JBL ProScape Volkan Kumu 3LT


MCorbaciÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
MCorbaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 02:23
İyi Günler, Jbl ProScape volkan kumu aldım ürün açıklamasında mineraller ve iz elementler açısından zengin olduğu yazıyor, akvaryumumda bu ürünü alt katman olarak kullanıp üstün JBL Manado ile tamamlayacağım, aklıma takılan kısım; bu ürün gerçekten gübreli bir ürün mü? volkan kumunun altına elimde önceki kurulumdan kalan jbl florapol eklemesi yapmam gerekir mi, yoksa tek başına volkan kumu aynı etkiyi gösterir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MCorbaciÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
MCorbaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 18:59
Soruma cevap verebilecek uye varmı acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Pet GardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
Mesaj: 629
Pet GardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 14:12
Ürün gübreli üründür. Ana özelliği ise kalın taneli olması sayesinde akvaryumun en alt kısmında su hareketliliği yaratmak ve bu sayede oksijenin ve minerallerin akvaryum tabanına eşit dağılmasını sağlamaktır. Gözenekli kısım kum ile dolabileceği için ince taneli kumlar ile kullanılmasını tavsiye edilmemiştir. (JBL Sansibar). Manado ile kullanımı için herhangi bir sorun yoktur. JBL ProFlora ürünü ise sadece demir içermektedir. Ve özelliği gerektiği zaman suya demir salıp, gerektiği zaman da toplayabilmesidir. JBL ProScape Volkan kumu ile kullanılmasında sakında olmayacaktır.



-Her doğal akvaryum için uygun bir alt kumudur. Gözenekli yapısı sayesinde akvaryumum en alt kısmında bile su hareketliliği olması sağlanır ve bitki köklerine besinlerin ulaşması bu sayede kolaylaşır.
-Gözenekli yapısı sayesinde akvaryumun en alt kısmına oksijen ulaşması sağlanır. Bu sayede mikroorganizmalar bu alana yerleşebilir ve etkili bir biyotop ortamı sağlanır.
-Kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller ile demir, bor ve manganez gibi iz elementler açısından çok zengindir. Bu da bitki gelişimi için gerekli besinlerin bitkilere etkin bir şekilde sağlanmasına imkan tanır.

Kullanımı: Akvaryum öncelikle JBL ProScape Volkan kumu ile alt kaplanmalıdır. Sonra üzerine istediğiniz alt kumu ile üzerini kaplayabilirsiniz (Örneğin JBL ProScape Plant Soil). Toplam kalınlık 2-4 santim arası olmalıdır. Üzerine kumu dağıtmayacak şekilde su eklenmelidir.

Bu ürünün JBL Sansibar ile kullanılması tavsiye edilmez. Tatlı su akvaryumları için uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir