. Daha sonra karanlık bir ortanda hiç ellemeden sabırla bekle. Döllenen yumurta 24 saat sonra kararır. İkinci gün dikkatli baktığında yavruların gözlerini görebilirsin. Başarılı bir döllenmeden 3 gün sonra yumurtadan çıkarlar. Yanlız yukarda bir arkadaş yanlış yazmış su sıcaklığını. Onun söylediği 26 derece canlı doğuranlar içindir. Japon Yavrular için ideal sıcaklık 20 derecedir. Kaldıki doğal yolla japon balığı üretimi 15-18 derece arasında yapılır. Bir daha ki sefere umarım canlı yavrular alırsın. İyi forumlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 12:54
Bence hiç sağmayı denemeyin, kendi haline bırakın onlar önce bir kendi başlarına yumurtlasınlar yumurtaları görün, sonraki partide, akvrayumun dibine 5 yapraklı bir anubias bitkisi alır bir taşa bağlar bırakırsınız. Kovalamacada dökülen yumurtalar bu bitkinin yaprağına yapışır sizde bitkiyle birlikte ayırırsınız yapışan yumurtaları, başka bir akvaryumda yavruların çıkmasını beklersiniz, aşağıdaki resimdeki gibi o bitkinin üzerine yapışmış yumurtalardan çıkmış yavrulardır.
mesutok 2012-04-21 12:54:49
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 13:06
Japon üretimi hiçde düşündüğünüz kadar basit değildir.Onu sağdım,bunu sağdım.Aman olaya böyle yaklaşmayın sürekli hüsrana uğrarsınız.Yukarıda Mesut beyin yaptığı açıklama acemi arkadaşlar için çok uygun bir üretim tekniğidir.Ben kendisine küçük bir ilave yapayım.Bu anibias üzerine fiyonk haline getirdiğiniz bir demetde rafya koyarsanız,dişi japon özellikle bu sarmaşık görüntülü kısma kaçacağından alacağınız yumurta sayısı artacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 23:29
[QUOTE=CarrasiusAuratus]
[QUOTE=sehzaade]Yahu benım balıklarda bugun kovalastı sagmayı denedim ya beceremedim korkum bastırırken yada balıklarda yumurtalar yoktu bilemiyorum :([/QUOTE]
Kesinlikle fazla bastırmayın.Zaten uygun durumdaysa hafif bir basıtrmayla yumurtaların çıktığını göreceksiniz.
[/QUOTE]
Az bastırdım zaten korktum sonra saldım geri akvaryuma hep düşüncem tecrübe kazanmaktı daha eksigimiz çok üretim için en onemliiside tecrübe tesekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 20:14
Arkadaşlar merhaba, ev agarajının içine pond tipi bir havuz inşaa etmeyi ve içinde tek cins japon veya koi düşünüyorum,şekili kafamda tamam gibi ama tecrübe ve bilgi eksikliğim var,
garajda ısıtma mevcut,kalorifer var,aydınlatma var,yalıtımı gayet iyi.
merak ettiklerimi dilerseniz sıralayayım.
1 ölçüleri en az nekadar olmalı?(içinde damızlık olarak büyük balıklar koyacağımı varsayalım)
2 üretmek, en güvenli olarak (en az zaiatla) nasıl yavru alınır? Asıl merak ettiğim profesyonellerin izlediği yol hangisidir? balıkları sağmakmı?yoksa kendi hallerine bırakmakmı?(o zamanda yiyorlar )
havalandırma ve filitre için de tavsiyelerinizi rica ediyorum.
garajda ısıtma mevcut,kalorifer var,aydınlatma var,yalıtımı gayet iyi.
merak ettiklerimi dilerseniz sıralayayım.
1 ölçüleri en az nekadar olmalı?(içinde damızlık olarak büyük balıklar koyacağımı varsayalım)
2 üretmek, en güvenli olarak (en az zaiatla) nasıl yavru alınır? Asıl merak ettiğim profesyonellerin izlediği yol hangisidir? balıkları sağmakmı?yoksa kendi hallerine bırakmakmı?(o zamanda yiyorlar )
havalandırma ve filitre için de tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2012 14:14
Havuzda üretimi kapalı alanda mı yapcaksınız ? aslında güzel fikir en alt bölgeye de file gererseniz yumurtalar çıkınca oraya düşerler ve büyük balıklar yumurtaları yiyemezler... hoş bir fikir uygulanmalı aslında :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 11:20
Merhaba, evet kapali alanda tek havuzda (1,5m x 2,5m x 1m L) Dusunuyorum.ancak yukaridan bakip yumurtalari gormek kolay olurmu?ben 1 defasinda 3disi 5erkek baligi sagdim vs. Ama yumurtalar cikmadi.biseyleri yanlis yaptigim belli.eger elime yuzume bulastirmadan yapabilirsen ufak capli bir uretimhanem neden olmasin. Fikir veren herkeze tesekkurler.
malikarslan 2012-04-25 13:31:39
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2012 13:30
[QUOTE=emin86]Havuzda üretimi kapalı alanda mı yapcaksınız ? aslında güzel fikir en alt bölgeye de file gererseniz yumurtalar çıkınca oraya düşerler ve büyük balıklar yumurtaları yiyemezler... hoş bir fikir uygulanmalı aslında :)
[/QUOTE]
güzel fikir ama ben yumurtaları yukarıdan baktığımda zamanında görüp balıkları başka yere almam sorun olurmu diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir