Japonya değil KARABÜK!


SerhannÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 2200
SerhannÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 23:11

İlginç olduğu için alıntı yaptım, karayolları bence artık daha sağlam olmalı. Yakın zamanda sağlamlaştırılmalı.

Japonya değil Karabük!

Karabük-Yenice karayolunun aşırı yağışlar ve HES çalışmaları nedeniyle çökmesinin ardından, yol 7-8 metre kaydı. Yolun görüntüsü Japonya'da yaşanan deprem ve tusunami görüntüsünü anımsattı.

Karabük-Yeni karayolunun 15. kilometresinde aşırı yağışlar ve HES çalışması nedeniyle olduğu tahmin edilen heyelan nedeniyle karayolu çökmüştü. Çökmenin ardından kayma devam ederken, karayolu yaklaşık 7-8 metre daha aşağı kaydı.


100 metrelik karayolunu 7-8 metre kayarken, ağaçlar ve bazı elektrik direkleri de yıkıldı. Yolda çalışma yapıla bilmesi için kaymanın durmasını beklenirken, Yenice ve Zonguldak'a ulaşım için güzergah arayışı devam ediyor.

Yolun kapalı olması nedeniyle Yenice Minibüsçüler Kooperatif de mağdur olduklarını söyledi. Kooperatif Başkanı Dursun Topraklı, "Yetkililere başvuruda bulunmadık ama yetkililerin yardımını bekliyoruz. Çalışamıyoruz, başka gelirimiz yok. Yardım bekliyoruz. Bu tür doğal afetleri dünyada görüyoruz. Hemen çare aranıyor. Ama burada daha bir çalışma yok. Hiçbir yetkili göremedik. Yetkililer bize müsaade ederse buradan yolcu alır taşırız" dedi.

Yolun ne zaman açılacağı belli olmazken, Karabük, Yenice ve Zonguldak'a gidecek olan yolcular başka güzergahları kullanıyor. 100 metrelik yol 7-8 metre aşağı kayarken, yolun görüntüsü Japonya'da yaşanan deprem felaketini hatırlattı. 

Alıntıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

S.ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 208
S.ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 20:58

Karabük' lüyüm ben. Yol şartları o kadar da kötü değildir ama çokta iyi değilmiş ki böle bir durum olmuş.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir