JBL Ferropol


GokselSunarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 559
GokselSunarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 12:50
Merhaba , 

Akvaryumum 80x35x50h ,  100 litre su doldurduğumu varsayıyorum . 

Son 3 haftadır DIY gübrelemeyi bırakıp ferropol   sıvı gübre ve ferropol 24 damla kullanmaya başladım . 
Bitkilerde  gelişim ve yapraklarda sorun yaşamaya başlayınca (belirtiler demir ve potasyum eksikliğine işaret ediyordu) dün seranın testleriyle test yaptım fakat FE testi sonucu 0.1 çıktı . 
20 litre su değişiminden sonra 20ml ferropol eklemesi yaptım ve 2 saat sonra testi tekrarladım  fakat test sonucu değişmedi . 

15ml DIY demir gübresi ilave edip testi 1 saat sonra tekrarladığımda sonuç olması gerektiği gibi 0,25-0,50 aralığına yükseldi . 

Bu durumun izahı konusunda yardımcı olabilirmisiniz. 

İyi Haftalar


Göksel Sunar






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2012 16:43
Göksel Bey,
JBL'nin tavsiyesi aşagıdaki şekildedir.Uygulamayı bu şekilde yapmanızı tavsiye ederiz.
 
JBL FERROPOL

Eski gübremi bırakıp sizin gübre ürünlerinizi kullanmak istiyorum. Nasıl yapmalıyım?

Genellikle, bir gübre hemen kesilip başka bir markanınkine başlanmamalıdır. Farklı markaların gübrelerinde iz elementler açısından farklı bileşenler bulunabilir. Bu durum da, su içindeki besleyici maddelerin geçici olarak düşmesine neden olacaktır. Bu işlemin 3 aşamada yapılması gerekmektedir:

1) Eski gübreyi 1/3 oranında azaltınız; 1/3 oranında yeni gübre kullanınız. 3-4 hafta bekleyerek bitkilerin durumunu gözlemleyiniz.

2) Eski gübreyi 2/3 oranında azaltınız; 2/3 oranında yeni gübre kullanınız. 3-4 hafta bekleyerek bitkilerin durumunu gözlemleyiniz.

3) Eski gübreyi tamamen keserek yeni gübre kullanmaya başlayınız.

Bu süreçte bitkilerin durumlarının gözlemlenmesi çok önemlidir, buna ek olarak haftada en az iki kez sudaki demir oranı ölçülmelidir. Demir oranı asla sıfıra düşmemeli ve mümkünse 0.2 mg/litreyi aşmamalıdır. Bu rakamdaki ufak oynamalar endişe edilecek bir durum değildir.

Bu ölçümler haftalık olarak düzenli bir şekilde, hatta bir su değişimi sonrasında hemen yapılmalıdır. Uzun aralıklarla, büyük dozlar kullanarak gübreleme yapmaya kıyasla bu şekilde daha iyi sonuçlar alınabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir