Java Moss'tan iwagumi


OuroborosÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 236
OuroborosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2013 18:54
Değerli akvaryum severler merhaba,
 Elimde 60x30x35(h) 63 litrelik bir akvaryumum bulunmakta akvaryumumun aydınlatmasını 15 watt 1 adet sylvania grolux ve yine 15 watt bir adet general marka beyaz renkli bir florasan le sağlamaktayım.Isıtıcı olarak 50 watt bir ısıtıcı kullanıyorum ama iyi ve kaliteli bir marka ile değiştirmeyi düşünüyorum şimdiki eco-star.Filtre olarak Atman HF-100 şelale filtre modelini kullanıyorum bunun da içine sünger zeolit falan koyup modifiye etmek niyetindeyim.
Akvaryumumu tanıttıktan sonra ise bir kaç fotoğraf ile kendisini de göstermek isterim düzeni bu şekilde olacak..


Şimdi konuya gelecek olursak eğer resimde gördüğünüz akvaryumun tabanını java moss ile kaplamak isiyorum önce suyu doldurucam sonra mossları ekicem biraz zaman sonra sarı ateş neon bir kaç tane koyucam öyle devam ettikten sonra da neon tetra eklemeyi çok istiyorum.Kısacası bana işte bu konuda yardım etmenizi isiyorum tabanı moss kaplama konusunda hani taban eğimli nasıl kaplarım falan moss bakımı ve tüm canlıların bakımı akvaryumum yeterli mi ekipman düzgün mü öyle konular işte  Sonuna kadar okuduğunuz ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.


Hiç kimse yok mu ? tabanı eğimli bir şekilde şu şekilde kaplayabilirsin diyecek yada karidesle ilgili bilgi verebilcek  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 15:24

İlk önce java moss tabana ekimle olmaz. Sizdeki hagen kumla tabana moss olmaz ancak şöyle yapabilirsiniz tel örgü alıp ona sarıp sıkıca bağlayıp yapabilirsin. Eğimli görüntüyü vermekte senin el becerine kalmış biraz uğraştırıcıdır. Hazır şekilde tele sarılmış mosslar vardır onlardan bulup alabilirsin. Eğer benim akvaryum tanıtımındaki bitkili tankıma bakarsan nasıl birşey yapman gerektiğine dair fikir edinebilirsin. Ayrıca benim kendi fikrim java moss yerine moss ball vardır top şeklinde olanlardan onu alıp parçalayıp tele sarabilirsin fakat olabildiğince ince katman yapman lazım yoksa kalın olursa alt tarafta ışık almayan yerleri çürümeye başlıyor. Moss ball daha çim gibi sık daha doğrusu halı gibi durduğundan benim gözüme daha hoş geliyor javadan. Dediğim gibi gir bak benim bitkili akvaryuma bende orda moss ball parçalayıp yaptım fikir olur sanada.

Karides konusu ise akvaryumu kur en az 2 hafta boş şekilde çalışsın döngü otursun.Karides tanklarında bekleme süresi normalden 2-3 kat daha uzundur. Sonrasında karidesleri ekle ilk olarak ucuz türlere yönel akvaryum 2-3 ay kadar karideslerle döngüyü tam oturttuktan sonra karidesleri çıkarıp daha özel türleri koyabilirsin.

Neon tetra pek karidesler için uygun değil tabiki besleyenler oldukça fazla ama özel tür karides bakmak istiyorsan hiç koyma yada illaki yüzen bir balık olmasını istiyorsan rasbora alıp koymanı öneririm.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semihsÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 221
semihsÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 15:36

Tankın hayırlı olsun,kumun eğimi önden arkaya doğru artarak gidebilir derinlik katması açısından,sende öyle yapmışsın,kaya tasarımını forumdan iwagumi tasarımlarını okuyarak yada google arama motoruna iwagumi yazıp görsellere bakarak kafanda netleştirebilirsin.Bu Şekilde biraz dağınık durmuş kayalar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OuroborosÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 236
OuroborosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2013 15:37
Sana çok teşekkür ederim akvaryumunuda hemen bakacağım tekrar sağol

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir