japonum digerini yiyor??!!


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2006 15:32

Iki japonum var, bir tanesi digerinin kuyrugunu kismen ve karin yüzgecinin birini parçaladi. Hatta karin yüzgeci ikiye ayrilmis durumda ve pek kullanmiyor, simdi yaralanan baligimi ayirdim ama nasil tedavi edecegimi bilmiyorum, üzerinde olusan beyaz benekler için contraichthyo kullandim iyi geldi. Ama simdi de bir gözüne kan oturdu ve üzerinde sanki deri degistiriyormus gibi parçalar var... bu ne olabilir ve nasil iyilestirebilirim??

Yem yemesi ve yüzmesi normal ama ikisini bir araya koyarsam ne olur bilmiyorum?? Bir de baligi farkli bir kaba aldiktan sonra suyun içinde kavak poleni benzeri bir seyler yüzmeye basladi, ne olduklarini anlamadigim için temizledim...acaba baligimda parazit mi var?

yardim ederseniz çok sevinirim:)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkonoidÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2005
İl: Izmir
Mesaj: 703
erkonoidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2006 00:31
Baliginiz büyük ihtimalle beyaz benek sonrasi mantar hastaligina yakalanmis.Bu yönde bir tedavi uygulamalisiniz.Büyük ihtimalle mukoza atiyor ki kavak poleni gibi seyler görüyorsunuz.Bu durumda disaridan gelebilecek her türlü bakteri veya mantara da açik olmus oluyor.Bir süre ayni ortamda bulundurmayin.Tedavi sirasinda çok iyi havalandirma ve sabit sicaklik saglayin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir